Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
Romania a incheiat negocierile de aderare cu UEPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia/Romanian Global News
Accesari :373
Thursday, 09 December 2004
Ministrul roman al Afacerilor Externe a anuntat miercuri seara la Bruxelles incheierea din punct de vedere tehnic a negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, odata cu inchiderea ultimelor doua capitole de negociere ramase inca in suspans.

Negocierilor de aderare la UE sunt incheiate. Acesta este o zi istorica pentru Romania, a declarat pentru presa seful diplomatiei romane. Finalizarea oficiala a negocierilor va avea loc la summit-ul de la Bruxelles, din 17 decembrie. Ministrul roman a mai recunoscut ca tara sa a acceptat o clauza de salvgardare fioarte stricta impusa de catre Uniune, in ceea ce priveste ultimele doua capitole: Justitia si Concurenta. Aceasta clauza prevede o intarziere cu un an a aderarii Romaniei la UE, in conditiile in care se va demonstra ca incepand de acum si pana la 1 ianuarie 2007, tara nostra nu arata manifest ca este gata sa-si indeplineasca obligatiile europene in materie de justitie si concurenta. Astfel, va fi monitorizata strict implementarea acquis-ului comunitar in 7 domenii ale Justitiei si Afacerilor Interne, precum si in 4 domenii din sfera politica si Concurenta. Oficialul roman a mai subliniat ca noul guvern va trebui sa accelereze ritmul acestor reforme impuse de UE. Comisia Europeana si-a manifestat in repetate randuri ingrijorarea in ceea ce priveste fenomenul coruptiei in Romania, precum si necesitatea intarii controlului la frontierele Romaniei, mai ales in ideea in care acestea ar putea deveni, in curand, granite ale Uniunii Europene. De asemenea, ajutorul acordat de statul roman in sectoare precum cel al industriei siderurgice este si el o sursa de ingrijorare pentru comunitatea europeana. Daca Romania va reusi sa isi duca la indeplinire obligatiile asumate in negiocierile cu UE, tratatul de aderare ar putea fi semnat la finele lunii aprilie sau, cel mai tarziu, la inceputul lui mai 2005.

 
Alegerile din Basarabia sub influenta alegerilor din Romania si UcrainaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :389
Thursday, 09 December 2004
Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (FPECDA), Centrul de Analize si Studii Politice (CASP) si Institutul pentru Dezvoltarea Initiativelor Sociale IDIS viitorul organizeaza vineri, 10 decembrie masa rotunda cu tema Influenta alegerilor din Romania si din Ucraina asupra alegerilor din Republica Moldova. Evenimentul se va desfasura de la ora 14.30, la Hotel Majestic, Strada Academiei nr 11, Sala IL Caragiale, se arata intr-un comunicat din partea Fundatiei. In deschiderea convorbirilor vor rosti cateva cuvinte o serie de personalitati precum fostul ministru de externe al Romaniei, Adrian Severin, Iulian Fruntasu, diplomat din Republica Moldova si presedintele Pro-Democratia, Cristian Parvulescu. Vor mai lua cuvantul, de asemenea, domnii Igor Botan, Gheorghe Cojocaru, Radu Gorincioi, precum si alti experti din domeniul stiintelor politice si relatiilor internationale din Romania si Republica Moldova. La masa rotunda participa reprezentanti guvernamentali, diplomati straini, universitari, cercetatori, jurnalisti si lideri ai unor prestigioase organizatii neguvernamentale romanesti si internationale, informeaza FPECDA. Evenimentul de la Hotelul Majestic se inscrie in mai amplul proiect Viitorul Romaniei si al Republicii Moldova in Europa, care vizeaza dezvoltarea unui dialog intre specialisti din Romania si din Republica Moldova in scopul realizarii unei serii de analize si propuneri constructive de politici publice pentru decidentii politici din ambele tari. Proiectul isi doreste sa contribuie la o democratizare mai rapida si mai consistenta a societatilor de pe cele doua maluri ale Prutului. 
 
Spectacol extraordinar de balet vienez in capitalaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :325
Thursday, 09 December 2004
Opera de Stat din Viena sustine in seara zilei de 10 decembrie la Sala Palatului din Bucuresti un spectacol de balet clasic ce o va avea ca solista pe balerina romanca Simona Noja. Spectacolul care face parte din stagiunea vieneza 2004-2005 va incepe la ora 19:00 si va contine momente de dans pe muzica unor compozitori celebri, precum Ceaikovski, Mozart sau Strauss. Simona Noja este absolventa a Universitatii de Arta din Cluj-Napoca si a Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Dupa patru ani in care a fost solista a Operei Romane din Cluj-Napoca, in anul 1991 Simona Noja a devenit solista Operei Germane din Rheim, ca in 1995 sa fie aleasa prim-balerina a Operei de Stat din Viena. Aceasta functie a fost combinata in perioada 1995-1997 cu cea de solista a Operei Germane din Berlin, iar in stagiunea 1999-2000 a indeplinit si functia de consultant artistic al Teatrului de Balet Oleg Danovski din Constanta. In prezent, Simona Noja colaboreaza cu Opera Nationala din Bucuresti, Baletul din Frankfurt, Baletul Regal Suedez, Baletul Bavarez, Baletul Teatrului din Hanovra, Teatrul Colon din Buenos Aires, Opera din Roma, Teatrul Municipal din Santiago de Chile si Baletul din Dresda, participand, totodata, in diferite spectacole de balet pe marile scene din Moscova, Helsinki, Arnhem, Nijmegen, Citta di Castello, Stuttgart, Ludwigsburg, Essen, Seul, Miami, Vercelli, Roma, Paris, Tokyo si Mexico City.
 
Program romano-francez inter-universitar de formare a traducatorilor romaniPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :282
Thursday, 09 December 2004

Cinci institutii de invatamant superior din Romania si Franta, impreuna cu Serviciul de Actiune si Colaborare Culturala de la Bucuresti, care apartine de Ambasada Frantei la Bucuresti desfasoara un program comun de formare a traducatorilor si interpretilor romani profesionisti care sa poata capata abilitatea de a traduce si aspecte tehnice, juridice si politice.

Proiectul se inscrie in Programul Tempus si are loc la Universitatea de Vest din Timisoara. Facultatile implicate sunt Universitatea din Rennes, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, informeaza ziarul Renasterea Banateana. Intalnirile dintre participanti sunt bianuale si au loc in centrele universitare romanesti si in cel din Franta. Proiectul, care se va derula pana in anul 2005, a inceput in urma cu un an si include la fiecare intrunire un numar de cinci studenti si un profesor din fiecare universitate romana, dar si cativa reprezentanti din Rennes.
 
Elevii aradeni au donat carti romanesti colegilor sarbiPDF Print E-mail
Arad, Romania/Romanian Global News
Accesari :324
Thursday, 09 December 2004
Liceul Particular Vasile Goldis din Arad a donat Scolii Medii de Economie si Comert Dositej Obradovic din localitatea sarbeasca Alibunar o donatie consistenta de carte romaneasca care a fost dusa in Serbia de un grup de elevi de la liceul din Arad. Scoala care a primit donatia este o institutie de invatamant cu predare in limba romana, iar  Donatia consta in dictionare, volume de beletristica, atlase scolare si alte materiale utile elevilor, dar si in planse prin care se promoveaza scrierea corecta in limba romana si se ofera informatii despre autorii romani cunoscuti. Directorul  Liceului Particular Vasile Goldis din Arad, Romeo Trifa, a declarat pentru cotidianul Adevarul de Arad ca aceasta participare a elevilor din Romania si Serbia la diverse actiuni comune va contribui la dezvoltarea relatiilor transfrontaliere si la pastrarea unitatii de neam si peste hotarele tarii.
 
Vizita iordaniana militara in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :410
Thursday, 09 December 2004
O delegatie militara din Regatul Hasemit al Iordaniei, condusa de generalul Khalid J. Al-Sarayreh, presedintele Comitetului Intrunit al sefilor de State Majore ale Fortelor Armate, se afla in perioada 5-11 decembrie intr-o vizita oficiala in Romania, la invitatia generalului Eugen Badalan, seful Statului Major General al Armatei Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Apararii Nationale. Intalnirea din 8 decembrie care a avut loc la sediul ministerului a dezbatut aspecte referitoare la stadiul colaborarii militare dintre cele doua armate si modalitatile de extindere a lor. De asemenea, s-a incercat accentuarea informarii reciproce in ceea ce priveste colaborarea in domeniile instruirii, invatamantului militar, planificarii si logisticii. La finalul intalnirii, cei doi generali au semnat un acord de cooperare in domeniul militar, acord care a devenit oficial in prezenta lui Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale roman.
 
Marea Britanie instruneste functionari si diplomati basarabeni in problema intergarii in UEPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :360
Thursday, 09 December 2004
Ambasada Marii Britanii la Chisinau va organiza in zilele de 9 si 10 decembrie un nou curs de instruire in cadrul Proiectului de sustinere a Departamentului Integrare Europeana al Ministerului de Externe al Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat al Serviciului de presa al ambasadei, seminarul "Europa celor 25" este adresat functionarilor MAE si reprezentatilor celorlalte ministere si ai parlamentului, responsabili de afaceri europene. Proiectul urmareste aprofundarea cunostintelor autoritatilor moldovene despre Uniunea Europeana si imbunatatirea abilitatilor acestora de a promova politici si reforme necesare pentru o mai stransa apropiere a Moldovei de UE. Totodata, programul favorizeaza cooperarea regionala dintre Republica Moldova si Estonia.
 
Comunitatea internationala isi asuma rezolvarea conflictului transnistreanPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :377
Thursday, 09 December 2004
"Problema transnistreana nu mai este doar a Republicii Moldova, ci este una internationalizata. Comunitatea internationala a constientizat faptul ca este necesar de a depune efort pentru depasirea crizei", a declarat miercuri presei de la Chisinau ministrul de Externe Andrei Stratan, referindu-se la rezultatele Reuniunii ministeriale a OSCE de la Sofia.

"Reprezentantii UE si ai NATO au sustinut eforturile noastre in incercarea de a depasi criza si au chemat Rusia sa-si respecte angajamentele asumate la Istanbul in anul 1999, mentionand ca problema Republicii Moldova va ramane in vizorul lor", a precizat Stratan. Potrivit ministrului, delegatia de la Chisinau a sperat ca la reuniunea de la Sofia va fi semnat pactul de stabilitate si securitate pentru Republica Moldova, dar intentia nu a reusit. "Federatia Rusa si Ucraina nu si-au expus pozitia oficiala fata de acest document. Totusi, membrii delegatiei ucrainene au mentionat ca sustin acest document, prin semnarea caruia vad o cale de solutionare a problemelor cu care ne confruntam azi. Nu s-a putut obtine un consens in aceasta privinta, deoarece fiecare membru al OSCE poate bloca orice initiativa prin nedorinta sa de a o promova. (...) Important pentru Republica Moldova este ca Federatia Rusa sa-si expuna pozitia cu un alt nivel de constructivism asupra Pactului, care este un document elaborat de Republica Moldova si nu impus de altcineva", a conchis Andrei Stratan.

 
Romanii de pretutindeni chemati la votPDF Print E-mail
Atlanta, SUA/Romanian Global News
Accesari :471
Thursday, 09 December 2004

O serie de asociatii ale Diasporei romanesti din SUA au lansat un apel prin care incearca aducerea la vot a unui numar cat mai mare de cetateni romani, in vederea turului doi de scrutin al alegerilor din 12 decembrie.

Apel catre toti cei ce simt romaneste:

Pentru toti ai nostri care au murit dorind o Romanie cu adevarat libera si verticala, pentru milioanele de romani aflati in afara granitelor multi in bejenia nedorita pentru tinerii care nu mai cred in viitor, pentru copiii abia nascuti si pentru cei care se vor naste pe pamantul strabunilor nostri.

SA IESIM LA VOT PENTRU CA MAINE SA NU NE SIMTIM VINOVATI!

Centrul Cultural Roman American"Athenaeum", Atlanta, Georgia, USA
Youth for a Better World, Inc.

American Romanian Sister Cities Council, Inc

Smaranda Livescu

Lucian Livescu
    Asociatia,, Pro Basarabia si
Bucovina"
    Neculai Rusu
    Consiliu Roman American
    Neculai Popa

    Carmen Sabau

    Mircea Sabau

 
Romanii de pretutindeni chemati in sprijinul unei romance din HertaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :421
Thursday, 09 December 2004
Ziarista romanca din Tinutul Herta, Eugenia Cimborovici Teodoreanu are nevoie de sprijin si solidaritate din patea tuturor romanilor care o pot ajuta sa depaseasca situatia grea in care se afla.

Profesoara de limba romana, cantareata, poeta si ziarista la Gazeta de Herta si Zorile Bucovinei, una dintre putinele publicatii de limba romana din Ucraina este internata la Spitalul Ortopedic Foisor si are nevoie de cel putin 2,5 litri se sange in vederea unei operatii de extragere de tumoare din coloana vertebrala. Cei care pot dona din sangele lor pentru o cauza umanitara se pot adresa Centrului de Hematologie Bucuresti, intre orele 8.00 si 14.00. Sotul ziaristei romance este cel care lanseaza acest apel, multumind anticipat celor dispusi sa ii acorde o mana de ajutor. Numarul de telefon la care acesta poate fi contactat este 0722.219.616. Eugenia Cimborovici Teodoreanu este nascuta in 1948 la Chetris (judetul Balti, Basarabia), a absolvit facultatile de muzica si filologie la Universitatea "Alecu Russo" din  Balti, profeseaza in regiunea Cernauti, nordul Bucovinei, stabilindu-se la Herta. In prezent este refugiata la Bucuresti. De-a lungul carierei sale a publicat mai multe volume de poezii si compozitii muzicale pentru romanii de pretutindeni. Totodata, munca sa ca jurnalist este indreptata cu hotarare in sensul sustinerii cauzei romanesti in teritoriile ajunse in stapanire sovietica. Una dintre cauzele importante in care era implicata la Herta a fost lupta pentru prezervarea si restaurarea bisericii din Movila Hertei, amenintata cu demolarea de catre autoritatile ucrainene.

 
Turul doi de scrutin la romanii din ItaliaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :345
Thursday, 09 December 2004
Romanii din Italia vor vota duminica, 12 decembrie, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin in aceleasi sectii de votare organizate si in cazul primului tur, in 28 noiembrie. In vederea alegerii Presedintelui Romaniei, in Italia vor fi organizate Birouri de vot la Roma, la sediul Accademiei di Romania (Piazza Jose de San Martin 1, Valle Giulia), in Milano, la sediul Consulatului General al Romaniei (Via Gignese 2), la Bari, la sediul Consulatului Onorific al Romaniei (Via Zuppetta 7/D), in Florenta, la sediul Consulatului Onorific al Romaniei (Via Borgo Pinti 20), precum si la Treviso, la sediul Consulatului General Onorific al Romaniei (Via P. Bembo 79, Asolo). Votarea va incepe si de aceasta data de la ora 7.00 si se va inchide la ora 21.00, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei la Roma. La punctele de votare organizate in Italia se va vota in baza actului de identitate, care poate fi pasaportul simplu, pasaportul diplomatic, consular sau de serviciu. Inscrierile se fac pe liste electorale speciale, dupa care se inmaneaza alegatorului buletinul de vot si stampila Votat a sectiei. Pasaportul simplu poate fi folosit in vederea exprimarii votului numai de catre cetatenii romani aflati in strainatate sau de catre cei domiciliati in strainatate. Cetatenii romani domiciliati in Romania si care voteaza in baza pasaportului simplu vor trebui sa completeze o declaratie pe propria raspundere ca nu si-au exercitat sau ca nu isi exercita dreptul la vot in aceeasi zi pe baza altui act de identitate, se mai arata in comunicat. Persoanele aflate in Italia ale caror pasapoarte au expirat pot solicita titluri de calatorie pe baza carora isi vor putea exercita dreptul de vot. Acestea vor fi insotite de un alt document romanesc, chiar expirat, in care este inscris codul numeric personal.
 
Turul doi al alegerilor prezidentiale se pregateste si in CanadaPDF Print E-mail
Ottawa, Canada/Romanian Global News
Accesari :347
Thursday, 09 December 2004
La data de 12 decembrie 2004 va avea loc al doilea tur al scrutinului pentru alegerea Presedintelui Romaniei (potrivit Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui, art. 26, alin (1). Cetatenii romani aflati in Canada pot sa isi exercite dreptul de vot la sectiile de votare organizate la Ambasada Romaniei la Ottawa (655 Rideau Str.), la Consulatul General al Romaniei la Toronto (111 Peter Str., apt. 530) si la Consulatul General al Romaniei la Montreal (1111 rue St. Urbain, apt. M01-04). La sectiile de votare organizate pe langa misiunile diplomatice si oficiile consulare dreptul de vot poate fi exercitat numai in baza pasaportului diplomatic, pasaportului de serviciu, pasaportului consular (titlu de calatorie) si pasaportului simplu. Documentele mentionate mai sus trebuie sa fie valide. Titlul de calatorie poate fi obtinut doar de catre cetatenii romani care detin pasapoarte expirate cu coperti visinii, iar pentru obtinerea acestuia sunt necesare: pasaportul romanesc expirat, doua fotografii color pe fond alb (3.5/4.5cm), completarea cererii in acest sens, precum si a declaratiei de cetatenie, se arata intr-un comunicat de presa al Ambasadei Romaniei la Ottawa.
 
Micuta Picasso la colegiuPDF Print E-mail
Los Angeles, SUA/Romanian Global News
Accesari :370
Thursday, 09 December 2004
Pana cand Alexandra Nechita a implinit varsta de 10 ani, media a innobilat-o cu titlul de Micuta Picasso un geniu infantil a carei arta abstracta a fost expusa la Los Angeles, uluind celebritati precum Whoopi Goldberg, David Letterman, Oprah Winfrey si Calvin Klein. Conform unui material promotional distribuit de oamenii de media din jurul artistei, Nechita era pe vremea aceea, o micuta incantare, o fetita vioaie si precoce care zambea vesel la audienta din toate colturile lumii. A primit onoruri precum Cheia de Aur din partea Institutului Van Gogh din Franta si premiul Outstanding Young Person, in Japonia. Dar geniile cresc, iar Nechita are acum 19 ani si este studenta la sectia de arta a UCLA. Vorbeste cu autoritate si incredere si nu zambeste mult in timpul unui interviu recent la Wentworth Gallery, la West County Center, scrie saptamana aceasta editia electronica a publicatiei STL Today (St. Louis). Iat-o pe Nechita descriind intelesurile lucrarii sale Pe Pamantul Afroditei, lucrare ce exploreaza cliseul frumusetii: Da, intr-adevar, ceea ce este in interior conteaza. Dar adevarul este ca ceea ce stimuleaza si creaza curiozitatea de a afla ce este in interior, este exteriorul, in primul rand. Nechita a pictat aceasta lucrare pe panza in urma cu cativa ani, si desi pretul pentru lucrarile sale poate atinge si suma de 100.000 de dolari, nu ii este rusine sa-si exprime insatisfactia in legatura cu piesele sale mai vechi, in timp ce se misca prin micuta galerie. Nu sunt niciodata fericita in legatura cu ceea ce fac, asa ca nu sunt niciodata complet satisfacuta de vreuna dintre ele (n.r. lucrari), si nu voi fi niciodata, spune artista romanca. Intotdeauna cred in mai mult sau mai bine, de fapt, urasc cuvantul mai bine, asa ca intotdeauna cred in mai mult. As putea sa dau jos fiecare dintre aceste tablouri si sa le transform complet, mai ales unele dintre cele cu adevarat vechi, care sunt aici. Iata ce gandeste Alexandra despre parerea oamenilor despre opera sa: Evident, lumea multa care vine si are un catharsis emotional in fata unei piese este intr-un fel ceva senzational, dar cred ca unul dintre cele mai semnificative lucruri pe care mi le-a spus vreodata cineva a fost in Minessota, cand o fetita a venit la mine si mi-a spus: Pur si simpul nu inteleg, si apoi a spus: In fine, cui ii pasa ce este?! Si este atat de amuzant pentru ca este foarte adevarat ca exista aceasta lupta in lumea artei. Ce este asta? Ce inseamna? Si se reduce la: daca imi spune ceva din punct de vedere vizual, optic, personal, emotional, conceptual, atunci este bine, dar nu conteaza ce imi spune. E ceva. Nechita s-a nascut in Romania si a venit in Statele Unite la varsta de 2 ani impreuna cu parintii sai. Ea are un frate, in varsta de 10 ani, care picteaza si el. Datorita ei? Bineinteles, a replicat ea. Nechita isi aminteste ca a intrat in lumea artei la o varsta frageda pentru ca asta o facea fericita si ii mentinea interesul viu. Cred ca o idee gresita este ca am creat aceste lucruri incredibile cand aveam 2,3,4 ani. Oh, sunt un geniu. N-a fost niciodata asa, spune ea. Pentru mine a inceput excat asa cum se intampla cu fiecare copil la varsta de 2,3,4 ani, dar ceea ce a fost diferit ceea ce au observat parintii mei era timpul indelungat pe care il petreceam facand asta. Nechita povesteste ca de cand a inceput scoala de arta la UCLA, si-a recapatat lipsa de teama pe care o avea in perioada copilariei. Munca mea s-a schimbat atat de mult in ultimii doi ani, spune ea. Nici macar n-am expus aceasta munca pentru ca deocamdata nu vreau. Desi reportajul  din publicatia americana despre viata Alexandrei mentionaeza si aspecte legaet de viatasa ca studenta, cu grijile sale legate de examene, jurnalistii de la St Louis Today remarca faptul ca Nechita nu este totusi un copil obisnuit care merge la colegiu, adaugand ca ea stie asta. Nu cautam experienta de colegiu sa traiesc intr-o ameteala si sa ma joc, spune Alexandra. Asteptam, de fapt, experienta scolii de arta. Asta m-a incitat, Si inca o mai face. Locuiesc acasa, la zece minute distanta. Acolo este studioul meu. Sunt si nu sunt o persoana sociala. Nu stiu daca are sens ce spun. Toata viata, am avut foarte putini prieteni si asta pentru ca sunt foarte diferita. Am fost intotdeauna atrasa de persoanele mai mari. Nu stiu de ce, dar toti prietenii mei au fost intotdeauna mai mari decat mine. Sa mearga la toate cursurile si sa isi pastreze in acelasi timp si afacerile proprii, este o lupta, ne incredinteaza ea. E ciudat, nu pot sa mai continuu sa imi aman visele pentru scoala, dar nici nu pot abandona scoala pentru vise, pentru ca asta este o parte din visul meu. Asa ca vom vedea..., declara Alexandra publicatiei de peste ocean, privind catre viitor. Nechita a primit multe onoruri pentru operele sale de caritate, iar cauzele in care s-a implicar au fost de la gasirea unui leac pentru tratarea diabetului la tineri, pana la strangerea de fonduri pentru orfanii din Romania. Este foarte convinsa de importanta pe care o au artele vizuale si promoveaza educatia prin arta pentru tinerii studenti. Imi place muzica. Chiar imi place. Dar urasc televizunea. Cred ca este stupida. Cred ca este o pierdere de timp. Cu toate astea imi place filmul. Urmaresc multe filme. Imi plac documentarele. Printre muzicienii sai favoriti se numara Coldplay, Radiohead si Bjork. Am 19 ani, asa ca stiu cu siguranta fiecare melodie rock care exista. Dar nu sunt genul care sa se aseze si sa spuna OK, am o ora la dispozitie, hai sa ma uit la MTV. Adica, e OK, e o parte a generatiei mele, dar timpul meu este atat de limitat incat n-am de gand sa il petrec urmarind lucruri care nu sunt benefice sau educative, sau pe care nu le pot folosi la un moment dat in viata.  Aceasta este micuta Picasso, tanara artista romanca asa cum gandeste si simte ea acum, la varsta de 19 ani. Asa o zugraveste presa americana, punand accentul pe succesele sale in arta,  pe initiativele caritabile si pe modul de a gandi, la o varsta frageda totusi.
 
Planuri de cooperare romano-chineza la BeijingPDF Print E-mail
Beijing, China/Romanian Global News
Accesari :423
Thursday, 09 December 2004
Ambasadorul Romaniei la Beijing, Viorel Isticiora-Budura, a sustinut recent o conferinta de presa la sediul Ambasadei Romaniei la Beijing prin care a anuntat faptul ca institutia pe care o reprezinta intentioneaza sa acorde vize turistice din luna ianuarie a anului 2005 cetatenilor chinezi care doresc sa viziteze Romania. Tara noastra a participat la sfarsitul lunii noiembrie la Targul International de Turism din Shanghai prin 17 agentii de turism romanesti care pot contribui pe viitor la aducerea unui numar mai mare de turisti chinezi in Romania. De asemenea, ambasadorul a accentuat in cadrul conferintei de presa rezultatele obtinute in consolidarea relatiilor bilaterale dintre cele doua tari, relatii care exista cu precadere in domeniul economic. Anul viitor va reprezenta, totodata, un an in care se vor derula mai multe proiecte comune stabilite de China si Romania, printre acestea inscriindu-se in prima jumatate a lui 2005 organizarea la Bucuresti a unei sesiuni a comisiei mixte de cooperare economica, la care vor participa reprezentanti ai celor doua guverne si membri ai cercurilor de afaceri. De asemenea, vor fi organizate diferite seminarii economice in capitalele Romaniei si Chinei, care vor avea ca scop stimularea interesului marilor companii chineze in modernizarea si retehnologizarea economiei romanesti, informeaza sectia in limba romana a postului Radio China International. Ambasadorul Romaniei in China a mai declarat ca se preconizeaza si o intensificare a relatiilor culturale mixte prin incheierea unui acord bilateral in acest domeniu, care sa se intinda din 2005 pana in 2007 si care sa permita instituirea unui an al culturii chineze in Romania si unui an al culturii romanesti in China.
 
Patru zile de carte pentru romanii din CernautiPDF Print E-mail
Cernauti, Ucraina/Romanian Global News
Accesari :338
Thursday, 09 December 2004
Biblioteca de Stat din Cernauti gazduieste in perioada 8-12 decembrie cea de-a treia editie a Salonului International de Carte Romaneasca, eveniment organizat de Editura Alexandru cel Bun din Cernauti, la care participa scriitori, profesori si reprezentanti ai unor biblioteci si edituri din Romania, Ucraina si Basarabia. Manifestarea culturala, care ofera cititorilor romani din Cernauti sansa de a cumpara cele mai noi carti scrise in limba romana, va contine, pe langa multitudinea de lansari de carte, si un simpozion aniversar pentru revista Glasul Bucovinei care implineste 10 ani de la infiintare, informeaza Radiodifuziunea Romana.
 
Participare romaneasca la prima editie a Forumului European al Centrelor de analiza politicaPDF Print E-mail
Lyon, Franta/Romanian Global News
Accesari :411
Thursday, 09 December 2004
Romania va participa la prima editie a Forumului European al Centrelor de analiza politica care se va desfasura in perioada 10-12 decembrie la Lyon, prin Fundatia Eurolink Casa Europei.

European Think-Tanks Forum este un eveniment international care va avea loc in orasul francez sub genericul Europa 2004-2005: Puncte de vedere si Contributii din partea Think-Tanks si este organizat de filiala Franta a Institutului Aspen, in colaborare cu Centrul Europe 2020. Alaturi de reprezentantii tarii noastre, la manifestare participa 40 de organizatii si institutii academice din intreaga lume, 30 de centre de analiza politica europeana, un grup de institutii similare din SUA si mai multi lideri politici si personalitati academice. Principalul obiectiv al Forumului European este de a oferi oportunitatea unui dialog deschis in ceea ce priveste multitudinea de provocari democratice care se refera la viitorul Uniunii Europene. De asemenea, Forumul abordeaza modalitatea in care se implica cetetenii in procesul politic si va incerca sa gaseasca solutii pentru a stimula dialogul democratic dintre centrele de analiza, think-tanks, si cei care iau decizii la nivel european, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Casa Europei. Fundatia EUROLINK - Casa Europei este o organizatie non-profit membra a retelei internationale a caselor si academiilor europene si a Retelei Institutului de Educatie Internationala. Casa Europei va participa la eveniment cu prezentarea comunicarii "Rolul educatiei si al universitatilor in mod special in procesul de consolidare a identitatii europene in Noua Europa".

 
Concert Florian Costache si invitatii in CanadaPDF Print E-mail
Montreal, Canada/Romanian Global News
Accesari :433
Thursday, 09 December 2004
Violonistul roman Florian Costache va concerta impreuna cu orchestra si invitatii sai vineri, 10 decembrie, incepand cu ora 19:30, la Sala Colegiului Brefeuf (5575 Decelles, colt cu Edouard Montpetit) din Montreal. Spectacolul va cuprinde un repertoriu variat, de la muzica de Craciun la cea folclorica. Alaturi de Florian Costache, in Concertul de Craciun, vor performa baritonul Andre Oullet si tenorul Daniel Prudian. Florian Costache este nascut la Bucuresti, in Romania. El duce mai departe traditia muzicala mostenita de la mama sa, profesoara de pian si de la tatal sau, un acordeonist talentat. La numai patru ani Florian Costache se remarca deja prin virtuozitatea interpretarii la vioara si pian. La 10 ani el scrie primele sale compozitii pentru vioara si pian. La 15 ani obtine premiul I pentru compozitie (muzica si text) pentru un concert rock in cadrul Festivalului International al muzicii in Romania. La 20 de ani, este dirijorul orchestrei sale compusa din 40 de muzicieni. Florian Costache obtine doctoratul in muzica si calificativul excelent; devine vioara I a orchestrei filarmonice George Enescu din Bucuresti, unde incepe perioda turneelor in Europa, Japonia, SUA, Canada. Dupa anii 1980, compozitorul roman se stabileste in Canada, are o bogata activitate artistica, sustine concerte de mare anvergura, dintre care amintim: concertul omagiu in memoria lui Francis Lopez sustinut impreuna cu Jose Todaro de la Opera din Paris la Teatrul Saint-Denis, in 1995; multiple spectacole la Teatrul Maisonneuve de la Places des Arts printre care spectacolul "In jurul lumii cu Florian Costache si orchestra" in 2001.
 
Petrecere de Revelion si pentru romanii din ConnecticutPDF Print E-mail
Connecticut, SUA/Romanian Global News
Accesari :337
Thursday, 09 December 2004
Membrii comunitatii Bisericii Ortodoxe Romane Schimbarea la fata din orasul american Hartford organizeaza in seara zilei de 31 decembrie o petrecere romaneasca de Revelion 2005 la Sala Tastebuds Banquet din localitate.

Toate persoanele interesate sa se distreze in noaptea dintre ani sunt asteptate la evenimentul care va incepe la ora 20:00 si se va termina in jurul orei 02:00. Biletul de participare costa 60 de dolari, copiii beneficiind de acces gratuit. La petrecere se vor servi preparate traditionale romanesti, deserturi, cafele si sampanie, data limita de inscriere fiind ziua de 16 decembrie. Toate sumele rezultate in urma vanzarii biletelor vor fi depuse in Fondul de constructie al bisericii, informeaza pagina de web a parohiei.

 
Subiectul Dracula dezbatut in jurul unei mese rotunde la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :324
Thursday, 09 December 2004
Vineri, 10 decembrie, de la ora 20.00, Sala de Conferinte a Institutului Cultural Roman din Paris va fi gazda unei mese rotunde pe marginea cartii Dracula a lui Matei Cazacu. Volumul aparut in editura Tallandier in anul 2004 trateaza celebra istorie a printului Dracula. O incarnare a raului in imaginarul popular, vestit pentru cruzimea si pentru inventiile sale feroce, Vlad Dracul, altfel cunoscut si sub numele de fiul Diavolului a domnit in tarile dunarene la finele secolului al XV-lea. Era nevoie de eruditia si de umorului lui Matei Cazacu pentru a descurca adevarul prin intelegerea legendelor vehiculate atat prin intermediul credintelor ancestrale cat si printr-o filmografie destul de abundenta, mergand de la Mumau pana la Coppola. In acelasi timp opera a unui istoric dar si a unui om de litere, studiul lui Matei Cazacu da fiori, ramanand cu toate acestea in limitele adevarului, informeaza Institutul Cultural Roman.
 
Festivalul Romania continua la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :285
Thursday, 09 December 2004
In cadrul celei de-a doua parti a Festivalului Romania de la Londra vineri, 10 decembrie, vor fi organizate la British Museum, Clore Education Centre, doua conferinte pe tema artei romanesti. Intre orele 18.00 si 20.00, Gabriel Hanganu antropolog, va sustine dezbaterea avand ca subiect Fotografiile si obiectele religioase din Romania contemporana. Conferinta antropologului roman Gabriel Hanganu va fi urmata de o alta, sustinuta de Sanda Miller, istoric de arta, informeaza Centrul Cultural Roman de la Londra. Aceasta va vorbi despre sculptorul Constantin Brancusi si despre influenta artei populare asupra operei sale. Convorbirile vor fi urmate de un pahar de vin oferit prin curtoazia Ambasadei Romaniei la Londra. Cei interesati au la dispozitie un numar limitat de locuri (numai 60), iar biletele costa intre 3 si 5 lire sterline.
 
La cererea publicului din Canada Phoenix va mai sustine un concertPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :338
Thursday, 09 December 2004
La cererea publicului din Toronto indragita trupa romaneasca Phoenix va sustine un nou concert in seara de vineri, 9 decembrie. Evenimentul se va desfasura la ora 18.30 (ora locala) la Sala Don Bosco, adresa: 2 St. Andrews Blvd. Mai multe informatii puteti obtine la telefon: 416-636-8084. Formatia Phoenix a mai sustinut pentru romanii din Toronto un concert la finele saptamanii trecute, in data de 5 decembrie, pentru care biletele au fost vandute in totalitate, anunta portalul romanesc The Bans.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions