Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Alti romani inselati de firme de recrutare de personal PDF Imprimare E-mail
Mii de romani continua sa fie inselati anual de catre firmele care le promit slujbe bine platite in starinatate in schimbul unor comisioane substantiale. Activitatea de recrutare si de plasare a fortei de munca poate fi efectuata numai de catre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca

si de agentii privati care s-au inscris la Inspectoratul Teritorial de Munca, dar multi romani nu stiu acest lucru si de aceea se lasa pacaliti de tot felul de firme fantoma care le promit o viata mai buna profitand de lipsa de informatii in domeniu si de disperarea oamenilor. Un roman plecat din tara sa lucreze in constructii a ajuns in Italia printr-o firma care ii promisese cazare si masa si un salariu foarte bun timp de trei luni. In schimbul unui comision de 600 de euro, firma i-a garantat omului ca timp de trei luni va munci cu acte in regula. Alti 16 romani din Hunedoara au incercat sa-si gaseasca de munca printr-o firma de recrutare din Romania si au ajuns in Italia, despartiti. Trei dintre ei se afla pe la Napoli si muncesc in agricultura mai mult de 14 ore pe zi, fara sa aiba macar acces la telefon, fara cele mai mici conditii de viata, fiind lipsiti pana si de curent in camera unde sunt cazati. Bani de mancare nu au pentru ca, desi li s-au promis, odata ajunsi acolo nu au primit destui cat sa poata manca. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator este ca zilnic numai din Hunedoara pleaca in acest mod, fara viza de munca, cel putin 15-16 romani, care nu mai au de lucru in tara dupa ani buni de munca la Combinatul din Hunedoara. Romanii din Italia care se intalnesc in fiecare zi pe forumuri incearca sa solutioneze cumva problemele celor care ajung aici si nu au nici cea mai mica sansa de a gasi ceva de munca. Ei ii avertizeaza pe toti cei care pleaca de acasa cu gandul ca se vor descurca cumva ca este doar o chestiune de noroc sa se mai gaseasca cate ceva de munca. Ei spun ca deocamdata in Italia nu se fac permise de munca pentru romani si ca gasirea unui serviciu este o mare problema pentru romani in Italia. Romanii de aici atrag atentia ca sunt foarte multi dintre ai nostri care traiesc in caritas-uri sau care dorm prin gari sau parcuri in Roma sau in alte orase, ajungand sa se simta amanet intr-o tara straina.

Presa din Romania a tras nenumarate semnale de alarma in ceea ce priveste riscul la care se expun cei care se hotarasc sa plece la munca in alte tari fara sa se infomeze suficient in legatura cu firma care intermediaza aceste plecari. Articolele din presa au ramas insa fara ecou, iar firmele fantoma continua sa insele tot mai multi romani si sa profite de dorinta lor de a castiga un salariu decent.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions