Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
Societatea civila romana din America se solidarizeaza cu cea din Harghita si CovasnaPDF Print E-mail
Atlanta, SUA/Romanian Global News
Accesari :676
Wednesday, 29 December 2004

Consiliul Mondial Roman, Romanian World Council Inc. din Atlanta, Georgia dar si numeroase persoane particulare se alatura demersului societatii civile din judetele romanesti Covasna si Harghita si cer presedintelui Romaniei, Traian Basescu si premierului Tariceanu sa cumpaneasca bine inaintea unei decizii care poate arunca Romania inapoi pe scara evolutiei democratice, prin numirea de prefecti maghiari in judetele unde s-au inregistrat in mod constant incalcari ale Constitutiei de catre persoane angajate pe functii publice din administratia locala.

"Catre Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu si Premierul desemnat, Domnul Calin Popescu Tariceanu

Consiliul Mondial Roman, organizatie non profit care reuneste sub umbrela sa peste 70 de asociatii romanesti din toata lumea si membri individuali ai societatii romanesti de pretutindeni, cu activitate recunoscuta in sprijinul pastrarii identitatii romanesti si a drepturilor populatiei de etnie romana oriunde aceasta s-ar afla, se alatura apelului facut de reprezentantii societatii civile romanesti din judetele Covasna si Harghita pentru pastrarea echilibrului zonal prin alegerea de prefecti romani.

Sintem convinsi ca astfel se poate ajunge la o conlucrare si buna convietuire intre populatia romana si cea maghiara, in conformitate si cu normele internationale ale drepturilor omului" se arata in scrisoarea trimisa la redactie si semnata de catre Consiliul Mondial Roman, Romanian World Council, Inc., Romanian American Cultural Center "Athenaeum" of Atlanta, USA, Youth for a Better World, Inc., American Romanian Sister Cities Council, American Romanian Trade and Business Bureau, Consiliul American Roman, California, Lumea Romaneasca, Michigan, Timpul Romanesc, Atlanta si de peste 20 de persoanlitati romanesti ale vietii publice americane.

 
Romania are un nou Ministru de ExternePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :659
Wednesday, 29 December 2004

Noul Ministru al Afacerilor Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a fost investit in functie pe 29 decembrie la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu, a premierului Calin Ppescu-Tariceanu si a celor doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.

 
Guvernul Tariceanu obtine votul de increderePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :610
Wednesday, 29 December 2004

Guvernul desemnat de Calin Popescu-Tariceanu a reusit sa obtina votul de incredere din partea celor doua camere reunite ale Parlamentului.

Cu 265 de voturi pentru, din totalul de 465 de voturi valabil exprimate, si cu 200 de voturi impotriva, noul cabinet a primit investitura la finele zilei de 28 decembrie. Sedinta comuna a inceput la ora 18:00 si a avut ca inceput prezentarea programului de guvernare de catre prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu. Acesta a descris detaliat programul, in doar 45 de minute din timpul de alocat de o ora, specificand faptul ca noul guvern ii va reprezenta pe toti cetatenii romani, fara a tine cont de optiunile politice sau de tara in care locuiesc, ca va respecta drepturile minoritatilor, va reduce saracia, va pune in aplicare o economie de piata functionala si va continua sa faca toate demersurile necesare finalizarii procesului de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.

 
Ministrii guvernului Calin Popescu-Tariceanu au fost investiti in functiePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :657
Wednesday, 29 December 2004

Cei 25 de ministri ai noului cabinet Calin-Popescu Tariceanu au fost investiti in functie in dimineata zilei de 29 decembrie la Paltul Cotroceni.

Ceremonia solemna a continut momente in care ministrii si ministrii delegati au jurat ca vor respecta Constitutia si celelalte legi ale tarii, ca isi vor duce la bun sfarsit toate indatoririle care le revin si ca isi vor pune priceperea in slujba poporului roman. Presedintele Traian Basescu i-a felicitat la finele ceremoniei pe toti cei nou-alesi si le-a transmis faptul ca, incepand din acel moment, au obtinut putere, care este intotdeauna insotita de o responsabilitate ce poate fi mai mare decat puterea insasi. Totodata, Traian Basescu i-a asigurat ca ii va urmari atent pe toti ministrii, pentru a se convinge de faptul ca nu se vor abate de la programul pe care si l-au asumat.

Lista tuturor ministrilor:

Prim-ministru: Calin Popescu-Tariceanu

Ministru de stat fara portofoliu, pentru coordonarea activitatilor privind mediul de afaceri si IMM-urile: George Copos

Ministrul justitiei: Monica Macovei

Ministrul finantelor publice: Ionut Popescu

Ministru de stat fara portofoliu, pentru activitati economice: Adriean Videanu

Ministru pentru coordonarea activitatilor in domeniul culturii, educatiei si integrarii europene: Marko Bela

Ministrul muncii, solidaritatii sociale si al familiei: Gheorghe Barbu

Ministrul integrarii europene: Emil Ene Dinga

Ministrul afacerilor externe: Mihai Razvan Ungureanu

Ministrul administratiei si internelor: Vasile Blaga

Ministrul economiei: Codrut Seres

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului: Gheorghe Dobre

Ministrul apararii nationale: Theodor Athanasiu

Ministrul educatiei si cercetarii: Mircea Miclea

Ministrul culturii: Mona Musca

Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului: Mihai Voicu

Ministrul mediului: Sulfina Barbu

Ministrul agriculturii: Gheorghe Flutur

Ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala: Cristian David

Ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control: Sorin Vicol

Ministru delegat pentru relatia cu parlamentul: Bogdan Olteanu

Ministrul sanatatii: Mircea Cinteza

Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor: Szolt Nagy

Ministru delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului: Laszlo Borbely

Ministru delegat pentru comert: Iuliu Winkler.

 
Expozitie Angels deschisa in continuare si de sarbatoriPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :647
Wednesday, 29 December 2004

Expozitia de pictura si caligrafie "Angels", semnata Dana Codorean Berciu si Catherine Bootland, va putea fi vizitata de romanii de la Londra si pe perioada sarbatorilor de iarna.

Vernisata la finele lunii noiembrie, expozitia va mai fi deschisa publicului larg pana in luna februarie 2005, la Horniman Museum Cafe. Orele de vizitare sunt cuprinse in intervalul 10.30-17.30. Adresa este Horniman Museum, 100 London Road, Forest Hill, Londra.

 
Revelion romanesc la restaurantul BritanniaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :642
Wednesday, 29 December 2004

Romanii din Londra vor putea petrece noaptea dintre ani la restaurantul londonez "The Britannia".

Organizatorii promit o seara de neuitat in compania celebrilor artisti romani Horatiu Malaiale si Narcisa Suciu. Invitati in seara de Revelion vor fi si mebrii ansamblului folcloric "Martisorul". Intrarea se face pe baza de rezervare, incepand cu ora 19.30. Rezervarile se pot face la numerele de telefon 0208 803 8409 sau 07985 399 716 sau la adresa de mail nicu_dinescu@yahoo.co.uk. Dupa o serie foarte reusita de petreceri romanesti organizate de-a lungul anilor, restaurantul cu specific romanesc "The Britannia", din capitala Angliei, promite un Revelion de neuitat cu mancare traditionala si muzica romaneasca, dar si o atmosfera de sarbatoare ca acasa.

 
Colaborare culturala romano-francezaPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :516
Wednesday, 29 December 2004

Scoala "Andrei Muresanu" din orasul romanesc Deva propune o corespondenta de natura lingvistica, culturala, si viata scolara cu un colegiu francez, iar pentru viitor este propus un proiect de infratire si dialog intre doua culturi si doua civilizatii.

Initiatoarea acestui proiect este profesoara de limba franceza Florina Ster, iar programul gandit de aceasta este adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, si 11 si 14 ani, dupa cum se arata pe pagina web www.franta-romania.com. O adresa de e-mail la care ar putea fi contactati cei de la scoala "Andrei Muresanu" este EcoleRoumaineAndreiMuresanu@yahoogroups.fr., iar adresa fizica este localitatea Deva, Aleea Scarisoara nr.4.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions