Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Romania are un nou Consulat: in Liechtenstein PDF Imprimare E-mail
Primul Consulat Onorific al Romaniei in Principatul Liechtenstein a avut deschiderea oficiala saptamana trecuta.  Deschiderea acestui nou consulat este expresia dorintei guvernelor Romaniei si Liechtenstein-ului de a intari relatiile politice, comerciale, culturale si sociale dintre cele doua tari.

Cel care a fost numit consul onorific este Urs Sprenger, un distins om de afaceri si un bun cunoscator  al tarii noastra, mediului sau de afaceri si contextului cultural, informeaza ambasada Romaniei in Elvetia. Ceremonia de deschidere a avut loc in prezenta inaltilor oficiali ai Principatului Liechtenstein, Ministrul de Externe, Ernst Walch, Ministrul Economiei, Hansjorg Frick si alti reprezentanti ai Guvernului. Partea romana a  fost reprezentata de Excelenta Sa, Ambasadorul Romaniei, Ioan Maxim, si de alti membri ai Ambasadei Romane de la Berna.

La eveniment au participat peste 70 de mebri ai comunitatii de afaceri, reprezentanti din domeniul bancar, jurnalisti si consuli onorifici.In discursul sau, Ioan Maxim, ambasadorul Romaniei, a facut o scurta prezentare asupra evolutiei relatiilor diplomatice si si-a exprimat speranta ca noul Consulat Onorific de la Schaan, va juca un rol semnificativ in dezvoltarea si diversificarea cooperarii in varii domenii – comercial, cultural si social. La randul sau, Urs Sprenger si-a exprimat multumirile pentru alegerea sa in calitatea de consul onorific si de asemenea s-a angajat sa serveasca interesele comunitatii de afaceri, arta si cultura din ambele tari. Discursurile au fost urmate de un bufet unde, intr-o atmosfera calda, toti participantii s-au bucurat de specialitati culinare si de vinuri romanesti.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions