Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Biserica Ortodoxa Romana din Elvetia - Parohia PDF Imprimare E-mail

ImageBiserica "Invierea Domnului" aflata la adresa 37, ch. de Chambsy, 1292 Chambesy Geneva, avandu-l ca paroh pe Parintele Vergil Valcu organizeaza in fiecare sambata consultatii in incinta bisericii iar duminica slujba religioasa in limba romana incepand cu ora 10:00 urmate fireste de cate o mica petrecere romaneasca.

"Fiind in formare intre 1973-1975, Parohia ortodoxa romana "Invierea Domnului" din Geneva a avut primul loc de cult in biserica Parohiei crestine "St. Germain" din Geneva (Vieille Ville). In 1975 a fost constituita oficial ca parohie cu statut propriu, sub autoritatea canonica a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala din Paris, a carui Arhiepiscop este membru Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane - mama, cu sediul la Bucuresti. De la fundatia sa (1975) pana astazi, parohia a utilizat ca loc de cult o capela frumoasa situata in localul Centrului Ortodox al Patriarhatului Ecumenic din Chambsy (37, Ch. de Chambesy, 1292 Chambsy/GE), situatie privilegiata de altfel, deoarece a beneficiat astfel de prezenta binevoitoare a Monseigneur Damaskinos, Mitropolitul Elvetiei. Capela a fost complet pictata in 1983.
Parohia romana din Geneva-Chambsy este constituita din fideli ortodocsi romani sau de origine romana fara discriminare (emigranti, copii din casatorii mixte, refugiati etc.) si ofera ospitalitate studentilor in teologie veniti din Romania, romanilor in vizita sau in trecere la Geneva, preotilor si episcopilor romani participanti la reuniuni ale Consiliului Ecumenic a Bisericilor Europeene cu sediul la Geneva. Abtinandu-se de la orice activitate de prozelitism, parohia ramane deschisa tuturor celor care se intereseaza de aproape la Ortodoxie, in cadrul ecumenic.
Parohul Bisericii are in acest moment responsabilitatea pastorala a aproximativ cincizeci de familii la Geneva si ramane in contact pastoral cu credinciosii ortodocsi romani diseminati in Elvetia (Lausanne, Neuchatel, Fribourg, Zurich) sau in Franta vecina. Slujbele se tin in capela din Chambesy in fiecare Duminica sau cu ocazia marilor sarbatori care cad in timpul saptamanii intre 10h-11h30. Botezurile si casatoriile sunt celebrate Sambata si Duminica, dupa programul stabilit dinainte cu preotul. In fiecare Sambata seara (intre 17h-18h30 sau plus, dupa cerere) parintele este la capela romana din Chambesy, tinandu-se la dispozitia tuturor celor care se intereseaza la catehism sau pentru intalniri pastorale, meditatii spirituale, rugaciuni comune. Numerosi sunt cei ce s-au rugat in capela ortodoxa romana din Geneva-Chambesy si au spus ca au gasit un loc de pace. Bineinteles, am adauga, pentru ca l-au cautat", este textul pe care il contine sit-ul de prezentare al parohiei romanesti.

Cum ajungeti la Biserica romana din Chambesy: Cu trenul regional, consultati orarul.
De la gara Genve-Cornavin coborati la prima statie. Durata parcursului in tren este de 3 minute.
De la gara din Chambesy iesiti direct in Chemin de Chambesy. Mai mergeti un minut pe jos.
Cu autobuzele V sau Z din fata garii Genve-Cornavin. Circula in fiecare duminica in ritm de un autobuz pe ora. Parcursul dureaza mai mult si va lasa in Chambesy la circa 10 minute de mers pe jos pina la Biserica Romana.

Cu automobilul, puteti sa parcati in fata bisericii.

Cu bicicleta, parcursul din Geneva directia Nyon este foarte placut vara, sunt piste ciclabile pina cind trebuie sa faceti la stinga spre Chambesy. De la Gradina Botanica parcursul dureaza circa 30 de minute. Ajunsi in Chambesy orientati-va dupa indicatoarele care va dirijeaza spre Centrul Ortodox.

Biserica "Invierea Domnului" din Geneva va pune la dispozitie toate detaliile, ramane la latitudinea Dumneavoastra sa o gasiti !

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions