Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Concerne de peste Ocean cauta ingineri la Bucuresti PDF Imprimare E-mail
Gigantul industrial american Honeywell, cu o cifra de afaceri de 22 miliarde de dolari, a anuntat infiintarea unui Centru de Inginerie al grupului la Bucuresti. Centrul, unde vor lucra pana la sfarsitul anului 25 de ingineri, va gandi solutii pentru automatizarea fabricilor americanilor din Estul Europei.

Acesta este unul din putinele semnale care arata ca economia romaneasca merge pe drumul dezvoltarii prin cunoastere, in care cercetarea si dezvoltarea sa fie motorul de crestere. Deocamdata, cheltuielile la acest capitol arata o prapastie fata de Occident.

 Decizia Honeywell de a plasa in Romania si o divizie de inginerie, cu oameni care sa proiecteze software industrial, adica sa gandeasca solutii care sa fie aplicate in toate diviziile din Europa Centrala si de Est ale companiei, arata ca economia romaneasca poate miza pe gandire pentru a creste. Practic, americanii trec in Romania, deocamdata la o scara redusa, de la "manufacturing" la "thinking", adica ceea ce in ultimii 20 de ani a ridicat economia americana la cel mai inalt nivel al productivitatii, lasand in urma europenii.

 Un alt exemplu este cel al gigantului IT Oracle. Recent, oficiali Oracle au spus ca la Bucuresti vor fi inaugurate trei centre de suport tehnic, datorita "nevoii de noi resurse de competenta". Primul centru Oracle va deveni operational in iunie cu un nucleu de zece specialisti, in timp ce la al doilea centru vor lucra in faza initiala circa 30 specialisti. Astfel, inginerii si softistii romani, cu inalta calificare si mana de lucru mult mai ieftina fata de colegii din Occident, sunt acum "vanati" acasa de catre gigantii industriali ai planetei, dupa ce ani la rand au fost ei insisi destinatia "exodului de creiere "dinspre Romania sau alte state sarace.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions