Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Noiembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Cautare
Un tanar muzician roman obtine o bursa la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :410
Saturday, 13 November 2004

Tanarul violonist roman Andrei Gocan va sustine duminica, 14 noiembrie, un concert in compania pianistului Jean Bernard Pommier.

Concertul care se va desfasura in St. Johns, din Smith Square, Londra, cu incepere de la ora 16.00, va contine in program Sonata pentru Pian in D K576 a lui Mozart, Sonata pentru Pian nr. 23 in Fa Minor op.57 a lui Beethoven, si alte piese semnate Debussy sau Rachmaninov. Pommier va canta in cadrul Bursei Muzicale Raphael Sommer, ca semn de mare preietenie pentru Raphael Sommer, trecut in nefiinta in anul 2001. Fundatia Raphael Sommer a fost infiintata in memoria sa de catre mama acestuia, Alice Sommer Herz si de catre sotia sa, Genevieve Sommer. In prezent, bursa ofera fonduri pentru tinerii artisti talentati, in vederea continuarii studiilor. Muzica de camera este un domeniu in mod deosebit exploatat, camp ce poate fi de mare importanta pentru dezvoltarea ulterioara a muzicienilor . Andrei Gocan este unul dintre cei patru tineri muzicieni care vor beneficia de aceasta bursa. El va interpreta in cadrul concertului de duminica de la Londra un scurt solo, in cea de-a doua parte a programului.

 
Porti deschise Raluca Ilaria Demetrescu la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :473
Saturday, 13 November 2004

In cadrul amplului program "Artistii romani din Paris isi deschid portile atelierelor", la acest sfarsit de saptamana in Franta va expune Raluca Ilaria Demetrescu.

Nascuta in anul 1969, tanara artista romanca este licentiata a Academiei de Arte de la Bucuresti in 1996 si a mai obtinut si o Diploma de Studii Aprofundate a Universitatii din Paris. Raluca Demetrescu este, incepand din 1996, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si si-a prezentat operele atat in cadrul unor expozitii personale, cat si in expozitii colective, in Romania si peste hotare, in Franta, Brazilia, Statele Unite si Japonia. Ea a primit in 1996 primul premiu pentru pictura acordat de catre Primaria Bucurestiului pentru o tanara artista si o mentiune la concursul de pictura organizat de Galeria "Dominus" din Bucuresti.

 
Clavecinul romanesc rasuna si la RomaPDF Print E-mail
Roma, Italia / Romanian Global News
Accesari :435
Saturday, 13 November 2004

In Sala de Expozitii a Accademiei di Romania de la Roma, Ansamblul Aliusmodum din care face parte si o romanca va sustine duminica, 14 noiembrie, de la ora 17.00, un concert intitulat "Muzele Franceze".

Cipriana Smarandescu la clavecin, alaturi de alti trei muzicieni italieni Francesca Giuffre, Pierluigi Tabachin si Diego Roncalli va concerta la Roma cu incepere de la ora 17.00. Una dintre cele mai importante amprente pe care le-a lasat Franta asupra barocului in muzica a fost fastul. La Curtea regelui Ludovic al XIV-lea de la Versailles, cu care nu se putea compara nici una dintre curtile europene nici prin decoratiunile interioare, nici prin ceremoniile care se organizau aici, muzica a fost personajul principal. Tanarul nobil italian Lully a elogiat toate aceste caracteristici in comediile si baletele sale si in "tragediile lirice". Lui i-a dedicat Francois Couperin LeGrand "Concertul Instrumental sub denumirea de Apoteoza compusa in memoria nemuritoare a incoparabilului Domn Lully", elaborat dupa un program dramatic de o mare si incantatoare originalitate care reuneste "gustul francez" si "italian" cu perfectiunea "muzicii". Couperin si Rameau, unele dintre numele cele mai importante, alaturi de Jaques Duphly, sunt reprezentanti ai unei perioade considerate ca fiind apogeul barocului muzical francez. Tanara muziciana romanca, Cipriana Smarandescu, este licentiata in clavecin si muzicologie la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Dupa plecarea din Romania, ea a urmat cursuri de perfectionare la Departamentul de Muzica Veche al Conservatorului "Arrigo Pedrollo" din Vicenza, in Italia. De-a lungul timpului ea a fost invitata in mai multe concerte si recitaluri atat in Romania cat si in tari ca Austria, Germania, Franta, Spania, Belgia si Italia. De asemenea, Cipriana Smarandescu a participat la numeroase festivaluri de muzica veche in Italia, la Roma, Vicenza, Milano, etc. In stagiunea 2002-2003 a primit chiar diploma pentru cel mai valoros muzician din partea Fundatiei Ondaquadra, din Roma. O alta activitate careia artista i se dedica cu mare pasiune este jurnalismul, domeniu in care, de asemenea, a obtinut numeroase premii.

 
Gala internationala de Jazz la TimisoaraPDF Print E-mail
Timisoara, Romania / Romanian Global News
Accesari :400
Saturday, 13 November 2004

Timisoara gazduieste in zilele de 13 si 14 noiembrie Gala Blues-Jazz, ajunsa in acest an la cea de-a XIV editie.

Sala Colegiului National Ion Vidu va fi locul in care, incepand cu ora 18:00, publicul va putea asculta Ansamblul de Percutie Prezent din Arad, trioul Bega Blues Band, care il va avea ca invitat pe chitaristul maghiar Gyarfas Istvan, formatia Blue Family din Serbia si Muntenegru, interpretul Toni Kuhn Trio din Timisoara, duo-ul Berti Barbera si Nicu Patoi din Bucuresti si Toth Victor Band din Budapesta. Evenimentul muzical este prezentat de criticul de specialitate Alexandru Sipa si este organizat de Consiliul Local Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Filarmonica Banatul, Directia pentru Cultura si Casa de Cultura a Municipiului, informeaza Agenda de Timisoara".

 
Invitati straini la Cupa Ronin la karatePDF Print E-mail
Piatra-Neamt, Romania / Romanian Global News
Accesari :564
Saturday, 13 November 2004

Concursul international de karate modern Cupa Ronin" se desfasoara sambata, 13 noiembrie, in sala de sport a Liceului Calistrat Hogas" din Piatra Neamt.

Cea de-a patra editie a competitiei va aduce in orasul nemtean un numar de 400 de participanti din Romania, Basarabia, Ungaria si Italia. Intrecerile de arte martiale se vor imparti in mai multe categorii de varsta si de greutate, la concurs participand juniori si seniori. Pentru prima oara de la inceputul editiei se va organiza in acest an si o sectiune la care se vor inscrie copii de sase ani, incepatori in acest domeniu sportiv.

Directorul competitiei, Ionut Stefanescu, spera ca doua medalii de aur sa fie castigate de Razvan Petraru si Andreea Grumazescu care concureaza din partea clubului organizator, informeaza cotidianul nemtean 7 zile".

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions