Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
Forumul Academic Roman se alatura ziaristilor de la Evenimentul ZileiPDF Print E-mail
De pretutindeni/ Romanian Global News
Accesari :595
Monday, 27 December 2004

Grupul civic Forumul Academic Roman (FAR - www.forum-academic.com)  alcatuit din universitari si cercetatori romani din tara si din diaspora, se alatura ziarsitilor de la Evenimentul Zilei, protestand fata de decizia grupului RINGIER de indepartare de la conducerea ziarului a Redactorului Sef - Dan Cristian Turturica, se arata intr-un material primit la redactie.

Aceasta decizie care urmeaza dupa aceea de inlaturare a d-lui Cornel Nistorescu, incepe sa ingrojereaze major societatea civila, aceste schimbari putand fi interpretate ca un rezultat al presiunilor exercitate de anumite grupuri de influenta ale evantaiului politic romanesc.
Pozitia Forumului Academic Roman este motivata prin faptul ca Evenimentul Zilei a fost unul dintre putinele ziare din Romania, care a acordat o atentie deosebita problemelor grave si lipsei de reforma, cu care se confrunta de 15 ani educatia si cercetarea stiintifica. In Evenimentul Zilei au aparut in mod constant numeroase materiale in care erau dezbatute pe larg deficientele sistemului educational si ale cercetarii, incercandu-se identificarea de solutii in rezolvarea acestor probleme.
Din aceste motive, grupul FAR considera ca din punct de vedere al aspectelor legate de educatie si cercetare, politica editoriala a ziarului poate constitui un exemplu pentru presa din Romania si se pronunta in mod categoric atat impotriva schimbarii politicii redactionale, cat si  impotriva inlaturarii Redactorului Sef. Ne exprimam speranta ca grupul Ringier va reveni asupra deciziei si transmitem pe aceasta cale toata simpatia si sprijinul nostru ziaristilor de la Evenimentul Zilei ! incheie in numele grupului dl. Prof. Nicolae Hurduc - Presedintele acestui forum academic roman.

 
Timbru comemorativ Mihai Eminescu-Allama Iqbal, la IslamabadPDF Print E-mail
Islamabad, Pakistan/ Romanian Global News
Accesari :462
Monday, 27 December 2004

La 25 decembrie a.c. prestigiosul cotidian pakistanez central Pakistan Observer a publicat un comentariu in legatura cu recenta intalnire a ambasadorului roman cu presedintele Companiei Nationale Pakistaneze a Postelor (PPSMB), Agha Masood Hasan, se arata intr-un comunicat de presa al Ambasadei Romane din Islamabad trimis redactiei Romanian Global News.

Cu acest prilej, in semn de pretuire pentru activitatea ambasadorului roman, presedintele PPSMB a decis sa tipareasca un timbru comemorativ dedicat celor doi mari poeti-filozofi ai Romaniei si Pakistanului, Mihai Eminescu si Allama Iqbal, care sa fie pus in circulatie la jumatatea lunii ianuarie 2005.

Lansarea acestui timbru omagial va fi facuta in prezenta ministrului pakistanez al comunicatiilor, ambasadorului Romaniei, corpului diplomatic de la Islamabad, a unor personalitati pakistaneze si ziaristilor locali.

 
Romanii din Ontario vor fi impreuna la trecerea dintre aniPDF Print E-mail
Hamilton, Canada/ Romanian Global News
Accesari :480
Monday, 27 December 2004
De distractie si de voie buna vor avea parte romanii stabiliti in Ontario, prin petrecerea de Revelion care va avea loc la Biserica Ortodoxa Romana "Invierea Domnului" din localitatea Hamilton. Seara va oferi tuturor romanilor un meniu traditional romanesc, variat si consistent, dar si un fond sonor asigurat de Formatia Calypso.

De asemenea, se va putea participa la o tombola cu premii surpriza, anunta site-ul personal al bisericii. Biserica romana "Invierea Domnului" este o initiativa a romanilor emigranti in zona Hamilton inca din anul 1910. Dupa ce parohia a fost slujita in tot acest timp de 13 preoti, astazi il are ca pastor pe parintele Lucian Puscariu, cel care se afla la dispozitia enoriasilor sai din anul 1998.

 
Romanii din Toronto merg impreuna la RevelionPDF Print E-mail
Toronto, Canada/ Romanian Global News
Accesari :428
Monday, 27 December 2004
Magazinul Aprozar din Canada organizeaza pentru romanii din zona Toronto petrecerea de Revelion 2005. Seara se va desfasura la o sala de banchet din oras, va incepe la ora 19:00 si se va termina in jurul orei de 04:00. Cei care vor sa petreaca noaptea dintre ani vor avea parte de un bufet la sosire, o cina festiva de revelion cu servire la masa, o gama variata de bauturi, cafea, ceai si expresso.

Seara va fi animata de muzica live romaneasca, cu interpreta Angela Stoica, acompaniata de Ionel Stoica la vioara, chitara, bass si voce, Esanu Cornel la orga si voce, si Debo Deboveanu si tobe, percutie si voce. Partea muzicala va fi intregita de o selectie de melodii actuale facuta de DJ Mike, dar si de uratori de Anul Nou. Salonul care va gazdui petrecerea de Revelion are 450 de locuri si ofera toate conditiile pentru distractia specifica acestui eveniment, informeaza site-ul magazinului. "Aprozar" s-a deschis in iulie 2002 cu scopul de a oferi romanilor din oras o gama variata de legume, fructe si preparate specifice tarii.

 
Petrecere de Revelion cu romani la TuebingenPDF Print E-mail
Stuttgart, Germania/ Romanian Global News
Accesari :562
Monday, 27 December 2004
Agero Stuttgart organizeaza o seara speciala de Revelion pentru romani la Sala Studentenwerk din Tuebingen. Gazdele au alcatuit pentru acest eveniment un program compus din muzica si dans cu formatia Tranzit, Felicia Stoian, Maria Coman si campionii nationali si balcanici la dans latin si standard, Ruxandra Ilincariu si George Dilihei, informeaza site-ul Asociatiei Agero Stuttgart.

Biletele costa 55 de euro, membrii Agero beneficiind de o reducere de 25 de euro, iar copiii cu varsta pana in 16 ani  platind doar 15 euro. Orice rezervare facuta anterior datei de 15 decembrie si neplatita se anuleaza. Prin intermediul unei firme de transport, un autobuz de 50 de locuri va fi pus la dispozitia participantilor care fac deplasarea intre Stuttgart si Tuebingen.

 
Revelion romanesc la Biserica Sfantul Andrei din CalgaryPDF Print E-mail
Calgary, Canada/ Romanian Global News
Accesari :455
Monday, 27 December 2004
Un grup de parohieni a luat initiativa organizarii revelionului 2004, cu scopul strangerii de fonduri pentru parohie, anunta pagina Bisericii Ortodoxe Romane Sfantul Andrei din Calgary.

Petrecerea va avea loc la hotelul GreenWood, iar pretul biletelor este de 65 dolari in timp ce copiii platesc un pret redus. Profitul rezultat, estimat la 20$ de bilet, va fi in intregime depus in contul parohiei. Pentru bilete si detalii suplimentare pot fi contactati organizatorii: Vasile Bobotan 547-8146; Monica Teleptean 275-6028; Gabi Rosca 208-5424.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions