Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Executivul va pastra legislatia discutata cu CE privind adoptiile internationale PDF Imprimare E-mail

Ministrul de Externe Mircea Geoana a apreciat, ieri, ca guvernul din care face parte ar trebui, si foarte probabil o va face, sa pastreze legislatia privind adoptiile in  forma in care a fost prezentata Parlamentului. Geaona este de parere ca aceasta varianta a fost realizata in concordanta cu  pozitia clarificatoare a UE exprimata in mai multe randuri, ea confirmand faptul ca "o atitudine restrictiva si prudenta" pe acest subiect este "calea de urmat".

Ministrul roman de externe sustine ca guvernul Nastase va pune accentul in principal, pe constituirea institutiilor care sa asigure protectia copilului si evitarea abandonului in Romnia.

Conform spuselor lui Geoana  Cabinetul Nastase intetioneaza promovarea unei politici "mult mai agresive, cu mai multe resurse si mai multa comunicare publica", in ceea ce priveste combaterea abandonului de copii. Pe cat se pare Bruxelles-ul va prezenta in cateva zile o pozitie mult mai clara in privinta adoptiilor internationale insa semnalele pe care Mircea Geoana sustine ca le-a primit din partea Comisiei Europene sunt favorabile pastrarii legislatiei asa cum a fost ea trasmisa de catre guvern, spre dezbatere si adoptare la parlament.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions