Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Intalnirea dintre Nastase-Kostunica nu a adus o rezolvare oficiala a problemelor minoritatii romane PDF Imprimare E-mail
In ciuda tuturor protestelor transmise pe diverse canale atat oficialitatilor de la Belgrad cat si celor de la Bucuresti, minoritatea romana din Serbia ramane fara un raspuns oficial din partea factorilor respnsabil privind recunoasterea drepturilor sale, chiar si dupa vizita de astazi a premierului sarb Vojislav Kostunica.

Subiectul despre care ambele delegatii reunite la Palatul Victoria sustin ca au discutat cel mai mult a fost acela al regimului de vize ce va trebui reglementat intre Romania si Serbia.

In acest sens ambasadorii Romaniei si Serbiei-Muntenegrului de la Bruxelles vor prezenta oficialilor Uniunii Europene o propunere comuna privind simplificarea regimului de vize. "Romania sprijina proiectele Serbiei si Muntenegrului de integrare in structurile internationale si, din acest punct de vedere, considera ca si problema vizelor pentru cetatenii sarbi trebuie discutata cu maxima atentie, pentru o relatie echilibrata intre tarile noastre", a spus Nastase. La randul sau Vojislav Kostunica, a declarat ca regimul simplicat al vizelor va duce la o crestere a schimburilor comerciale bilaterale. "Este firesc ca fiecare tara sa-si urmareasca propriile interese, dar in acest caz, cand este vorba de colaborarea economica, trebuie tinut cont de interesul comun privind un regim mai flexibil de vize", a spus Kostunica. Discutiile privind protejare a identitatii culturale a etnicilor romani din Republica Serbia pare sa fi fost un subiect adiacent care nu a primit cel putin din punct de vedere oficial un raspunsul mult asteptat de organizatiile romanilor din aceasta zona.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions