Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Jazz romanesc la nivel european PDF Imprimare E-mail

In perioada 7-9 mai a.c., s-a desfasurat la Tomar, Portugalia, Festivalul European de Jazz, EuroJazz-Tomar 2004, dedicat Zilei Europei. Ambasada Romaniei la Lisabona s-a numarat printre co-organizatori, alaturi de Institutele Culturale straine (Institutul Franco-Portughez, Institutul Italian de Cultura, Institutul Cervantes, Goethe Institut, British Council), de Reprezentanta Parlamentului European si de Representanta Comisiei Europene la Lisabona. Romania a fost reprezentata de formatia "Jazz it up", un sextet alcatuit din tineri muzicieni apartinand grupului Big Band Radio Jazz: Sebastian Burneci (trompeta), Catalin Milea (saxofon), Sorin Romanescu (chitara electrica), Andrei Tudor (pian), Sbastyen Jo (bas), Gabi Pai (baterie). Concertul sextetului din Romania a avut loc in data de 8 mai pe scena CINE-TEATRO PARAISO din Tomar si s-a bucurat de un succes rasunator, practic fiind aplaudati pe tot parcursul recitalului.

Tinerii instrumentisti romani au cucerit prin prestatia lor, de un inalt profesionalism si de o virtuozitate artistica impresionanta, publicul prezent, alcatuit din inalti oficiali straini si portughezi, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Lisabona, de directorul artistic al festivalului, D-l Rui Neves, Directorii Reprezentantei in Portugalia a Comisiei Europene, Margarida Marques si Manuel Romano, de directorii Institutelor straine de Cultura din capitala portugheza, de edilii orasului Tomar, gazdele generoase ale acestui festival si, nu in ultimul rand, de un numar mare de iubitori ai acestui gen muzical. Inca de la primele acorduri tinerii muzicieni romani au fost rasplatiti cu aplauze calduroase care s-au repetat la fiecare noua piesa interpretata, insotite de ovatii entuziaste. A fost un succes rasunator si binemeritat, acesta marcand, de fapt, o premiera la nivel international a grupului JAZZ IT UP.

Festivalul EuroJazz-Tomar 2004, dedicat Zilei Europei, s-a dorit o manifestare culturala de amploare care sa reuneasca tineri interpreti de jazz talentati din Europa; au participat formatii din 16 tari (Portugalia, Belgia, Italia, Germania, Ungaria, Slovenia, Regatul Unit, Spania, Republica Ceha, Lituania, Danemarca, Finlandia, Polonia, Franta, Olanda), Romania fiind unica tara candidata la extinderea UE care a fost prezenta la acest important eveniment cultural international.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions