Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Tinerii din Romania aleg implicarea in viata publica PDF Imprimare E-mail
Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti a lansat o petitie on-line intitulata "Proclamatie catre tineri si catre toate organizatiile guvernamentale".

In cuprinsul petitiei se cere sprijinul tuturor organizatiilor neguvernamentale de tineret pentru a se constitui intr-un "tribunal moral al tinerilor" care sa se pronunte in legatura cu moralitatea celor care conduc tara, se arata intr-un mesaj primit la redactie. "E timpul sa judecam cauzele si persoanele care ne-au adus in aceasta stare deplorabila! Renuntati la dezgust: ALEGETI IMPLICAREA!" este mesajul sub care ASUB si-a pornit campania de implicare a tinerilor in viata publica si politica a Romaniei. Cei care sunt interesati sa se alature acestui demers au la dispozitie adresa http://www.asub.ro/petitie.php

Citam cateva din punctele petitiei:

-"Datoria tinerilor este aceea de a se implica in toate actele decizionale ce privesc destinul Romaniei. Participarea la vot si la viata societatii civile, exprimarea libera a opiniei si protestul la adresa hotararilor ce lezeaza interesele Romaniei sunt datorii sacre, sunt mostenirea directa a celor ce au dat jertfa suprema in Decembrie 89. Deja am pierdut 14 ani. AJUNGE!

-Tinerii trebuie sa lupte prin toate mijloacele pentru ca Romania sa scape de mentalitatile comuniste, renascute acum sub cosmetizare "europeana". Nu stati deoparte!

- Actul educational de calitate trebuie sa fie o prioritate majora a politicii de tineret, indiferent de culoarea politica a guvernantilor. Schimbati asta!

- Crearea unei economii de piata functionale, dar si a unei societati sanatoase trebuie sa inceapa cu eradicarea coruptiei si a traficului de influenta. Incriminati minciuna si hotia!

Respectarea valorilor si identitatii nationale trebuie sustinute de crearea unui cadru favorabil tinerilor, astfel ca acestia sa poata trai si munci onest in interiorul granitelor. Nu vrem sa ne mai lasam parintii si prietenii in tara, fiind nevoiti sa muncim pe alte meleaguri. Vrem sa ramanem intr-o Romanie dupa chipul si asemanarea noastra!

- Este imperativ ca statul sa ia masuri eficiente pentru ca tinerii sa nu mai fie nevoiti sa isi ofere serviciile la "negru" angajatorilor! "Lipsa experientei" a devenit noul slogan al prostituarii profesionale. Impotriviti-va!

- Cerem ca fondurile alocate dezvoltarii tineretului sa respecte in totalitate legile referitoare la transparenta actelor publice, fie ca este vorba de contribuabilul roman sau de cel european. Vrem totul la lumina!

- In momentul de fata, pentru tineri, intemeierea unei familii este un act de curaj ce frizeaza inconstienta. Nu e normal. Cum s-a ajuns aici? De ce nimeni nu ia masuri? Sa luam noi masurile!

- A fi tanar nu este o calitate in sine. Dar insemna ca avem sanse mai mari decat cei care ne-au condus pana acum sa fim in Romania din 2030. Avem misiunea de a visa si de a lupta pentru infaptuirea visurilor noastre. Viitorul a inceput deja, nu pierdeti ultimul tren!" sunt doar cateva din ideile enuntate in petitia inaintata tinerilor romani am putea spune de pretutindeni. Petitia poarta semnatura reprezentantului legal al asociatiei, presedintele acesteia, Marian Rujoiu.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions