Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Octombrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Cautare
Prezentarea asociatiei South Island Romanian Association IncorporatedPDF Print E-mail
Noua Zeelanda / Romanian Global News
Accesari :925
Sunday, 10 October 2004
Scopurile asociatiei SIRA, conform statutului sunt acelea de a promova Romania tuturor celor interesati, crearea de oportunitati pentru romani de a se intalni, organizarea de evenimente culturale, sociale, artistice, sportive cu scopul intaririi legaturilor intre membrii si pastrarea legaturilor cu tara.

De asemenea SIRA isi propune sa se implice si in ajutorarea romanilor nou veniti pentru a se adapta la viata de emigrant si de a infiinta o biserica Romana Ortodoxa in regiunea Christchurch.

Membrii asociatiei pot fi persoane adulte, calitatea de membru dobandindu-se dupa achitarea unei taxe de 5$ pe luna, indiferent de nationalitate. De asemenea exista posibilitatea de a deveni "prietenul Asociatiei" iar aceasta calitate poate fi dobandita de persoanele care isi manifesta interes pentru activitatile SIRA si ajuta la organizarea diferitelor evenimente.

Presedintele asociatiei este ales de membrii cu drept de vot si atributiile acestuia sunt de a reprezenta SIRA fata de terte parti, de a informa membrii despre toate tipurile de activitati legate de scopul si obiectivele asociatiei, coordonarea sedintelor comitetului, numirea celorlalti conducatori ai SIRA si supervizarea activitatilor acestora.

Membrii sunt impartiti pe categorii, categoriile B si C ne avand drept de vot in Biroul Executiv. La fiecare trei luni acest Birou Executiv (ExB) se intalneste pentru prezentarea unui raport trimestrial de activitate. Fiecare membru al ExB are obligatia de a-si prezenta propriul raport de activitate in asa fel incat membrii fara drept de vot si cei care au votat pentru persoana respectiva sa stie pentru ce au facut-o. Daca vreun membru executiv actioneaza impotriva Biroului executiv sau al altui membru executiv, este exclus automat din organizatie, locul lui fiind scos la concurs. SIRA are de asemenea un birou executiv financiar structurat pe aceleasi principii stricte ca si Biroul Executiv ceea ce aduce un plus de transparenta organizatiei fata de viitori membrii dar si de cei pe care ii are in componenta.

 
Episcopia Romana din America beneficiaza de o nou pagina de webPDF Print E-mail
Michigan, SUA / Romanian Global News
Accesari :556
Sunday, 10 October 2004
Episcopia Ortodoxa Romana din America, dioceza bisericilor ortodoxe din America, si-a lansat noul site oficial sub titulatura roea.org. Site-ul a putut fi accesat pentru prima data in 1996 si de atunci a continuat fara intrerupere pana in luna ianuarie a acestui an.

Departamentul de Comunicare al institutiei a analizat intre timp modul in care a fost perceput site-ul de catre public, precum si nevoile episcopiei, si a decis crearea unei noi imagini si a unui nou format pentru relansarea din aceasta luna a paginii web. Forma finala a acesteia nu a fost inca definitivata, astfel incat pana la sfarsitul anului se vor mai face imbunatatiri constante si noi adaugiri, se arata intr-un comunicat de presa. Meniul va contine o galerie foto a celor mai recente evenimente, informatii despre departamentele episcopiei si despre parohiile incluse, comunicate de presa emise de catre Departamentul de Comunicare, un muzeu on-line a celor mai reprezentative artefacte detinute de episcopie si un magazin virtual pentru achizitionarea obiectelor specifice sau pentru a face donatii.

 
Taclaua, loc de intalnire pentru romanii din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :460
Sunday, 10 October 2004

Un grup de romani din Toronto a pus bazele unui site intitulat Taclaua, ca mijloc de a transmite informatii catre ceilalti conationali din localitate.

Scopurile grupului sunt sa cunoasca alti romani si sa creeze noi prietenii. Grupul nu tine cont de diferentele de sex, varsta, religie sau orientare poitica, desi cei care vor sa adere la el trebuie sa indeplineasca, totusi, doua conditii: sa fie de gasca si sa rada la glume, asa cum se arata pe site. O alta metoda de popularizare a initiatorilor actiunii este si lipirea unui afis in puncte din oras care sunt frecventate de romani, cum ar fi magazinele, bisericile si chiar blocurile in care locuiesc acestia. Dorinta lor de a pune pe picioare un networking romanesc a aparut pentru a fi alaturi de cei veniti de curand in Canada cu o vorba buna, un sfat sau poate chiar un job. Grupul se intalneste in prima sambata a fiecarei luni, iar urmatoarea intalnire va fi pe data de 6 noiembrie 2004, ora 18:00, la o cafenea din oras.

 
Filme romanesti importante in ultima zi a retrospectivei Lucian PintiliePDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :346
Sunday, 10 October 2004
A treia zi a celei de-a doua editii a Festivalului de Film Romanesc de la Londra duminica, 10 octombrie, va ocaziona difuzarea, pentru romanii de la Londra, a doua filme etalon ale creatiei pintiliene: De ce trag clopotele, Mitica? si Terminus Paradis.

Acesta din urma a primit Premiul special al juriului in cadrul Mostrei de Film de la Venetia in anul 1998. Lucian Pintilie va fi prezent si in aceasta seara a festivalului si va sustine o dezbatere la finalul expunerii peliculelor, la care sunt invitati sa participe profesionisti din domeniul cinematografiei, printre care se numara criticul de film Alex Leo Serban, actorul Razvan Vasilescu si Alina Salcudeanu de la Centrul National Roman de Cinematografie.

 
Logan-ul trece cu brio primele teste auto in FrantaPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :581
Sunday, 10 October 2004
Destinata initial tarilor in curs de dezvoltare, Logan, construita de Dacia, filiala romana a Renault, va fi in sfarsit comercializata si in Franta. Primele drive-teste pentru Dacia Logan isi ofera concluziile: moderna, fiabila, spatioasa si ieftina.

Acesta este caietul de sarcini al Logan, afisat pe un post-it. Pariul pe care l-a pus presedintele lui Renault, Louis Schweitzer a fost acela de a reinnoi o piata auto care se afla in plin proces de imbatranire si de a cuceri o piata de nisa in tarile aflate in proces de dezvoltare, propunand o masina noua, plecand de la pretul de 5.000 de euro. Inginerii care au lucrat la proiect nu au de ce roseasca din cauza rezultatului. Este inutil sa mai intarziem cu consideratii pe marginea design-ului acestei berline cu trei corpuri, clasica si fara fite, cu usoare unde retro. Odata instalat pe locul soferului, ai o impresie de deja-vu. Tabloul de bord, inchizatorile usilor, ca si volanul sunt cele de la Clio. Schimbatorul de viteze provine de la Espace, si asa mai departe. Arta recuperarii se prelungeste si pe capota. Loganul este facut pe platforma B, derivata din alianta dintre Nissan si Renault, care serveste ca baza si pentru Micra sau Modus. Conceputa pentru a rezista tuturor surprizelor intalnite pe drumurile acestei tari in curs de dezvoltare, Logan beneficiaza de o garda la sol reinaltata, care ii confera o tinuta de drum spectaculoasa, chiar si pe terenurile accidentate. Robusta, hotarata sa ruleze un timp indelungat si pe toate continentele, este capabila sa reziste la temperaturi extreme, de la -30 de grade, pana la +50 de grade Celsius. O adevarata berlina, Logan-ul ofera locuri pentru cinci adulti si beneficiaza de un portbagaj gigant, de 510 litri, ca cel al modelului 607. In ceea ce priveste echipamentul, minimalismul inseamna rigoare. Modelul de baza al gamei nu dispune de directie asistata sau de geamuri actionate electric, disponibile doar ca optiune. Aceeasi situatie este valabila si pentru ABS si pentru air-bag-uri. La pretul de 5.000 de euro, modelul de baza are finisari excelente. La 8.000 de euro, versiunea full-options este echipata, printre altele, si cu un cititor de CD-uri iscrustat in tablourile de aluminiu foarte chic, cu ABS, cu sistem air-bag si cu directie asistata.  Inca de la primele ture, sarmul opereaza. Logan-ul tine la drum si este in stare de accelerari nervoase. Nu trebuie uitate nicii performantele foarte corecte care ii permit sa atinga o viteza maxima de 175 de km la ora intr-un interval de 11,5 secunde pentru versiunea de 1,6 litri, cu 90 de cai putere. Versiunea de 1,4 litri consuma mai putin de 7 litri la suta de kilometri, in ciclu mixt. Lansat la finele lunii septembrie in Romania, Logan reprezinta un atu major in strategia de dezvoltare la nivei international a grupului Renault. Ea va fi progresiv comercializata in 35 de tari. Pretul de pornire pentru Franta va fi de 7. 500 de euro, ea putand deveni, astfel, o varianta excelenta pentru familiile cu bugete reduse, dar si pentru burghezii boemi. Si de ce nu o versiune bobo a Logan-ului, cu interior de piele si GPS? Asta va urma...

 

Acesta este drive-test-ul initiat in Franta pentru Logan de publicatia franceza Le Point si preluat de Romanian Global News.

 
Din ciclul "Romani celebrii si inventiile tehnice" - Aurel VlaicuPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :438
Sunday, 10 October 2004
Aurel Vlaicu (1882-1913), inginer constructor de avioane, inventator si pilot roman, este unul dintre pionierii aviatiei mondiale. Sprijinit de cativa prieteni - Vlahuta, Emil Garleanu, G. Cosbuc - construieste un model de aeroplan, cu care face o demonstratie in fata lui Spiru Haret, ministru al Instructiunii, care il va sprijini pentru construirea aeroplanului Vlaicu I".

In 1910, pe campul Cotrocenilor, aparatul s-a desprins de la sol la o inaltime de 3-4 m si a zburat pe o distanta de circa 40 m, dupa care a aterizat. La o noua incercare, aeroplanul s-a inaltat la cateva zeci de metri, parcurgand o distanta de 4 km. In toamna aceluiasi an, Vlaicu incepe proiectarea unui nou aeroplan, - "Vlaicu II" - cu imbunatatiri substantiale. Avioanele construite de Aurel Vlaicu se deosebeau de cele straine prin forma de sageata a corpului, aripa cu profil variabil, care in zbor lua o forma apropiata de cea optima, prezenta a doua elice in tandem care, invartindu-se in sensuri contrare, isi compensau reciproc cuplul de torsiune, prezenta trenului de aterizare cu roti independente, ca si a reductorului dintre motor si elice. In 1913, incepe sa lucreze la un nou aparat - Vlaicu III" -, primul avion de constructie metalica din lume. Visul sau era insa un zbor peste Muntii Carpati. Din pacate, aceasta incercare i-a adus si moartea, avionul prabusindu-se deasupra comunei Banesti, langa Campina.

 
Seara Duhovniceasca, la Biserica Sfanta Treime, din KitchenerPDF Print E-mail
Ontario, Canada / Romanian Global News
Accesari :552
Sunday, 10 October 2004
In cadrul Bisericii Sfanta Treime, din Kitchener va avea loc o Seara Duhovniceasca, pe 10 octombrie, la ora 18.00, anunta pagina Alianta Romanilor Canadieni. Seara Duhovniceasca vrea sa fie o intalnire frateasca a mai multor coruri ortodoxe, dintre care si corul Agni Parthene, pentru slavirea Domnului Isus Hristos.

Corul Agni Parthene fost fondat in septembrie 2003 de catre un grup de tineri intelectuali si oameni de cultura ortodocsi, la initiativa lui Nedi Gavriliu, artist vizual, actualmente student al Universitatii Teologice Sfantul Stefan, din New Jersey, ca parte a unui demers de comunicare a Ortodoxiei si a culturii bizantine in mediul multicultural care inseamna America de Nord. Repertoriul corului este, in cea mai mare parte, rezultatul unor cercetari atit in domeniul muzicii bizantine si al limbajului muzical aferent, cit si in cel al limbii arhaice proprii culturii bizantine si bisericii ortodoxe originare. Programul concertului va cuprinde imnuri bizantine in limbile sirba, rusa, slavona veche, romana, greaca veche, in aranjamente psaltice apartinind unora dintre marii imnografi ortodocsi incepind din secolele V-VI pina in zilele noastre.

 
Intalnire anuala RAFAPDF Print E-mail
Denver, SUA / Romanaian Global News
Accesari :385
Sunday, 10 October 2004
Intalnirea anuala RAFA, are loc, ca de obicei, in a doua duminica a lunii octombrie, in cadrul atelierului sculptorului roman Michael Razvan anunta pagina Romanian - American Freedom Alliance.

Intalnirea este deschisa membrilor din 2004, dar si celor ce se vor inscrie pentru  2005.

 Octombrie este luna pentru noii membri ai RAFA, si pot deja participa cu drepturi depline la activitatile organizate de alianta, insa la alegerea noilor directori pot participa numai cei inscrisi din 2004.

Din agenda intalnirii anuale fac parte Raportul Anual, prezentat de presedinta Silvia Mioc, Raportul Trezorierului, alegerea noilor directori si discutii asupra programelor pentru anul 2005.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions