Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Septembrie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Lacas de cult pentru comunitatea romaneasca din GermaniaPDF Print E-mail
Stuttgart, Germania / Romanian Global News
Accesari :780
Saturday, 25 September 2004

 Pe data de 26 septembrie 2004, comunitatea romaneasca din Stuttgart, Germania, traieste un eveniment deosebit, respectiv preluarea de la Biserica Evanghelica, prin cumparare, a noului lacas de cult al Parohiei Ortodoxe Romane Nasterea Domnului.

La acest eveniment se reunesc  enoriasi ai Parohiei si membri ai asociatiilor comunitatii romanesti din Germania, iar la Sfanta Liturgie vor participa IPS Serafim, Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, un numeros sobor de preoti, reprezentanti ai Bisericii Evanghelice si ai autoritatilor germane si romane. Va fi prezenta o delegatie guvernamentala din Romania. Preluarea noului asezamant de cult de la Biserica Evanghelica a fost posibila gratie eforturilor Parohiei Ortodoxe Romane Nasterea Domnului, sustinuta in campania de strangere de fonduri de enoriasii sai, precum si cu  contributia financiara a Guvernului Romaniei, prin DRP, reprezentand jumatate din valoarea de achizitie a edificiului. Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Domnului a fost infiintata in anul 1996 si reuneste peste 400 de credinciosi. A functionat initial intr-o biserica romano-catolica, unde se organizau slujbe dupa ce aceasta isi termina propriul program. La finele anului 2003, cu ocazia inaugurarii noului sediu al Centrului Cultural Roman de la Munchen, preotul paroh si enoriasii din Stuttgart i-au solicitat Primului ministru al Romaniei sprijin pentru achizitia spatiului inchiriat de la Biserica Evanghelica, iar acesta s-a concretizat in luna iunie a.c. Parohia Ortodoxa Romana din Stuttgart se afla sub jurisdictia canonica a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, iar comunitatea romaneasca din zona este una din cele mai active in promovarea valorilor culturale si spirituale romanesti, afirmandu-se cu demnitate in societatea germana si ca punte de legatura si comunicare cu tara de origine.

 
Reprezentantii Ucrainei sunt in tara vecina la negocieri privind punctele de trecere vamalePDF Print E-mail
Cernauti, Ucraina / Romanian Global News
Accesari :344
Saturday, 25 September 2004

 

Vineri, 24 septembrie, la Chisinau se desfasoara o runda de consultari intre ministerele Afacerilor Externe ale Republicii Moldova si Ucrainei cu privire la traficul de marfuri prin punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene si perfectionarea mecanismului de functionare a acestor puncte, transmite corespondentul Romanian Global News, citand un comunicat al Serviciului de presa al MAE de la Kiev.

Delegatia Ucrainei este condusa de Igor Dolgov, ministru adjunct al MAE iar cea a Republicii Moldova este condusa de omologul sau Sergiu Stati. Partile vor examina starea de lucruri privind aplicarea Acordului intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Ucrainei, din 11 martie 1997, cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene si regimul simplificat de trecere a frontierei de catre locuitorii din zona limitrofa si alte probleme de actualitate, ce tin de tranzitul marfurilor prin punctele de trecere si organizarea controlului comun in aceste puncte.

 
Protestele de la Casa Radio s-au mutat in fata statui lui Stefan cel Mare din fata ParlamentuluiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/ 25 septembrie/ Romanian Global News
Accesari :272
Saturday, 25 September 2004
Jurnalistii-protestatari de la Teleradio-Moldova au incetat greva foamei pentru a schimba tactica potrivit declaratiei jurnalistei Svetlana Frumusachi. Protestatarii s-au mutat acum in fata cladirii Parlamentului moldovean, fiin vegeati si de umbra lui Stefan cel Mare si Sfant.

Timp de doua luni, cat au durat protestele in fata Casei Radio, autoritatile de la Chisinau nu au reactionat in nici un fel. Ele nu au reactionat nici la greva foamei, care a durat mai mult de o luna in fata Casei Radio, a spus Frumusachi. La randul sau, jurnalista Rodica Mahu a explicat ca, astfel, a fost schimbata forma protestelor. Am venit mai aproape de factorii de decizie, a spus ea. De acum incolo organizatorii au anuntat ca protestele se vor desfasura in forma de pichetare a cladirii Parlamentului, de luni pana vineri, intre orele 10:00-12:00, precum si in forma de miting, in fiecare duminica, in fata monumentului lui Stefan cel Mare, intre orele 11:00-14:00, transmite corespondentul Romanian Global News.

 
NATO va sustine evacuarea trupelor rusesti din TransnistriaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :287
Saturday, 25 September 2004

Aflat in vizita in Republica Moldova, secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer a declarat presei de la Chisinau ca Alianta Nord Atlantica va sustine respectarea de catre Federatia Rusa a angajamentelor asumate la summit-ul OSCE de la Istanbul din 1999, privind evacuarea trupelor si a arsenalului militar rusesc din Transnistria, transmite corespondentul Romanian Global News.

Solicitat sa comenteze dorinta Chisinaului de a modifica formatul de negocieri in problema conflictului transnistrian, Scheffer a declarat ca formatul negocierilor depinde de preferintele partilor implicate, si nu poate el (Scheffer n. r.) sa dea o prescriptie in aceasta privinta. Pentru gasirea unei solutii urgente, insa, este necesara implicarea comunitatii internationale, a subliniat Scheffer. La randul sau, ministrul moldovean de externe, Andrei Stratan, intrebat in ce forma considera necesara participarea NATO la procesul de solutionare a problemei transnistrene, avand in vedere faptul ca NATO este un bloc militar, si ce fel de ajutor se cere de la acesta, a raspuns ca Moldova participa la initiativele NATO, inclusiv in cadrul Parteneriatului pentru Pace. Acest fapt ne permite sa initiem, in colaborare cu Alianta, propuneri si variante in vederea acordarii unor ajutoare Republicii Moldova in procesul de solutionare a problemei transnistrene, a conchis Stratan.

Solicitati sa comenteze declaratiile Secretarului General NATO, reprezentantii partidelor politice au fost de parere ca este un semnal bun pentru Republica Moldova, daca acest lucru se vrea si din interior dar si  ca declaratiile reprezentantului NATO trebuie privite ca un semn de perfecta diplomatie, deoarece situatia politica interna nu recomanda aceasta tara ca un partener de viitor pentru Alianta. Stefan Secareanu este de parere ca "autoritatile de la Chisinau trebuie sa dea dovada de curaj, sa abandoneze statutul de tara neutra, stipulat in Constitutie, prin modificarile de rigoare si sa avanseze in aceasta directie. Pozitia NATO de a sustine Republica Moldova in vederea evacuarii de catre Rusia a arsenalului militar rusesc de pe teritoriul tarii, este una constructiva si benefica. La randul sau vicepresedintele Blocului Moldova Democrata, Dumitru Braghis, si-a exprimat increderea ca Republica Moldova este un partener de valoare pentru NATO, in primul rand, din punctul de vedere al faptului ca ea este vecina cu alianta. Ceva mai pesimist, unul din liderii Partidului Social Democrat, Oazu Nantoi, a spus ca Scheffer este un diplomat profesionist, de aceea, venind in ospetie in orice tara, nu poate spune lucruri neplacute. Eu nu stiu in ce masura Republica Moldova, care nu este capabila sa-si controleze propriul teritoriu si frontierele, care nu are o atitudine transanta fata de prezenta ilegala a trupelor rusesti pe propriul teritoriu, care nu are o strategie coerenta de lichidare a focarului de pericol pentru securitatea regionala, stabilit in zona sa de est, poate fi un partener pretios pentru NATO. Trebuie sa avem o atitudine ironica fata de ceea ce se spune in public, deoarece noi traim in Republica Moldova si nu avem nevoie sa vina cineva din strainatate, pentru ca sa aflam cum decurg in realitate lucrurile. Nantoi a adaugat ca tarile membre ale NATO nu sunt dispuse sa intreprinda actiuni extraordinare, care ar tensiona relatiile lor cu Moscova, de dragul rezolvarii problemelor Republicii Moldova.

 
Romanii de peste hotare apeleaza la Romania sa ceara drepturi pentru timoceniPDF Print E-mail
USA / Romanian Global News
Accesari :388
Saturday, 25 September 2004

Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) din Statele Unite ale Americi a trimis un apel catre Ministerul Afacerilor Externe, Guvernul, Parlamentul si Presedintia Romaniei prin care se cere ca, prin canalele diplomatice existente, sa se acorde drepturi pentru romanii timoceni.

Desi, vorbitori buni de limba romana (arhaica) dar fara posibilitatea de a folosi aceasta limba materna in public si in scris, ei nu beneficiaza de statut de minoritate nationala in statul Sarb in care traiesc. Condamnati la asimilare si disparitie, cu 200 de ani in urma, romanii timoceni au supravietuit celor mai grele momente de impunere a nationalismelor slave si au reusit sa-si conserve trasaturile etnice pana acum. Totusi, evolutia limbii si schimbarile contemporane din Romania ii indeparteaza de frati lor din tara mama. De multe ori romanii, care intotdeuna au trait sub aripa tarii mame, nu inteleg nevoile celor ramasi dincolo de Dunare. Ei nu cunosc durerea unei mame, care intr-o zi, a fost obligata sa-si strige copilul altfel decat la botezat. Sau furia unui roman timocean care nu isi poate descoperi originea din cauza lipsei materialelor scrise sau schimbarea numelor de familie. Romanii din diaspora au sesizat ca undeva acolo, intr-o tara mica, mai exista pui din neamul lor se arata in mesajul trimis oficialilor romani.

In cele ce urmeaza redam apelul emigrantilor romani si membrilor partidului PNTCD din SUA:

PNTCD-USA face apel catre Parlament, Presedintie, Guvern si MAE sa ceara de urgenta Serbiei pe toate canalele diplomatice directe si prin intermediul organismelor internationale urmatoarele:

1. Programele scolilor din localitatile Serbiei de est in care romanii/vlahii reprezinta conform recensamantului din 2002 peste 10 % din populatie sa contina 2 ore pe saptamana de limba romana obligatorii pentru elevii de aceasta etnie. In toate localitatile mentionate in argumentarea memoriului chiar daca au sub 10%, o comisie alcatuita din reprezentanti ai scolilor de acolo plus un reprezentant al asociatiilor culturale ale romanilor mentionate mai sus sa ceara acordul parintilor pentru studierea limbii romane 2h/saptamana. Studiul acesteia se va introduce in fiecare scoala care va avea cel putin 10 cereri in acest sens. In scolile in care exista sub 10 cereri se vor permite profesorilor doritori sau altor persoane abilitate sa organizeze la sfarsitul cursurilor neremunerat ore de limba romana pentru elevii doritori.

In vacanta de vara 2004 se vor nominaliza cadrele didactice de orice specialitate vorbitoare de limba romana din aceste scoli pentru a participa la cursuri de predare a limbii romane. Aceste cursuri se vor organiza si in Romania, si in scolile din Voivodina unde exista scoli romanesti, dar si in scolile din Serbia de est unde se vor deplasa echipe de perfectionare venite din Romania si din Voivodina. In situatiile in care nu exista in scoala cadre didactice vorbitoare de limba romana, la aceste cursuri vor participa si prin urmare mai apoi vor fi incadrate sa predea si persoane de alta ocupatie cu recomandarea asociatiilor culturale amintite mai jos si cu certificarea din partea unor scoli din Romania sau Voivodina.

Nici un elev de etnie romana din Timoc nestiind sa scrie si sa citesca in romana, manualele vor fi in acest prim an pentru elevii din toate clasele cele de clasa I ale scolilor din Voivodina. Se vor admite si abecedare, carti pentru bibliotecile scolilor si auxiliare didactice din Romania care se vor fi dovedit ca nu aduc atingere valorilor natiunii sarbe.

2. Finantarea dupa modelul din Voivodina a unei publicatii informative si de cultura si a uneia pentru copii in limba romana in Craina Timocului.

3. La radiourile si televiziunile locale de stat sa existe redactii si emisiuni in limba romana.

4. In bisericile din localitatile mentionate sa se permita preotilor vorbitori de limba romana oficierea unei parti a slujbei si in limba romana. In bisericile in care preotii nu stiu limba romana se va permite participarea la tinerea slujbei si a unor preoti de limba romana veniti de la o alta biserica sau din Romania sau Voivodina. Preotii de etnie romana nu vor mai fi trimisi in alte zone ale Serbiei. Se va recunoaste la Varset Episcopie Ortodoxa Romana cu competente si in Serbia de est in bisericile care vor dori acest lucru. Ritul vechi sau nou va fi cel imbratisat de enoriasi. Si in Romania exista romani ortodocsi de rit vechi.

5. Se va infiinta consulat roman la Bor.

6. Muzeele locale, monografiile, manualele de istorie, centrele culturale din zona vor evidentia si cultura si istoria romanilor timoceni.

7. Se vor restitui imobilele confiscate de la minoritatea romana din Voivodina.

8. Se va elabora legislatia corespunzatoare care sa permita participarea proportionala a minoritatii romane in cadrul organelor administrative locale si centrale si in cadrul institutiilor descentralizate. Se va reorganiza Consiliul National al Romanilor din Serbia respectandu-se legea sarba, astfel ca in mod corespunzator cu datele recensamantului romanii/vlahii din Serbia de est vor fi majoritari in acesta.

9. La repartizarea resurselor financiare se va urmari ridicarea nivelului de dezvoltare economica, sociala si culturala a regiunii Craina Timocului, regiune neglijata de regimul dictatorial.

10. In toate evidentele statul sarb va tine cont ca ,,roman si ,,vlah sunt sinonime. Secole intregi toti romanii au fost numiti de altii sau s-au numit si ei ,,vlahi. Vlahii timoceni vorbesc romaneste. Nu vorbesc nici macar alt dialect al limbii romane ci vorbesc romana nord-dunareana, vorbesc acelasi grai cu al banatenilor cu influente oltenesti. Acest lucru este atat de evident incat orice alta parere a oficialitatilor sarbe o vom socoti ca un act mincinos si de inamicitie. Nimeni nu contesta ca german, neamt, aleman, deuch sunt sinonime; la fel ungur si maghiar. Organele abilitate ale statului democratic sarb vor pedepsi actele de intimidare si discriminare facute la adresa celor care isi manifesta apartenenta la etnia romana.

11. Chemam celelalte partide democratice, formatorii de opinie si societatea civila sa se alature acestui apel. Veti fi considerat semnatar daca anuntati aceasta dorinta la e-mail: didactic@rdslink.ro

PNTCD din SUA este un partid format de romani emigranti si care are in programul sau urmatoarele principii: unitate si reintregire nationala, morala crestina, monarhie constitutionala, democratie, garantarea tuturor formelor de proprietate privata, deschiderea Romaniei catre SUA si UE, privatizarea economiei, recunoastere si suport pentru diaspora romana.

 
Teatru Nottara din Bucuresti la romanii din KolnPDF Print E-mail
Koln, Germania / Romanian Global News
Accesari :454
Saturday, 25 September 2004
Centrul Cultural Roman din Koln si teatrul Nottara din Bucuresti invita doritorii, astazi, 25 septembrie, cu incepere de la ora 19:00, ora Germaniei, sa ia parte la un spectacol de exceptie in interpretarea actorului Virgil Ogasanu. Piesa Iona de Marin Sorescu, va fi jucata la  BRGERHAUS KALK din KLN - Kalk, Kalk-Mlheimer Str. 58.

Cu o cronica de teatru de exceptie, piesa lui Marin Sorescu este pusa in scena de Mona Gavrilas. Personajul lui Marin Sorescu, Iona, incaput in burta balenei ca o scrisoare in cutia postala si pierdut in labirint, incearca sa gaseasca iesirea si, cu fiecare balena spintecata, se naste din nou. Sorescu l-a construit pe Iona magnific, acesta fiind, in ultima instanta, o farama din oricine, fiecare dintre noi regasindu-se in el: Omenirea intreaga este IONA, spunea autorul. IONA va cunoaste tot atatea interpretari, cate puneri in scena vor exista. Piesa, alcatuita din patru tablouri, in realitate un monolog, poate constitui prototipul unui text deschis. Inca din 1969, Marin Sorescu si-a exprimat dorinta de a-l vedea pe Virgil Ogasanu in rolul lui Iona. Ajuns in pielea acestui personaj se pare ca actorul roman face cinste scriitorului construindu-si cu multa maiestrie partitura descifreandu-i in profunzime nuantele, subtextul, accentuand poezia si umorul. Cu naturalete si credibilitate, Iona al sau inmauncheaza multiplele fatete ale omului, suflet al universului. In inversunarea de a domina zbuciumul existentei, nu ocoleste nici delicatetea protejarii celor neajutorati si nici lacrima ce ii impaienjeneste privirea in final, era de parere Ileana Lucaciu intr-o cronica de teatru publicata in revista Timpul liber.

Durata spectacolului este de 1 ora si 30 de minute (fara pauza) iar biletele costa incepand cu 15,- membrii asociatiei si 10,- pentru studenti si elevi. Doritorii sunt rugati sa faca rezervari la telefoanele: 02204 / 82544 (Fam. Oltenau)  si 0221 / 343157 (Fam. Lang).

 
O noua Sarbatoare a romanilorPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :431
Saturday, 25 September 2004
Asociatia Romanilor din Canada (ARC) organizeaza o Noua Sarbatoare a Romanilor, odata cu aniversarea a 50 de ani de existenta a Parohiei Sf. Gheorghe din Toronto, in Dundas Square Toronto ( Yonge & Dundas -Eaton Center), anunta pagina de web a asociatiei.

Evenimentul in cadrul caruia  vor avea loc o parada a costumelor populare, o expozitie de cultura si traditii romanesti precum si nelipsita bucatarie romaneasca - Expozitie culinara si spectacolul de muzica populara si usoara, sustinut de dansatori si artisti romani, va incepe la ora 10.00, ora Canadei.

Tombola din cadrul evenimentului va avea un premiu atragator : un sejur de 8 zile la Predeal. Dupa ora 16.00, Sarbatoarea continua la Sala DACIA - Biserica "Sfantul Gheorghe", 247 Rosethorn Ave, cu intalnirea membrilor si fondatorilor, primirea ierarhilor si demnitarilor, Vecernia, in prezenta Inalt Prea Sfintiei Sale Arhiepiscop Nathaniel si Preasfintia Sa Episcop Irineu si a soborului de preoti. Intre orele 19.00 si 20.00, vor canta coralele romanesti Vox Dacis - corul Bisericii Sfantul Gheorghe", Armonia si Agni Parthene. Seara se incheie cu receptia, intre 20.00 si 23.00, in aceeasi sala Dacia.

 
Dupa fotbal, si hocheiul romanesc este ravnit de alte tariPDF Print E-mail
San Sebastian, Spania / Romanian Global News
Accesari :421
Saturday, 25 September 2004
Echipa spaniola de Hochei Txuri-Urdin se afla pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru liga nationala de hochei. Inainte de inceperea acesteia, la 2 octombrie, clubul din San Sebastian a incheiat un contract cu romanul Robert Cazacu.

. Hocheistul roman va sosi la Txuri-Urdin in luna octombrie a acestui an si va face parte din planurile antrenorilor echipei de intarire a liniei de atac. Aducerea lui Cazacu in campionatul spaniol de hochei va asigura echipei la care acesta va evolua fluiditatea necesara. Palatul de gheata al echipei Txuri-Urdin este una dintre cele mai importante astfel de locatii din zona San-Sebastianului. Situat in zona Sportiva Anoeta, clubul este unul dintre complexele sportive cele mai complete din nordul tarii.

 
Comunitatea Romanilor din BulgariaPDF Print E-mail
Vidin, Bulgaria / Romanian Global News
Accesari :884
Saturday, 25 September 2004
Comunitatea Romanilor din Bulgaria, a fost infiintata in anul 2001, la initiativa unor absolventi ai institutiilor de invatamant superior din Romania, cu scopul de a promova programe educative, stiintifice si culturale in beneficiul romanilor din Bulgaria, de a dezvolta relatiile dintre romanii din Bulgaria si celelalte etnii, precum si de a crea un cadru propice relatiilor culturale si socio-profesionale intre Bulgaria si Romania.

. C.R.B. este condusa de Dr. Serafim Hristov, asociatie care a renuntat la apelativul de vlah si care promoveaza infiintarea unui liceu romanesc la Vidin si a Casei Limbii si Culturii Romane, de asemenea tot la Vidin. Comunitatea, prezidata de Serafim Hristov, se afla la Vidin, in strada Ribarska, nr.6

 

 
Vin si atmosfera romaneasca in ElvetiaPDF Print E-mail
Lausanne, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :372
Saturday, 25 September 2004
Acest sfarsit de saptamana este ultima ocazie pentru romanii din Elvetia de a lua parte la manifestarile din cadrul Saptamanii Gustului in Elvetia, cu vinuri romanesti, informeaza pagina de internet a romanilor din Elvetia.

. Sub denumirea de Arome si savori din Romania, vinoteca elvetiana La Cave du Chateau (Pivnita Castelului) a organizat in cadrul Saptamanii Gustului o serie de degustari de vinuri romanesti. Inedita saptamana a inceput la 16 septembrie, iar ultima sa zi va fi duminica, 26 septembrie. Pentru degustare sunt oferite peste 20 de soiuri de vinuri, insotite de aperitive specifice, precum ghiuden, babic, dar si pastrama si branza afumata, amintind astfel de momentele de petrecere de acasa. Degustarile din cadrul Saptamanii Gustului sunt gratuite, la fel ca si accesul, dar se recomanda o rezervare anterioara, din cauza locurilor limitate. Vinoteca La Cave du Chateau se afla pe Rue de la Barre, la numarul 6.

 
Serbare campeneasca la VecherdPDF Print E-mail
Vecherd, Romania / Romanian Global News
Accesari :388
Saturday, 25 September 2004

Romanii din satuletul bihorean Vecherd vor organiza sambata, 25 septembrie, traditionala serbare campeneasca de toamna, transmite corespondentul Romanian Global News din Ungaria.

Manifestarea va include vernisajul unei expozitii de fotografii, reprezentand Vecherdul de ieri si de azi. Pe scena montata in curtea primariei vor evolua Echipa de Dansuri Populare a Nationalitatilor din Bichisciaba, un ansamblu folcloric din Oradea si Formatia Pastratorilor de Traditii Romanesti din Aletea, Ungaria.

 
In amintirea Dansatorului si a MuzicantuluiPDF Print E-mail
Micherechi, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :370
Saturday, 25 September 2004

Fundatia pentru Cultura Romana din Ungaria, Coalitia Romanilor din Ungaria si Autoguvernarea comunei Micherechi organizeaza sambata, 25 septembrie, festivitatea comemorativa Gheorghe Nistor Teodor Covaci, transmite corespondentul Romanian Global News din Ungaria.

Programul zilei va cuprinde prezentarea unui film documentar despre activitatea dansatorului Gheorghe Nistor si a muzicantului Teodor Covaci, doua personalitati importante a folclorului micherechean, distinse cu premiul Maestru al artei populare. Dupa-masa, de la ora 14.00, la Casa de cultura din localitate se va desfasura un program folcloric, unde isi vor da concursul echipe de dansuri populare din Micherechi, Aletea, Giula, Seghedin, Bichisciaba, Cenadul Unguresc si Budapesta.

 
Scoala romaneasca din nou la LondraPDF Print E-mail
Londra, Marea Britanie / Romanian Global News
Accesari :445
Saturday, 25 September 2004
Cum i-a obisnuit deja pe romanii din Londra, dar si pe cei de pretutindeni, Biserica Ortodoxa Romana de la Londra ofera si la acest sfarsit de saptamana o noua editie  a Scolii Romanesti de Sambata.

Cursurile au loc intre orele 14.00 si 16.00, in locatia Bisericii Ortodoxe Romane, cu sediul in Fleet Street nr.186 din Londra. Cursurile de limba romana fac parte din programele oferite de Fundatia Ratiu si sprijinite de Centrul Cultural Roman din Londra. Reamintim ca initiativa se adreseaza tututor celor care doresc sa invete si sa inteleaga limba romana. Lectiile se desfasoara pe doua module, dintre care primul se adreseaza copiilor peste 3 ani, iar cel de-al doilea este destinat adultilor.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions