Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Consilul Mondial Roman preocupat de viata pensionarilor propune o lege pentru sprijinul acestora PDF Imprimare E-mail
Intr-un comunicat remis la redactie Consiliul Mondial Roman cu sediul la Atlanta, isi arata ingrijorarea fata de mizeria materiala si morala in care traiesc milioanele de pensionari din Romania

din cauza pensiilor scazute si a situatiei economice generale dar si a faptului ca nu exista in visteria tarii un fond din care sa fie ajutati acestia, propunand totodata crearea unui fond de ajutorare din donatii externe, ale romanilor din strainatate doritori sa se implice, care sa beneficieze insa de anumite facilitati modice. Consiliul Mondial Roman propune o implicare la nivel global a romanilor, care sa contribuie la asigurarea unui nivel de trai decent, care sa le permita pensionarilor sa traiasca macar la limita inferioara de supravietuire dar si o implicare la nivel national intr-o politica nationala. CMR cheama la dezbateri publice si implicarea partidelor parlamentare care sa ia in discutie o noua lege pentru ajutorarea pensionarilor din Romania.

Printre punctele propuse de CMR pentru a fi introduse se numara urmatoarele:

(1)     Venitul anual impozabil al persoanelor fizice si juridice care contribuie la ajutorarea pensionarilor cu venituri sub pensia media pe tara va fi redus cu totalul acestor ajutoarelor.

(2)     Ajutorul lunar reprezinta diferenta intre pensia reala primita de persoana ajutata si pensia medie pe tara.

(3)     Numarul pensionarilor ajutati de o singura persoana fizica sau juridica este nelimitat, suma redusa din nivelul taxelor datorate, fiind cumulul sumelor individuale.

(4)     Pensionarii din strainatate care-si doneaza drepturile cuvenite din pensii, pensionarilor din Romania vor beneficia de serviciile notariale aferente gratuite, asigurate prin intermediul consulatelor.

(5)     Persoanele din strainatate care contribuie la acest plan de ajutorare a pensionarilor din Romania beneficiaza de servicii bancare de transfer gratuite in limita sumelor care acopera diferentele pana la nivelul pensiei medii.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions