Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Decembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Cautare
Scoala Romaneasca de Sambata din nou la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :311
Saturday, 04 December 2004

O noua sambata de Scoala Romaneasca la Londra se va desfasura la finele acestei saptamani si va fi deschisa din nou romanilor londonezi.

Cursurile Scolii Romanesti de sambata se tin o data la doua saptamani la Biserica Ortodoxa Romana din Fleet Street, de la Londra. Initiativa organizarii scolii apartine Centrului Cultural Roman din capitala britanica. Sambata aceasta Scoala Romaneasca va fi deschisa intre orele 14.00 si 16.00. Persoana de contact pentru inscrieri este Adina Evans, administrator al Scolii Romanesti de sambata si poate fi contactata la numarul de telefon 01892 836119.

 
Discovery interesat de traditiile moldovenesti de CraciunPDF Print E-mail
Botosani, Romania / Romanian Global News
Accesari :901
Saturday, 04 December 2004

Obiceiurile de iarna din Moldova vor face obiectul unui reportaj inregistrat si difuzat de celebrul post de televiziune Discovery.

Echipa Discovery va realiza filmarile pentru aceasta pelicula cu ocazia Festivalului Datinilor si Obiceiurilor de Iarna de la Botosani, eveniment aflat anul acesta la cea de-a XXX-a editie. Discovery Channel va fi prezent la Botosani in data de 18 decembrie si va asista pentru prima data la o manifestare veritabila de folclor romanesc moldovenesc in cadrul festivalului "Din strabuni, din oameni buni". Invitati in cadrul festivalului botosanean vor fi si celebrii interpreti romani de muzica populara Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Maria Calota si Elena Stan. In afara de muzica populara romaneasca ce se va afla la mare inaltime, va fi reprezentata la Botosani si prezentata de Discovery Channel si bucataria traditionala romaneasca. Echipa Discovery va putea nu numai sa filmeze ci si sa deguste unele dintre cele mai populare bucate de pe plaiurile moldovenesti, printre care sarmalele si porcul de Craciun. Filmul va mai cuprinde si modalitati de impodobire a bradului, colinde, etc.

 
1 decembrie romanesc sarbatorit in GermaniaPDF Print E-mail
Offenbach, Germania / Romanian Global News
Accesari :305
Saturday, 04 December 2004

Romanii din Rhin-Main vor sarbatori la acest sfarsit de saptamana la Offenbach Ziua Nationala a Romaniei, informeaza asociatia romaneasca CROM.

Sala Hohoiu din Offenbach va fi sambata, incepand cu ora 18.00, gazda intalnirii traditionale la care sunt invitati sa participe toti romanii din regiune. Seara va fi deschisa de o cuvantare a presedintelui CROM, Mircea Tudoran din Mannheim, din care vor face parte cateva consideratii in legatura cu semnificatia istorica a zilei de 1 decembrie 1918, Ziua Nationala a Romaniei. In continuarea serii, va urma o cuvantare a profesorului Ionel Chirita din Mannheim pe marginea folclorului romanesc din Romania Mare, se mai arata in comunicatul CROM. Seara de folclor va fi ilustrata muzical, iar organizatorii se asteapta sa se bucure de un real succes.

 
Biserica romaneasca din Connecticut face inscrieri pentru RevelionPDF Print E-mail
Connecticut, SUA / Romanian Global News
Accesari :317
Saturday, 04 December 2004

Comitetul de organizare din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane Schimbarea la fata" din orasul american Hartford ii invita pe enoriasii sai si pe membrii comunitatii romanesti din zona sa participe la petrecerea romaneasca de Revelion care se va organiza in noaptea dintre ani la sala de festivitati din Main Street, Hartford.

Seara din 31 decembrie va incepe la ora 21:00 si va consta intr-o cina festiva alcatuita din diferite feluri de mancare, deserturi si bauturi, intrarea urmand sa se faca pe baza achitarii sumei de 60 de dolari, copiii sub 12 ani platind suma de 25 de dolari. Fondurile care se vor obtine in urma petrecerii romanesti, care va fi asezonata cu muzica si dans, vor fi depuse in Fondul de Constructie al noii biserici, informeaza pagina de web a lacasului de cult. Toate persoanele care doresc sa fie alaturi de organizatori in seara de Revelion sunt sunt invitate sa se inscrie pe lista de participanti pana pe data de 6 decembrie, contactand urmatoarele doamne din cadrul bisericii: Doina Pavel,  Kati Petra, Nineta Stanescu si Elena Cupceancu.

 
Zile de sarbatoare pentru credinciosii romani din British ColumbiaPDF Print E-mail
British Columbia, Canada / Romanian Global News
Accesari :406
Saturday, 04 December 2004

Mos Nicolae vine si in acest an la Biserica Ortodoxa Romaneasca din localitatea canadiana Surrey, zilele de 4 si 5 decembrie fiind dedicate sarbatorii care este totodata si hramul parohiei.

Sfarsitul de saptamana va aduce in biserica din provincia British Columbia slujbele Vecerniei si Sfintei Liturghii, dar si o agapa frateasca in sala sociala a edificiului religios, care se va desfasura in seara de 4 decembrie, si o masa traditionala cu preparate din peste in ziua de duminica, 5 decembrie. Tot dupa slujba de duminica va fi si momentul in care toti copiii din parohie vor primi cadourile de Mos Nicolae, in ghetutele aranjate special pentru acest lucru.

In aceeasi zi in care se va celebra hramul bisericii, romanii din Surrey vor sarbatori si Ziua Costumului Popular Romanesc, prilej cu care toata lumea participanta la petrecere va fi imbracata in portul traditional specific fiecarei zone din care provin acestia.

Biserica "Sfantul Nicoale" din British Columbia a fost infiintata in anul 1998 de catre un grup de romani crestin-ortodocsi si a reusit sa se dezvolte pe parcursul anilor, evoluand de la comunitatea destul de mica de la inceput intr-o grupare solida. Pe langa proiectul religios, romanii care au sprijinit constant biserica au fondat si Corul Crescendo", Scoala Romaneasca Ion Creanga", ansamblul de dans folcloric Miorita", grupul de arta si spiritualitate Teophania", si au dezvoltat proprietatea restransa a bisericii intr-un centru amplu care gazduieste in prezent evenimente sociale de mare anvergura, informeaza pagina de web a parohiei. Enoriasii romani sunt pastoriti inca din momentul infiintarii bisericii de parintele Corneliu Iulian Dragomir.

 
Apelul de a ajuta familian Corlateanu, preluat si in AmericaPDF Print E-mail
Washington, SUA / Romanian Global News
Accesari :318
Saturday, 04 December 2004

Apelul Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni de a ajuta familia Corlateanu din Basarabia,  apel preluat de agentia de stiri Romanian Global News si publicat pe site-ul acesteia, a ajuns si in Statele Unite ale Americii, mai precis in zona Seattle, unde a fost postat pe o pagina de internet a unui furnizor de telefonie fixa si mobila.

Compania AST International ofera pe site-ul personal, pe langa informatiile referitoare la serviciile pe care le pune la dispozitia clientilor sai, si o rubrica de anunturi destinate exclusiv comunitatii romanesti din America. Printre acestea se gaseste si apelul in care Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni prezinta situatia familiei Corlateanu, o familie de romani din Basarabia care au parte de o situatie disperata, fiind amandoi invalizi de gradul I si avand un copil de 7 ani. Acestia au trimis vicepresedintelui fundatiei, Daniela Soros, o scrisoare prin care explica motivele pentru care au ajuns in aceasta conditie, precum si faptul ca doar Mihai Corlateanu lucreaza ca operator de calculator, iar salariul obtinut nu este suficient pentru a asigura traiul zilnic al familiei sale, sau a incerca demararea lucrarilor de renovare a casei in care locuiesc. Aceasta se afla intr-un grad avansat de avariere si, pentru aducerea locuintei intr-un stadiu care sa se preteze unei existente decente pentru cei trei membri ai familiei, necesita reparatii urgente.

Scrisoarea familiei Corlateanu este publicata in intregime pe site-ul din America, cei de acolo primind donatii pentru ajutorul basarabenilor la sediul Catedralei Ortodoxe Ruse "Sf. Spiridon", sau pe adresa bisericii Sfintii Trei Ierarhi din Bellevue, Washington.

 
Catrinel Dumitrescu si Emil Hossu pe scenele din GermaniaPDF Print E-mail
Koln, Germania / Romanian Global News
Accesari :328
Saturday, 04 December 2004

Piesa "Doi pe o banca" se va desfasura in data de 4 decembrie ora 19.00 si duminica, 5 decembrie, ora 18.00, in Aula Liceului "Nicolaus Cusanus" din centrul orasului Bergisch Gladbach.

Piesa "Doi pe o banca", in regia lui Aleksandr Ghelman si scenografia lui Tudor Marascu ii are ca protagonisti pe Catrinel Dumitrescu si Emil Hossu. Piesa este un "love-story" original, despre doi oameni ale caror destine se intersecteaza intr-un parc, pe o banca, aparent din intamplare. Emil Hossu si Catrinel Dumitrescu realizeaza un cuplu irezistibil prin talentul, energia si maturitatea artistica de care dau dovada. Durata spectacolului este de 1 ora si 40 min fara pauza iar intrarea: de 15 euro. Pentru membri, studenti si elevi intrarea este de 10 euro.

 
Viata romanilor din Montreal pe televiziunea AcasaPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :327
Saturday, 04 December 2004

Emisiunea tv Acasa revine pe canalul multicultural CH (cablu 14, antena 62) in fiecare duminica de la ora 21.30.

Aceasta emisiune saptamanala aduce in centrul atentiei viata romanilor din Montreal in timp ce sunt aduse in prim plan evenimentele locale si personalitatile marcante ale comunitatii. Emisiunea, prezentata de Miruna Radulescu, va fi transmisa in limba romana si franceza.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions