Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
Romanii din Franconia au propria asociatiePDF Print E-mail
Nurnberg, Germania / Romanian Global News
Accesari :468
Sunday, 12 December 2004

Asociatia romano-germana Dacia" din Nurnberg s-a infiintat in urma cu noua luni in zona Franconia, la initiativa unui grup de romani stabiliti in aceasta parte a Germaniei care include orasele Nurnberg, Fuerth si Erlangen.

Asociatia, care il are ca presedinte pe Nikolaus Gundel si ca vicepresedinti pe Alexandru Schafer-Girleanu si pe Harald Hubes, a luat nastere din dorinta de a oferi o platforma de creare a unor legaturi interetnice si interculturale pentru cei originari din Romania, cu atat mai mult cu cat in zona respectiva locuiesc 15.000 de cetateni originari din Romania, conform datelor oficialitatilor germane. Acestia reusisera sa se faca auziti in Franconia, la inceput datorita infiintarii unei redactii in limba romana la postul local Radio Z, iar ulterior prin aparitia pe piata germana din zona a unor galerii de arta, magazine si restaurante cu specific romanesc, o brutarie romaneasca si cateva discoteci romanesti. Romanii stabiliti in aceasta parte a Germaniei beneficiaza si de prezenta Bisericii Ortodoxe Romane, prin Mitropolia Europei Centrale si de Nord condusa de IPS Serafim care are sediul la Nurnberg. Prin intermediul Inalt Prea Sfintiei Sale, in zona s-a ridicat si prima biserica ortodoxa romaneasca de pe teritoriul Germaniei, cu hramul "Sf. Dimitrie, izvoratorul de mir". Dacia" are ca scopuri principale crearea unei organizatii reprezentative pentru cei originari din Romania si stabiliti in zona Franconia, stabilirea de legaturi cu alte comunitati de natura etnica, de asemenea originare din Romania, sprijinirea proiectului "Romanian Network", care reprezinta o retea de comunicare intre comunitatile romanesti din lume, si, totodata, crearea unei retele de comunicare cu mass-media europeana si din Romania, consolidarea legaturilor dintre oficialitatile romane si asociatii romanesti din strainatate si deschiderea unui centru de informare si promovare a imaginii Romaniei la "Casa Romaniei" din Nurnberg. Acesta va trebui sa cuprinda un loc de informare pentru schimburi economice si de investitii, pentru etnicii germani de origine romana, posibilitati de logistica si lobby in dezvoltarea relatiilor dintre Germania si Romania si un sediu pentru activitati consulare itinerante la Nurnberg. Activitatea asociatiei va fi pusa in aplicare in mai multe departamente, precum cultura, publicatii, turism si logistica, sanatate, spiritualitate si juridic, departamente ce vor fi un punct de legatura si sustinere pentru actiunile intreprinse de comunitate.

 
Anunt pentru toti romanii din AtlantaPDF Print E-mail
Georgia, SUA / Romanian Global News
Accesari :413
Sunday, 12 December 2004

Biserica Romana Baptista Eben-Ezer se aduna la inchinare duminica dimineata de la ora 11:00-13:00; seara de la 6:00-8:00, iar vineri seara de la 7:30.

Pagina de internet a Bisericii este: bisericaebenezer.org. De la inceputul lunii decembrie 2003 biserica a inceput un post de radio romanesc pentru toti romanii din Atlanta, care emite in fiecare sambata dupa-masa, de la ora 1:30-2:00, pe lungimea de unda 1100 AM (Radio Vida). Informatiile respective sunt transmise de Pastorul Benjamin Cocar. Date suplimentare se pot obtine trimitand un e-mail la adresa bvocar@lrs.edu sau la tel.: (678) 985-1469.

 
Lansare de carte semnata George Paul Meiu in CanadaPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :345
Sunday, 12 December 2004
Romanii din Canada sunt invitati la lansarea cartii "Vin feciorii cu turca! Schimbari semiologice in obiceiurile cetei de feciori din Comana de Jos" de George Paul Meiu.

Evenimentul va avea loc duminica, 12 decembrie, ora 13:30, la Biserica Sf. Nicolae, 4119 de Maisonneuve, anunta pagina www.arcanada.com.

Tanarul antropolog George Paul Meiu propune o interesanta analia a semnificatiilor actuale ale obiceiurilor de Craciun din ona Brasovului. Studiul sau, documentat in  Satul Comana de Jos, se constituie intr-o catre publicata recent la editura Ariana, din Romania: "Vin feciotii cu turca!".

 
Concert cu colinde ortodoxe in limba romana la TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :421
Sunday, 12 December 2004

Romanii din Toronto sunt invitati sa participe, duminica, 12 decembrie, la un concert de colinde ortodoxe in limba romana la Catedrala Greaca 'Aghios Gheorghios' (Sf. Gheorghe) din Toronto.

Concertul Corului Bizantin "AGNI PARTHENE" din data de 12 decembrie, ora 11.30, va cuprinde imnuri bizantine in limbile greaca, romana si greaca veche si colinde ortodoxe in limba romana. Biserica unde se va desfasura evenimentul isi are locatia la urmatoarea adresa: 115 Bond St, M5B 1Y2, Toronto (la Vest de Dundas & Jarvis). Informatii despre corul Agni Parthene puteti gasi in pagina web a acestuia: www.nediwww.com/AP/AgniPartene.html. La adresa respectiva puteti asculta, totodata, muzica din repertoriul corului si viziona selectiuni din concertele anterioare, se arata intr-un anunt pe pagina www.arcweb.ca.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions