Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Solidaritate pana in ultimul moment cu cauza copiilor din Tighina PDF Imprimare E-mail
Marti, 31 august, la cortul instalat in fata sala Palatului s-a desfasurat conferinta de presa organizata de cei care au initiat acesta campanie de ajutorare a copiilor de la scolile cu predare in limba romana de pe teritoriul republicii separatiste Transnistria.

Dupa doua saptamani de colecta, in care romanii au venit si au stat la cozi, inscriindu-se pe liste nominale de donatii, sfarsitul campaniei a ocazionat conferinta de presa in care s-au prezentat fondurile si ajutoarele stranse in urma campaniei. Cuvantul de deschidere al conferintei a fost tinut de Victor Roncea de la cotidianul Ziua, care a vorbit despre situatia inumana in care sunt obligati sa supravietuiasca micutii din Transnistria, in contextul lumiii civilizate in care traim. O prezenta foarte importanta la acesta conferinta a fost cea a fostului detinut politic, Alexandru Lesco, membru al grupului Ilascu, tinut in temnita timp de 12 ani la Tiraspol. Acesta a vorbit la randul sau despre conditiile cumplite in care invata copiii romani din Tighina si nu numai, tinand in acelasi timp sa arate ca romanii in general traiesc terorizati in Transnistria. Intrebat de o reprezentanta a mass-media daca solutia cea mai potrivita este ca acesti copii carora li se refuza dreptul de a invata in limba romana sa vina sa invete in Romania, Lesco a opinat ca aceasta solutie este in momentul actual cea mai la indemana, reprezentand dintre toate relele solutia cea mai buna. In acelasi timp fostul detinut politic a tinut sa multumeasca romanilor pentru solidaritatea de care au dat dovada fata de copiii din Transnistria.

Campania Ajutati copiii din Tighina!, demarata in urma cu doua saptamani de Jurnalul National, la care s-au alaturat Romanian Global News, Ziua, Civic Media, Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni, sustinuti in demersul lor de Primaria Capitalei si de Jandarmeria Romana si-a facut marti, 31 august, bilantul: patru tone de haine si bauturi racoritoare care vor merge la copii, peste 200.000 de milioane de lei adunati in conturile lansate la BCR World Trade Center, bani care vor veni tot in ajutorul copiilor basarabeni persecutati de asa-numitele autoritati transnitrene.   

 

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions