Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Gunther Verheugen: Romania si Bulgaria se vor integra in 2007 PDF Imprimare E-mail
Aflat in vizita in Cehia, comisarul european pentru extindere Gunther Verheugen a dat un semnal pozitiv Romaniei cu putin timp inainte de a veni in tara noastra pentru a evalua stadiul aplicarii de catre guvern a angajamentelor luate la inceputul anului.

Acesta a declarat ca Romania si Bulgaria vor fi acceptate ca membre UE in 2007 in timp ce Croatia va mai avea de asteptat. Conform site-ul Novinite, Verheugen a mai precizat ca, intr-o zi toate tarile din Balcani vor deveni membre UE. Pe de alta parte insa comisarul european spune ca extinderea nu va mai fi o prioritate pentru oficialii de la Bruxelles ci dezvoltarea economica a tarilor membre. Pe de alta parte, cotidianul britanic Financial Times relateaza ca UE are in pregatire o noua strategie in ceea ce-i priveste pe vecinii sai, inclusiv Romania care se refera la cooperarea comerciala, economica si in materie de securitate. Noua orientare care are alocate anual  800 de milioane de euro, urmeaza sa fie facuta publica foarte curand de comisarul Gunther Verheugen.

Pe de alta parte, tot astazi premierul Adrian Nastase s-a, aflat la Bruxelles pentru a face lobby in favoarea  candidaturii Romniei la Uniunea Europeana. Conform unui comunicat remis presei de Guvernul Romaniei, Adrian Nastase a avut intlniri cu presedintele Comisiei Europene, Romani Prodi, si comisarul european pentru extinderea UE, Gunther Verheugen, pentru a discuta despre "domeniile sensibile" ale negocierilor de aderare, precum reforma justitiei, a administratiei si a sectorului energetic, politicile de mediu, cresterea transparentei in exercitarea functiilor publice si reducerea arieratelor din economie.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions