Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
MAE suplimenteaza stampilele si cabinele, insa nu si sectiile de votarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :340
Saturday, 11 December 2004

In vederea turului al doilea de scrutin al alegerilor prezidentiale din data de 12 decembrie, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a organizat pe langa ambasadele, consulatele onorifice si consulatele in care s-a desfasurat si turul intai al alegerilor, un numar de 142 de sectii de votare, in 90 de tari, aceleasi ca si in primul tur.

Acolo unde s-a impus, informeaza MAE, a fost suplimentat numarul de cabine de votare si de stampile. Exercitarea dreptului de vot se va face pe baza acelorasi documente ca si in turul intai, respectiv pasapoarte diplomatice, pasapoarte de serviciu, pasapoarte turistice, pasapoarte consulare/titluri de calatorie, in conditii de valabilitate a acestor documente, se arata intr-un comunicat MAE. Sectiile de votare vor fi deschise intre orele 7.00 si 21.00, ora locala a orasului in care se afla sectia de votare respectiva. Observatorii si ziaristii acreditati in turul intai se vor mentine si de data aceasta, iar o alta serie de solicitari de acreditare au fost transmise spre solutionare Biroului Electoral Central. La nivelul MAE, se mai arata in comunicat, va functiona in continuare un birou special pentru organizarea alegerilor in strainatate, iar cei trei judecatori acreditati de BEC pentru primirea si validarea proceselor verbale transmise de sectiile de votare din strainatate isi vor exercita in continuare mandatul pe langa acest birou. Si reprezentantii partidelor politice si-au pastrat acreditarile pe langa biroul mentionat, mai informeaza MAE. Totodata, in comunicat se subliniaza ca pentru ca procesul electoral sa se desfasoare in cat mai bune conditii, BEC a hotarat ca in ziua alegerilor sa se faca inscrierile pe listele speciale la sectiile de votare din strainatate, de catre reprezentantii partidelor politice acreditati ca observatori, precum si de personalul misiunii diplomatice anume imputernicit in acest sens.

 
Dezbatere publica pe tema Turului II al alegerilor la BernaPDF Print E-mail
Berna, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :353
Saturday, 11 December 2004

Romanii din Elvetia sunt asteptati la dezbaterea publica de la Cafe Treff din Berna.

Evenimentul de la care nu vor lipsi traditionalele sarmale va avea ca tema principala de dezbatere turul II al alegerilor prezidentiale din Romania. Aceasta dezbatere publica este organizata de Ro-Chance si va avea loc in data de 12 decembrie, se arata intr-o corespondenta Romanian Global News de la doamna Cora Saurer Dragos din Berna.

 
Echipa de gimnastica a Romaniei la un nou concursPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :400
Saturday, 11 December 2004

Cea de-a 12-a editie a Finalei Cupei Mondiale de Gimnastica Artistica se va desfasura la Birmingham in zilele de 11 si 12 decembrie la National Indoors Arena.

Acesta este cel mai important eveniment al calendarului international al gimnasticii si ii aduce laolalta pe cei mai buni gimnasti ai lumii. Evenimentul este alcatuit din 10 finale individuale pe aparate, iar in cadrul sau sunt invitati sa se infrunte primii opt gimnasti, baieti si fete, din clasamentele mondiale, la fiecare aparat. Din echipa prezentata de Romania la Birmingham vor face parte micutele gimnaste Oana Ban, Alexandra Eremia, Ioana Petrovschi, Catalina Ponor, Monica Rosu, Nicoleta Sofronie, iar la baieti Marian Dragulescu, Ioan Suciu si Marius Urzica.

 
Concert de gala la Londra in sprijinul copiilor din RomaniaPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :368
Saturday, 11 December 2004

Sambata, 11 decembrie de la 19.30 la Royal Festival Hall din Londra va avea loc spectacolul de gala Celebrating Christmas with Sir James Galway si prietenii", in sprijinul activitatilor FARA in Romania.

Sir James Galway si Lady Jeanne Galway va adreseaza un apel prin care cere sa va alaturati lor pentru o seara stralucitoare a sezonului festiv, in care vor interpreta piese de Bach si Vivaldi, impreuna cu interpretii lui Mozart, David Juritz, Flutewise si The Bread Street Choir (Corul Catedralei Saint Paul). Programul serii va include Concertul Brandenburgic Numarul 4 in Sol major al lui Johann Sebastian Bach, Concertul de Flaut in Re major al lui Antonio Vivaldi, Concertul de Flaut in Fa major al lui Vivaldi , precum si o selectie de colinde. Fundatia FARA, cea care va beneficia de pe urma acestui concert desfasoara activitati in Romania de 12 ani, iar prima casa de copii deschisa de aceasta in Romania a fost cea din Suceava, in primavara lui 1997. Sfantul Nicolae" este in acest moment caminul a 16 copii abandonati, cu varste cuprinse intre patru si saisprezece ani. Multi dintre acesti copii au probleme de dezvoltare si comportament, din pricina respingerii si a lipsei de educatie. Ei sunt ingrijiti de catre o echipa de ingrijitori romani sprijiniti de ajutor profesionist din partea unui psiholog, un profesor pentru nevoi speciale si consilieri medicali atat din Romania cat si din Marea Britanie, informeaza Centrul Cultural Roman de la Londra.Royal Festival Centre, locul de desfasurare a concertului, este situat in South Bank Centre, din Belvedere Road, din Londra. Biletele pentru spectacol vor costa intre 10 si 40 de lire sterline.

 
Recunoastere regala a meritelor inventatorului roman Constantin PascuPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia / Romanian Global News
Accesari :407
Saturday, 11 December 2004

Inventatorul Constantin Pascu a primit din partea Reginei Paola a Belgiei Diploma si Insigna de Merit Inventiv in grad de Cavaler pentru produsele "Salin".

Inginerul roman a inventat purificatorul de aer Salin", produs medaliat la toate saloanele de inventica la care a participat in ultimii trei ani. Premiile obtinute la Salonul Mondial Eureka" de la Bruxelles din 2002 si 2004, la Moscova si la Chisinau, vin ca o confirmare a importantei inventiei romanului din Buzau. Incepand cu aceasta saptamana, firma producatoare a aparatelor Salin a reusit sa primeasca certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001:2000-TUV Rheiland Intercert KFT, iar Ministerul Sanatatii din Romania este pe punctul de a aviza noul produs al inventatorului Constantin Pascu, Inhalatorul Salin" care va fi folosit in sectiile de Terapie Intensiva si de bolnavii cardiaci, informeaza cotidianul Opinia de Buzau".

 
Evenimente culturale la Casa Romana din CaliforniaPDF Print E-mail
California, SUA / Romanian Global News
Accesari :302
Saturday, 11 December 2004

Casa Romana din Hayward, California, prezinta duminica, 12 decembrie, doua evenimente culturale romanesti. Astfel, membrii comunitatii romane din zona vor putea viziona fotografiile din cadrul expozitiei artistului Carol Gigi Nicolau si vor asculta si concertul de colinde al formatiei corale Romanasul".

Gigi Nicolau este ziarist liber profesionist si fotograf, colaborand in prezent cu ziarele Academia Catavencu" si Ziua", dar si cu posturile Antena 1" si TVR 1". Ca fotograf a participat la numeroase expozitii din tara si strainatate, expunand si in mod personal la New York, Washington, Atlanta, Philadelphia, Chicago, Connecticut, Portland si Germania. Este castigatorul mai multor premii obtinute la festivaluri si saloane nationale si internationale.

La pranz, incepand cu ora 12:30, grupul coral Romanasul", condus de Raluca Balaban, va oferi melomanilor un concert de colinde in asteptarea apropiatei sarbatori a Craciunului.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions