Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Gerhard Schroeder nu agreaza tandemul Bulgaria-Romania PDF Imprimare E-mail

Cancelarul german Gerhard Schroeder a facut recent o serie de afirmatii legate de aderarea Romaniei si Bulgariei, extrem de favorabile  Sofiei si foarte rezervate privind Bucurestiul, dupa cum relateaza  varianta electronica a publicatiei EU Bisness.

 Schroeder sugereaza ca Bulgaria nu ar trebui sa sufere, in privinta calendarului de aderare la UE din cauza intarzierilor inregistrate de Romania.

 Unii analisti de politica externa  pun aceste declaratii pe seama efervescentei  electorale de care da dovada in ultima vreme cancelarul german, mai ales ca atat Jaque Chirac cat si Tony Blair au sustinut in repeptate randuri ideea integrarii in tandem a celor doua tari.

 Negocierile pentru integrarea Bulgariei in Uniunea Europeana ar putea fi incheiate la jumatatea acestui an, a declarat recent cancelarul german Gerhard Schroeder, dupa un tete-a-tete cu omologul sau bulgar Simeon Saxa-Coburg. Cancelarul sustine ca Sofia a f`cut asemenea progrese incat exista o larga posibilitate ca negocierile de aderare sa fie incheiate sub presedintia Irlandeza care se incheie la 30 iunie.  O tara ca Bulgaria care a facut asemenea progrese, nu trebuie sa sufere intrzieri a spus Schroeder intr-o conferinta de presa facand trimitere la tandemul Bulgaria Romania, considerat pagubos in mediile bulgare. Cancelarul spune ca si Romania doreste sa devina membra UE in 2007 insa mai are multe de facut pentru a indeplini criteriile de membru.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions