Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Comisia Europeana isi relaxeaza pozitiile privind integrarea Romaniei in UE PDF Imprimare E-mail
In numai cateva luni pozitiile publice ale Comisiei Europene fata de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana s-au relaxat vizibil. Dupa ce la inceputul anului Comisia a tras o serie de alarma, pe fondul unor rapoarte vehemente venite din Parlamentul European

, acum atat Romao Prodi cat si Gunther Verheugen privesc cu mai multa incredere apropierea Romaniei de spatiul european.

Guenter Verheugen a dat asigurari Romaniei ca va putea mentine calendarul de aderare, in pofida avertismentelor din primavara ale Parlamentului European. La Bruxelles are loc o conferinta privind extinderea europeana, la care participa si premierul Adrian Nastase. Inaugurand o expozitie de pictura romaneasca in biroul sau, Guenter Verheugen s-a declarat impresionat de dinamismul pregatirilor facute de Romania dupa cum relateaza de la fata locului postul de radio BBC. "Trebuie sa recunoastem ca Romania face progrese bune si lucrul acesta va fi luat in considerare in raportul din Comisei Europene din luna octombrie, cand trebuie sa recomandam daca Romania poate sau nu incheia negocierile. Este un obiectiv realist ca Romania sa adere la inceputul lui 2007", a spus  Verheugen,  evitind expresia pe care o folosea de obicei, "un obiectiv ambitios, dar realist." BBC mai relateaza ca oficialii europeni spun ca autoritatile de la Bucuresti au inteles avertismentul din primavara si Gunther Verheugen poate reveni acum la rolul sau obisnuit, de a incuraja tarile candidate. Corespondentul BBC la Bruxelles remarca o oarecare oboseala privind extinderea, astfel incat discutiile despre costul aderarii, furibunde in cazul Poloniei si a primului val de candidate, si-au pierdut orice intensitate cand a venit vorba de Romania si Bulgaria. Prestigiosul post de radio mai opineaza ca Irlanda, care detine presedintia Uniunii pana in iunie doreste sa incheie pana atunci negocierile cu Bulgaria, ceea ce ar putea atrage un decalaj important daca Romania nu castiga terenul pierdut.  Verheugen a subliniat insa ca Romania si Bulgaria fac parte din aceeasi runda de extindere si ca procesul nu va fi incheiat decat odata cu aderarea lor. Atat Gunther Verheugen cat si Romano Prodi si-au legat numele de extinderea istorica spre rasarit si doresc, evident, sa-si termine mandatul in octombrie cu un succes total, nu partial, mai spune corespondentul BBC la Bruxelles.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions