Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Neculae Plaiasu: “Exista cetateni straini care nesocotesc reglementarile legale interne" PDF Imprimare E-mail
"Pentru respectarea echitatii sociale este nevoie si de plata unor impozite si taxe catre autoritatea fiscala care administreaza veniturile bugetului de stat. In acest sens, autoritatile legislative romane emit norme juridice care se aplica pe teritoriul national indiferent de nationalitatea investitorilor.

Exista insa cetateni straini care nesocotesc reglementarile legale interne, incercand sa evite plata obligatiilor fiscale ale societatilor pe care le administreaza prin utilizarea unor metode diverse care conduc la aparitia fenomenului de evaziune fiscala internationala.", a declarat astazi secretarul de stat Neculae Plaiasu dand o serie de exemple concrete in sustinerea afirmatiilor sale prin intermediul unui comunicat de presa.

“Cetateanul italian Carlo Colombo, presedintele Consiliului de Administratie al SC SITINDUSTRIE ROMANIA SA Aiud,  a transferat, pe parcursul perioadei 2002 – 2004, in diverse conturi din Italia suma totala de 1,3 milioane USD fara a achita obligatiile fiscale in valoare de 4,8 miliarde lei”, relateaza Plaiasu. La dezvoltarea acestor activitati, italianul a fost ajutat de alti doi concetateni, Faustro Bocciolone si Gualeni Osvaldo, care au indeplinit functia de administratori si au influentat personalul de conducere roman sa aplice metodele ilegale de transfer al beneficiilor intreprinderii dupa cum sustine Fiscul roman.  Pentru evitarea impozitarii realizate de statul italian si cresterea beneficiilor obtinute din activitatea desfasurata pe teritoriul romanesc, Colombo a utilizat o societate din cadrul grupului international SITINDUSTRIE, inregistrata in Olanda, SITAI INTERNATIONAL BV, care a devenit actionarul majoritar cu o cota de 99,99%. “Desi in urma mai multor tranzactii SC SITINDUSTRIE ROMANIA SA Aiud datora Fiscului un impozit de 4,8 miliarde lei, totusi Colombo nu a calculat, evidentiat si virat obligatia fiscala astfel constituita. Drept urmare, Fiscul roman a inceput procedurile de recuperare a obligatiilor fiscale neachitate la termenele legale, calculand totodata si dobanzi si penalitati de intarziere in suma de 1 miliard de lei” se  mai arata in comunicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions