Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Noiembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Cautare
Emisiune dedicata Romaniei pe TV 5PDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :493
Saturday, 27 November 2004

Postul de televiziune francez TV 5 va difuza in ziua de 28 noiembrie emisiunea lui Bernard Pivot "Double Je: Speciale Roumanie".

Programul cultural a fost filmat in cursul acestei veri la Iasi, oras care a fost ales de realizatorul din Franta in detrimentul Bucurestiului, pentru traditia in domeniul francofoniei si francofiliei de care dau dovada locuitorii urbei moldave, informeaza pagina de internet a canalului francez. Printre cei pe care I-a surprins pe pelicula Bernard Pivot se afla Alexandru Calinescu, profesor de literatura franceza la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Lidia Ciocoiu, directoarea editurii Polirom, Alex Leo Serban, critic de film, Maria Luiza Zan, mezzo-soprana si cantareata de jazz, precum si studenti la sectia de limba franceza a aceeasi institutii iesene de invatamant.

"Double Je" a mai fost difuzata de cateva ori de canale franceze cum sunt France 2 sau Arte, ultima oara in luna octombrie a acestui an.

 
Oblomov al Teatrului Bulandra in PortugaliaPDF Print E-mail
Porto, Portugalia / Romanian Global News
Accesari :426
Saturday, 27 November 2004

In data de 26 si 27 noiembrie a.c. are loc la Porto, la Rivoli Teatro Municipal, spectacolul Oblomov" al Teatrului Bulandra, in regia lui Alexandru Tocilescu.

Potrivit declaratiilor facute presei lusitane de directorul teatrului, Alexandru Darie probabil ca este cea mai buna piesa din repertoriul nostru dintotdeauna", informeaza Atasatul Cultural al Ambasadei Romane din Lisabona. De la numele personajului principal a aparut termenul de oblomovism" care caracterizeaza inertia, indiferenta, inutilitatea. Intr-un interviu acordat cotidianului Jornal de noticias regizorul remarca faptul ca piesa nu este numai o satira la adresa vechii aristocratii rusesti, este si o critica actuala fata de o tara narcisica, dominata de xenofobie: Am incercat sa folosesc metafore, dar povestea este realista".

Augustina Bessa Luis, scriind un articol in Jornal de Letras" cu ocazia premierii filmului cu acelasi nume regizat de Nikita Mikhalkov, in 1981 considera ca Oblomov nu reprezinta o consimtire a mediocritatii, ci repudierea concurentei, este o celebrare a modestiei", spre deosebire de viziunea regizorala romaneasca unde accentul este pus pe incapacitatea personajului de a-si trada propriile aspiratii si inclinatii, ceea ce provoaca o permanenta imobilitate.

Mentionam ca spectacolul participa la Festivalul PONTI si la Festivalul Teatrelor Europene care se desfasoara la Porto in perioada 12 noiembrie - 5 decembrie a.c, se mentioneaza in comunicatul de presa trimis la redactie de Ambasada Romaniei la Lisabona.


 
Alla Rusu: porti deschise la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :432
Saturday, 27 November 2004

In cadrul manifestarii pariziene "Artistii romani din Paris isi deschid portile atelierelor", sambata, 28 noiembrie, este randul pictoritei Alla Rusu sa ii pofteasca in atelierul sau de arta pe romanii din Franta.

Alla Rusu si-a inceput studiile de arta la Colegiul de Arte Frumoase din Chisinau si le-a continuat la Academiile de Arte Frumoase de la Tallin si Bucuresti. Prima expozitie personala a sa a fost deschisa in anul 1993, an in care, de altfel, a primit si Bursa Stork a Uniunii Artistilor Romani. De atunci, Alla Rusu a expus in mod sustinut atat in Romania cat si in strainatate, in Franta, Ucraina, Estonia, Olanda si Japonia. Atelierul sau se afla in rue de LErmitage 54, in Paris. Lucrarile Allei Rusu, numita de reprezentantul UNESCO in Basarabia "dna Taifun", sunt realizate in ulei si acuarela. In cadrul manifestarii "Artistii romani din Paris isi deschid portile atelierelor" vor mai expune Marian Batlan, Adriana Blendea, Marcel Caloian, Doru Covrig, Dorin Cretu, Raluca Demetrescu, Ioana Ghenciulescu, Ben Ami Koller, Nicolae Maniu, Barbu Andrei Nitescu, Stefan Ramniceanu, Radu Tuian si Petre Velicu, informeaza Institutul Cultural Roman de la Paris.

 
Tatiana Lisnic, a doua romanca la Royal OperaPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :375
Saturday, 27 November 2004

Tatiana Lisnic in "Don Pasquale" va putea fi admirata incepand de sambata, 27 noiembrie, la Royal Opera, Covent Garden, din Londra.

Acesta este debutul artistei romance la Royal Opera, iar spectacolul va putea fi urmarit si in zilele de 30 noiembrie, 4, 7, 9, 11, 14 si 17 decembrie. Tatiana Lisnic joaca rolul principal feminin al capodoperei lui Donizetti. Comedia lui Donizetti, "Don Pasquale", s-a bucurat de o primire minunata in productia recenta a lui Jonathan Miller pentru Florence Maggio Musicale, iar acum intra si in repertoriul de la Royal Opera. Spectacolele vor putea fi urmarite sambata, 27 noiembrie de la ora 19.00; marti, 30 noiembrie de la 19.30; marti, 4 decembrie, de la 13,00 si 19.30; duminica, 7 decembrie si marti, 9 decembrie, de la 19.30; sambata, 11 decembrie, de la ora 19.00, iar sambata, 14 decembrie si miercuri, 17 decembrie, de la 19.30.

 
Romanii din Franta chemati la vot dar si la celebrarea Zilei RomanieiPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta / Romanian Global News
Accesari :492
Saturday, 27 November 2004

Duminica 28 noiembrie romanii din Franta vor putea vota la Consulatul General al Romaniei de la Strasbourg, 25, rue Trubner de la ora 7 dimineata pana la ora 21 seara.

"Ca sa nu se intample ca in Ucraina, ii rog pe toti romanii sa mearga la vot. De viitorul presedinte depinde viitorul Romaniei si implicit al nostru. Mergeti la vot ! Nu lasati pe altii sa hotareasca in locul dumneavoastra !", se mentioneaza in scrisoarea adresata membrilor dar si redactiei noastre si semnata din partea comitetului director de dl. Gabriel Penciu. Pentru a vota este necesar Pasaportul romanesc in curs de valabilitate dar daca din intamplare acesta este expirat si nu ati reusit sa rezolvati problema va puteti prezenta la consulat in ziua alegerilor cu doua fotografii recente tip pasaport si se pare ca, in mod exceptional, pe baza unui alt act de identitate care sa ateste cetatenia romana, se va elibera o adeverinta provizorie valabila pentru a se putea exercita dreptul la vot.

Tot duminica 28 noiembrie 2004 la ora 15, in cinstea Zilei Nationale a Romaniei, ca in fiecare an, ACAR va depune o coroana de flori in fata bustului Generalului Henri Mathias Berthelot. Bustul se afla in cartierul Esplanade, in fata parcului de la Citadella. La aceste momente solemne, vor participa mai multe personalitati politice romane si franceze. Emotionant si festiv in acelasi timp acest moment va fi urmat de un pahar al prieteniei franco-romane oferit de ACAR.

 
12 candidati pentru RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :581
Saturday, 27 November 2004

Traian Basescu, candidatul Aliantei Dreptate si Adevar D.A (PNL-PD), pentru fotoliul de la Cotroceni, este actualul primar general al Municipiului Bucuresti, ales de cetatenii din Capitala, pentru al doilea mandat, in urma alegerilor din iunie 2004.

Este nascut in anul 1951, in Basarabi, Constanta si are doua fiice. A absolvit in 1976 Institutul de Marina Civila "Mircea cel Batran", facultatea de navigatii, sectia comerciala. A fost ofiter de marina pe nave de mare tonaj, comador pe navele Arges, Crisana si Maramures. In perioada 1991-1992 a fost investit cu functia de Ministru al Transporturilor in guvernele Roman si Stolojan, iar in perioada 1996-2000, in guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile si Mugur Isarescu. Din 2000 este primarul general al Capitalei. Slogan: "E timpul dreptatii. E vremea adevarului. Traian Basescu Asa DA Presedinte".

George Becali, este nascut in 1958 in comuna Zagna, in judetul Braila. Este casatorit si are trei copii. In prezent este Presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. FC Steaua Bucuresti S.A si actionar majoritar, atat la Steaua, cat si la alte societati. Nu a fost mebru PCR, iar dupa 1989 nu a facut parte din nici un partid politic. Din ianuarie 2004 este presedinte al Partidului Noua Generatie. Slogan: "Jur in fata lui Dumnezeu si in fata tuturor romanilor ca voi face ca Romania sa straluceasca precum soarele sfant de pe cer. Asa sa imi ajute Dumnezeu".

Marko Bela, candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania este nascut in 1951, la Targu Secuiesc, in Covasna. Este absolvent al Facultatii de Filologie (limba si literatura maghiara-franceza), la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj. Marko Bela este, incepand din 1989, membru fondator al UDMR Mures, iar din 1990, senator de Mures. Slogan: "Un presedinte ardelean pentru o Romanie europeana. Impreuna in Europa".

Gheorghe Ciuhandu, candidatul pe care il propune PNTCD, este actualul primar al Timisoarei, aflat la cel de-al treilea mandat, din 1996. S-a nascut in 1947 la Timisoara, este casatorit si are un fiu. A absolvit Institutul Politehnic Traian Vuia, Facultatea de Constructii Civile. Este doctor inginer in constructii si conferentiar la facultatea de Constructii, sectia de Arhitectura. Din anul 1990 este membru al PNTCD, presedintele PNTCD Timis si vicepresedinte PNTCD. Gheorghe Ciuhandu este membru fondator al Asociatiei Primarilor din Marile Orase. Sloganul campaniei lui Ciuhandu este: "Alta cale. Cea dreapta."

Gheorghe Dinu, candidat independent in cursa pentru Cotroceni, s-a nascut in 1955, in Constanta. Este casatorit si are doua fiice. Este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti si doctor in drept cu specializarea Dreptul Comertului International. In anul 1984 a absolvit si Univesitatea Politica si de Conducere si a fost seful unui Serviciu Secret in perioada 1992-1997. In prezent este avocat in baroul Bucuresti si conferentiar universitar la Facultatea de Drept. Slogan: "Voteaza un presedinte pentru tine, nu un presedinte pentru un partid. Puterea sta in mainile tale".

Marian Petre Milut, reprezentantul Actiunii Populare, este nascut in 1955, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Automatizari si Calculatoare Craiova. In prezent este presedinte al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si presedinte al doua companii. Are mai multe specializari in domenii precum implementarea sistemelor de proces medicale in Romania, marketing, bursa si tranzactii, tehnologii de comunicatii si informatica.

Adrian Nastase, actualul prim-ministru al Romaniei, este candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie. Nascut la 22 iunie 1950, la Bucuresti, este casatorit si are doi copii. Este absolvent al Facultatii de Drept si al Facultatii de Istorie-Filozofie, sectia Sociologie, ambele la Universitatea Bucuresti si este doctor in drept, specializat pe Drept International Public. Din decembrie 2000 Adrian Nastase este investit cu functia de prim-mistru al Romaniei, iar din ianuarie 2001 este ales presedinte al PDSR, iar mai tarziu, in iunie 2001, al PSD. Sloganul campaniei sale este: "Faptele sunt politica mea".

Aurel Radulescu este candidatul Aliantei Popular Crestin Democrata si s-a nascut in 1954, este casatorit si are un copil.

Petre Roman, este candidatul partidului Forta Democarata din Romania si este nascut la Bucuresti, in 1946, este casatorit si are doua fiice. A absolvit Facultatea de Energetica a Universitatii Politehnica Bucuresti, sectia Hidraulica si Universitatea Paul Sabatier din Toulouse, Franta. Din 1968 pana in prezent a fost pe rand asistent universitar, lector universitar si profesor universitar in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, facultatea de Energetica. Din decembrie 1989 pana in septembrie 1991 a fost cel dintai premier al Romaniei dupa caderea regimului comunist. Din decembrie 1999 pana in decembrie 2000, Petre Roman a fost investit in functia de ministru al Afacerilor Externe. Din noiembrie 2000 este senator. A mai candidat la functia de presedinte al Romaniei in 1996 si 2000.

Corneliu Vadim Tudor, este candidatul propus de Partidul Romania Mare. S-a nascut la Bucuresti, in 1949, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti cu o teza despre Sociologia Religiei. Este director si proprietar al publicatiilor Romania Mare si Politica. In 1992 si 1996 este ales senator in Parlamentul Romaniei. A mai participat la alegerile prezidentiale din 1996 si 2000, fara insa a intra vreodata in turul doi de scrutin.

Ovidiu Tudorici, candidatul la Presedintia Romaniei din partea Uniunii pentru Reconstructia Romaniei, este nascut in 1969, este casatorit si are doi copii. In prezent, este viceprimar al municipiului Campulung Moldovenesc. Este licentiat in drept la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi. A urmat cursuri de perfectionare in marketing si management, in tara si strainatate. Din martie 2004 este membru fondator si vicepresedinte al Organizatiei Locale URR, Campulung Moldovenesc, iar din mai 2004, presedintele organizatiei judetene URR Suceava. Sloganul campaniei sale este "Fiecare conteaza".

Raj Tunaru este candidatul Partidului Tineretul Democrat. Tunaru este nascut in 1959 la Tantareni, este casatorit si are doi copii. A absolvit Institutul de Mine Petrosani si Facultatea de Drept-Universitatea "Spiru Haret". In prezent, este presedintele Partidului Tineretului si deputat in legislatura 2000-2004.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions