Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
"RO-CHANCE", concurs literar pentru romanii de pretutindeni PDF Imprimare E-mail

Cu sprijinul Catedrei de Jurnalistică de la Facultatea de Politologie şi al Catedrei de Limba romnă de la Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii de Vest, Timişoara, romanii din Elvetia au lansat Concursul literar de transcriere in limba romana a unor texte literare, clasice si contemporane, care se adreseaza tuturor persoanelor interesate care poseda calitati adecvate de exprimare in limba romana.

Transcrierea unor texte clasice şi contemporane n romna de bază se face n vederea publicării lor ntr-o crestomaţie de texte n limba romnă facilă, pentru promovarea limbii şi literaturii romne n primul rnd n spaţiul helvetic şi care, prin extensie se vor adresa tuturor celor care doresc să aibă un suport de lectură adaptată nvăţării limbii romne ca limbă străină - adulţi, tineri adulţi sau romni de a doua generaţie. Textele vor fi ulterior nregistrate sub formă de carte sonoră cu sprijinul unui colectiv de actori romno-elveţieni. O parte din texte vor fi editate bilingv, romnă - germană, romnă - franceză şi romnă - engleză.

Un juriu compus din scriitori, profesori, librari din Romnia, precum şi profesori şi studenţi de limbă romnă din Elveţia, va decide care din textele comunicate vor fi publicate.
Concursul este bogat in premii iar conditiile tehnice de participare le puteti gasi trimitand un mail la adresa:
, data limita de inscriere fiind 18 mai a.c.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions