Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Sprijin financiar pentru stimularea adoptiilor nationale PDF Imprimare E-mail
Ministrul muncii, Elena Dumitru a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca familiile care vor sa adopte un copil, insa nu-si permit finanfiar acest lucru vor primi un sprijin din partea statului.

In acest mod se intentioneaza, spune Elena Dumitru, incurajarea adoptiilor nationale in detrimentul celor internationale. Ministrul muncii nu a precizat la acest moment insa care ar fi cuantumul ajutorului si sursa bugetara din care se vor asigura aceste stimulente. Presa europeana a relatat in repetate randuri in ultimele zile despre faptul ca Bucurestiul intentioneaza ca cel mai curand sa interzica definitiv adoptiile internationale printr-o lege care desi nu specifica in mod expres acest lucru face imposibile demersurile de acest gen.

"Sprijinim comunitatea din Romnia să-şi protejeze propriii copii. Aceasta nu nseamnă că respingem adopţia internaţională, dar aceasta ar trebui să fie o excepţie, n condiţii stricte, cum este existenţa gradului doi de rudenie ntre copilul adoptat şi prezumtivul adoptator", a precizat ministrul muncii in cadrul unei conferinţa internaţionale cu tema "Reforma n sistemul de protecţie a copilului: realitaţi şi bune practici". In 2004, pentru protecţia copilului au fost alocate de la buget, conform datelor prezentate de guvern sume reprezentnd 2,2 la sută din PIB. Elena Dumitru a admis insa ca acestea ar trebuie majorate intrucat nu sunt nici pe departe suficiente.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions