Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Reuniunea ministeriala SEECP pe probleme de justitie si afaceri interne PDF Imprimare E-mail

Bucurestiul va fi gazda unei reuniuni ministeriale pe problematica Justitiei si Afacerilor Interne in Europa de Sud-Est marti, 18 mai. Reuniunea este primul exercitiu al mandatului de un an  pe care Romania il detine la presedintia Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), incepand cu 22 aprilie a.c.

Intalnirea vizeaza lansarea unei campanii comune pentru combaterea criminalitatii organizate si a coruptiei in SE Europei, fenomene ce au un imapact negativ asupra proceselor de reforma si integrare europeana a regiunii. Se intentioneaza adoptarea unei declaratii ministeriale cu privire la stabilirea unor instrumente si mecanisme commune de cooperare intre guvernele tarilor participante, informeaza MAE.

Reuniunea va fi precedata in ziua de 17 mai de o intalnire intre expertii statelor participante, cu statut de observator si invitat special, la care vor participa si reprezentanti ai unor organizatii si institutii regionale si internationale (Comisia Europeana, Pactul de Stabilitate in Europa de Sud-Est, Europol, Eurojust) si ai unor state donatoare de asistenta pentr cooperare regionala.

La discutii vor participa Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, FYROM, Grecia, Romania, Serbia si Muntenegru, Turcia. La activitatile SEECP participa si Croasia in calitate de observator. Invitatii speciali ai Presedintiei in exercitiu sunt reprezentantii Republicii Moldova.

La sfarsitul reuniunii ministeriale va avea loc o conferinta de presa comuna, ce se va desfasura la Hotelul Intercontinental, Sala Ronda.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions