Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Noiembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Cautare
Noua zile de sarbatoare religioasa pentru o biserica romaneascaPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :611
Saturday, 06 November 2004

Parohia ortodoxa romana Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Montreal isi sarbatoreste hramul printr-o serie de activitati dedicate totodata si implinirii a trei ani de la infiintarea bisericii.

Cu aceasta ocazie, parohul Constantin Ciubotariu impreuna cu enoriasii romani il vor avea ca invitat pe Parintele Profesor Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu. Vizita lui se inscrie in sirul de evenimente aniversare care a inceput inca din primul an de functionare a bisericii si va consta in sustinerea a catorva conferinte si participarea la slujbele din saptamana respectiva. De asemenea, o alta prezenta importanta pentru credinciosi o reprezinta si vizita IPS Nicolae, Arhiepiscopul Canadei si Americii.

Manifestarile aniversare au inceput pe data de 5 noiembrie si se vor incheia duminica 14 noiembrie. Pe parcursul acestor npua zile de sarbatoare, credinciosii vor putea asista la conferintele Hristos, crestinism, secolul XXI", Biserica-corabie spre mantuire", Cuvant pentru praznicul Sfintilor Arhangheli", Liturghia de dupa Liturghie, marturisirea lui Hristos in viata de toate zilele, activismul religios" si Secolul XXI: parohia ortodoxa in tarile ortodoxe si in diaspora", toate desfasurandu-se in zilele de 5, 6, 7, 11, respectiv 12 noiembrie. Pe langa slujbele Sfintei Liturghii din zilele de 7, 8 si 14 noiembrie, parintele Vasile Mihoc il va ajuta pe paroh si la alte oranduiri care vor avea loc in timpul saptamanii, informeaza pagina de web a parohiei.

Biserica a fost infiintata in anul 2001 ca urmare a nevoii spirituale a romanilor din zona de vest a orasului. Inca de la infiintare, parohia il are ca preot pe parintele Constantin Ciubotariu, cel care a slujit la inceput in incinta bisericii franceze Saaint Benoit de Nursie". Dupa doua luni, biserica romana s-a mutat in sediul capelei parohiei catolice Saint Laurent". In prezent, toti enoriasii spera sa poata avea propria biserica ortodoxa romana si strang bani pentru realizarea acestui vis. Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" ii ajuta constant si pe copiii de la parohia Valea Plopului de langa Valenii de Munte, parohie la care slujeste cunoscutul parinte Nicolae Tanase.

 
Biserica romaneasca din Los Angeles, la a 65 aniversarePDF Print E-mail
Los Angeles, SUA / Romanian Global News
Accesari :584
Saturday, 06 November 2004

Biserica Sfanta Treime" din Los Angeles, California, aniverseaza in zilele de 6 si 7 noiembrie 65 de ani de la infiintare.

Evenimentul este cu atat mai important, cu cat in ziua de sambata se va sfinti si se va pune piatra de temelie a noului lacas de cult pentru credinciosii romani din zona. Inalt Prea Sfintia Sa Nathaniel Popp, al Episcopiei Ortodoxe Romane din America, va fi oaspetele de onoare al manifestarilor si cel fara aprobarea caruia nu s-ar putea realiza lucrarile noii biserici.

Prima zi a manifestarilor va debuta la ora 16:00 cu Slujba Vecerniei, urmata de Binecuvantarea Ierarhului pentru inceperea constructiei bisericii. Acestea se vor desfasura la noua proprietate de la Sunland, locul pe care se va inalta edificiul religios. Pentru celebrarea momentului respectiv, invitatii se vor indrepta spre un restaurant din zona unde se va tine o receptie. Duminica, cea de-a doua zi dedicata aniversarii, va incepe cu Slujba Sfintei Liturghii si se va termina la Hotelul Hilton din Glendale printr-o receptie si un Banchet Aniversar. Petrecerea finala va consta intr-un dineu la care se vor servi alternativ feluri de mancare traditionala romaneasca si internationala, un recital al solistei Laura Zavate si al orchestrei condusa de David Cassapu si o tombola la care se participa cu biletul de intrare, se arata in paginile publicatiei online a bisericii, editata de parintele paroh Constantin Alecse.

Asezamantul de cult din Los Angeles a inceput in anul 2001 o initiativa de construire a unui nou complex religios, care sa contina o biserica, sali de clasa, un centru cultural si alte spatii necesare pentru desfasurarea activitatilor sociale specifice, dupa ce in anul 1987 enoriasii au reusit prin forte proprii sa achizitioneze un teren in valoare de peste 200 000 de dolari.

 
Romani celebriPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :571
Saturday, 06 November 2004

Nicolae Teclu (1839-1916), inventator al becului de gaz, cu regulator de curent, studiaza chimia generala si apoi chimia analitica la Institutul Politehnic din Viena.

Obtine rezultate remarcabile legate de electricitatea atmosferica, tehnologia hartiei, compozitia silicatilor, combustia gazelor si studiul flacarii, capacitatea de explozie a amestecurilor de gaze. In 1900, Nicolae Teclu inventeaza becul de laborator, care ii poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck's Nachtolger si la Leipzig. Becul Teclu" se foloseste astazi in toate laboratoarele din lume. Aparatul pentru determinarea transparentei corpurilor, inventat de el, a fost prezentat la Congresul International de Chimie, organizat la Viena, in 1898. Acest aparat putea fi folosit si ca fotometru; utiliza un bec cu filamentul din platina-iridiu. A inventat diferite tipuri de ozonizatoare pentru a demonstra formarea ozonului cu ajutorul curentului electric; a realizat aparate pentru prepararea dioxidului de carbon solid, pentru sinteza si descompunerea apei, pentru determinarea compozitiei aerului din mina in scopul evitarii exploziilor de grizu.

 
Basarabeni victoriosi in prima runda a Campionatului de sah din GreciaPDF Print E-mail
Heraklio, Grecia / Romanian Global News
Accesari :588
Saturday, 06 November 2004

Sahistii basarabeni, Viorel Postolachi (12 ani), Vladimir Hamitevici (14 ani), Diana Baciu (10 ani), Irina Bulmaga (12 ani), Irina Vartic (14 ani) si Nina Crasnojon (18 ani) au obtinut victorii, joi, in prima runda a Campionatului Mondial, rezervat cadetilor, juniorilor si tinerilor.

Competitia se desfasoara in orasul Heraklio din Grecia. Dumitru Bocancea (16 ani) si Maria Butuc (12 ani) au remizat, iar Victor Ciuntu (10 ani) si Stela Untila (16 ani) au suferit infrangeri. Rezultatul cel mai bun din istoria participarii sahistilor basarabeni la Campionatele Mondiale printre cadeti, juniori si tineri ii apartine Elmirei Scripcenco, care a devenit campioana mondiala printre fete in varsta pana la 16 ani (1992) si a obtinut medalia de bronz printre jucatoare in varsta de 18 ani (1994).

 
Soprana Celia Costea pe scena din LiegePDF Print E-mail
Liege, Belgia / Romanian Global News
Accesari :440
Saturday, 06 November 2004

Soprana Celia Costea se va afla pe scena Operei din Liege, Belgia, pe parcursul lunii noiembrie, pentru sustinerea unei suite de cinci spectacole ale piesei Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart.

Artista romanca interpreteaza personajul Donna Elvira" si va fi acompaniata in aceasta adaptare de baritonul Ludovic Tezier, basul Nicolas Cavallier si de soprana Cecile Perrin.

Celia Costea este absolventa a Conservatorului din Bucuresti si castigatoare a numeroase premii la concursuri interne si internationale. Talentul sau a putut fi admirat pe marile din Austria, Finlanda, Germania, Norvegia, Marea Britanie si Coreea de Sud.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions