Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Prezentarea asociatiei South Island Romanian Association Incorporated PDF Imprimare E-mail
Scopurile asociatiei SIRA, conform statutului sunt acelea de a promova Romania tuturor celor interesati, crearea de oportunitati pentru romani de a se intalni, organizarea de evenimente culturale, sociale, artistice, sportive cu scopul intaririi legaturilor intre membrii si pastrarea legaturilor cu tara.

De asemenea SIRA isi propune sa se implice si in ajutorarea romanilor nou veniti pentru a se adapta la viata de emigrant si de a infiinta o biserica Romana Ortodoxa in regiunea Christchurch.

Membrii asociatiei pot fi persoane adulte, calitatea de membru dobandindu-se dupa achitarea unei taxe de 5$ pe luna, indiferent de nationalitate. De asemenea exista posibilitatea de a deveni "prietenul Asociatiei" iar aceasta calitate poate fi dobandita de persoanele care isi manifesta interes pentru activitatile SIRA si ajuta la organizarea diferitelor evenimente.

Presedintele asociatiei este ales de membrii cu drept de vot si atributiile acestuia sunt de a reprezenta SIRA fata de terte parti, de a informa membrii despre toate tipurile de activitati legate de scopul si obiectivele asociatiei, coordonarea sedintelor comitetului, numirea celorlalti conducatori ai SIRA si supervizarea activitatilor acestora.

Membrii sunt impartiti pe categorii, categoriile B si C ne avand drept de vot in Biroul Executiv. La fiecare trei luni acest Birou Executiv (ExB) se intalneste pentru prezentarea unui raport trimestrial de activitate. Fiecare membru al ExB are obligatia de a-si prezenta propriul raport de activitate in asa fel incat membrii fara drept de vot si cei care au votat pentru persoana respectiva sa stie pentru ce au facut-o. Daca vreun membru executiv actioneaza impotriva Biroului executiv sau al altui membru executiv, este exclus automat din organizatie, locul lui fiind scos la concurs. SIRA are de asemenea un birou executiv financiar structurat pe aceleasi principii stricte ca si Biroul Executiv ceea ce aduce un plus de transparenta organizatiei fata de viitori membrii dar si de cei pe care ii are in componenta.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions