Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
August 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Cautare
Eliminare reciproca a vizelor intre Romania si UruguayPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/ Romanian Global News
Accesari :379
Tuesday, 24 August 2004

Marti, 24 august, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat oficial ca, incepand de miercuri, 25 august, intra in vigoare Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului privind eliminarea reciproca a vizelor, incheiat prin schimb de Note verbale in decursul lunii iulie. Ca urmare, in conformitate cu prevederile acestui Acord, de la data intrarii in vigoare, cetatenii celor doua state, posesori de pasapoarte simple, vor fi scutiti de la obligativitatea vizelor pentru calatoriile in cele doua state, pentru o perioada de pana la 90 de zile intr-un interval de un an calendaristic.

 
Washingtonul, profound ingrijorat de atacul Kievului asupra Deltei DunariiPDF Print E-mail
Washington, SUA/ Romanian Global News
Accesari :364
Tuesday, 24 August 2004
Deja autodecuplat de Occident, Kievul risca o izloare internationala totala, in ciuda importantei aparente care i se mai acorda, ca putere nucleara. Statele Unite si-au exprimat, luni, "profunda preocupare" fata de consecintele construirii de catre Ucraina a canalului din regiunea Deltei Dunarii.

"Ramanem profund preocupati de realizarea acestui proiect", a declarat Adam Ereli, adjunct al purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat, subliniind faptul ca si Romania, Germania, Uniunea Europeana si mai multe organizatii ecologiste si-au exprimat ingrijorarea fata de acest subiect. "Continuam sa exercitam presiuni asupra guvernului ucrainean, cerandu-i sa se asigure ca aceasta importanta regiune mlastinoasa, sensibila din punct de vedere ecologic, sa fie protejata si pastrata", a adaugat el. Ereli a cerut Kievului "sa efectueze un studiu de impact si sa aleaga un traseu care sa reduca la minimum consecintele negative pentru mediu", insa Kievul isi vede mai departe de treaba, cu o incapatanare sovietica.

Surse neoficiale au declarat presei internationale ca ceremonia totusi va pastra proportii de mica anvergura si ca va fi impartita in doua, episodul final fiind programat pentru 26 august. Aceasta este data la care ambasadorul Romaniei la Kiev, Alexandru Cornea, a fost invitat sa participe la "reluarea navigatiei pe traseul ucrainean al canalului de mare adancime Dunare - Marea Neagra".

 
Romanii din tara, alaturi de orfanii din TighinaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :641
Tuesday, 24 August 2004
Continua actiunea initiata de Jurnalul National si organizata de Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni, ZIUA, Asociatia Civic Media si Romanian Global News, de strangere de ajutoare pentru copiii romani orfani asediati la Tighina de militienii transnistreni. De aproape o luna, peste 70 de copii s-au baricadat in scoala-internat cu predare in limba romana de la Tighina, pe care autoritatile de la Tiraspol vor sa o inchida in cadrul campaniei de lichidare a identitatii romanesti din Transnistria.

Cortul amplasat in zona Salii Palatului cu acordul Primariei Capitalei si cu sprijinul Jandarmeriei Romane, intre Sala Palatului si Biserica Kretzulescu, pe strada Ion Campineanu, este punctul unde voluntarii romani aduc zilnic ajutoare si fonduri pentru orfanii de la Tighina.  Pana in prezent au fost oferite peste 3,5 tone de alimente. Organizatorii acestei actiuni umanitare ii cheama pe romani sa ii sprijine pe copiii din Transnistria cu bauturi racoritoare, alimente neperisabile si carti.

Romanii din Diaspora pot urma exemplul Consiliului Mondial Roman din America, care a donat deja suma de 500$ in conturile deschise de Jurnalul National si anuntate in paginile acestui cotidian (www.jurnalulnational.ro) si unde sunt asteptati in continuare romanii de pretutindeni sa ajute la strangerea unor fonduri banesti pentru nevoile acestor copii.

Romanian Global News va lanseaza rugamintea de a contribui la aceasta actiune caritabila prin implicarea cat mai multor asociatii romanesti, dar si a persoanelor particulare. Crucea Rosie din Romania a promis sprijinul in transportul ajutoarelor ce se strang in tara in obiecte si mancare, iar sprijinul ce se varsa direct in conturile speciale, va fi trimis prin transfer bancar in contul orfelinatului din Tighina, in asa fel incat ajutorul fiecaruia va ajunge cu siguranta la destinatie.

 
Academicienii romani au hotarat ca 23 august poate fi comemorat in continuarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :406
Tuesday, 24 August 2004

Istoricii academicieni au cazut de acord ca momentul de la 23 august a fost alternativa care a provocat cele mai mici pagube Romaniei. "Hitler a fost cel care a pus actul de la 23 august alaturi de debarcare. Nu vad de ce am ezita noi, istoricii romani, sa facem acelasi lucru", a mai spus academicianul Florin Constantiniu.

Pentru prima data dupa Revolutia de la 1989, oficialitatile romane au sarbatorit actul de la 23 august 1944, cand Romania a intors armele impotriva Germaniei naziste si s-a alaturat Coalitiei Natiunilor Unite, de data aceasta cu girul academicienilor si istoricilor.

Sarbatorita cu mare fast in timpul regimului comunist, ziua de 23 august a fost vazuta dupa Revolutia din 1989 drept un act controversat. In premiera in istoria post-decembrista, ieri, presedintele Ion Iliescu a celebrat actul de acum 60 de ani alaturi de Regele Mihai I, pe care l-a invitat la toate manifestarile dedicate acestui moment. In plus, presedintele a recunoscut rolul pe care M.S. Regele Mihai I l-a avut in derularea evenimentelor de la 23 august 1944.

Membrii Academiei au criticat faptul ca, in aceste zile, impostorii sunt cei care isi dau cu parerea despre evenimentele de la 23 august 1944 si nu istoricii. In alta ordine de idei, istoricii au ajuns la concluzia ca, la 23 august, Regele Mihai si partidele politice au luat o decizie salvatoare, alegand "raul cel mai mic". "Fara acesta, tara risca disparitia de pe harta lumii (...) Datorita acestui act, existenta statutului roman n-a fost intrerupta. Datorita lui, Romania s-a inscris in calendarul lumii, contribuind la scurtarea razboiului", au apreciat istoricii.

In cadrul manifestarilor omagiale s-a inscris si sesiunea organizata de Academia Romana. Astfel academicienii romani s-au adunat pentru "a vorbi liber si a judeca drept", un eveniment "confiscat si adesea mistificat" pe vremea comunismului, dupa cum a explicat presedintele Academiei, Eugen Simion. "Tinand seama de ce s-a intamplat timp de 50 de ani, n-am prea avea motive sa organizam o sesiune de comunicari. Generatia mea nu are amintiri deloc frumoase despre paradele, discursurile, numerele festive ale ziarelor si emisiunile asurzitoare din acea zi. Imi amintesc de un scriitor francez care spunea ca saracia unui popor poate fi masurata de numarul de sarbatori oficiale (...) Totusi, la 23 august s-a petrecut un eveniment important. Acum putem vorbi liber si judeca drept", a adaugat presedintele Academiei. Academia Romana are si un motiv special sa faca lumina asupra momentului istoric: ea pregateste volumul 9 din "Tratatul de istorie a romanilor", care se ocupa de aceasta "epoca tragica din timpul razboiului, cand un milion de romani au murit, au avut loc pierderi teritoriale, deportari si persecutii". "Academia Romana este cea dintai chemata sa cerceteze aceasta tragedie colectiva", a precizat academicianul Simion.

"A considera 23 august ca marele vinovat pentru cea de-a doua jumatate a secolului trecut inseamna a nu tine seama de existenta unei situatii fara iesire. Ce s-ar fi intamplat daca n-ar fi fost 23 august? Alternativa ar fi fost invadarea tarii, distrugerea ei. Nu stim daca statul romanesc ar mai fi existat. 23 august a fost raul cel mai mic la care s-a recurs, nu in conditii optime, dar fara de care tara risca disparitia de pe harta lumii (...) Datorita acestui act, existenta statutului roman n-a fost intrerupta. Datorita lui, Romania s-a inscris in calendarul lumii, contribuind la scurtarea razboiului", a apreciat, la randul sau academicianul Dan Berindei.

 
Marsul societatii civile din Romania pentru salvarea Deltei DunariiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :363
Tuesday, 24 August 2004
Astazi, de ziua nationala a Ucrainei, reprezentanti ai societatii civile impreuna cu miile de protestatari care au raspuns apelului ofera in dar, de la ora 14:00 ora Romaniei, o manifestatie de protest fata de construirea canalului navigabil ucrainean Bastroe din Delta Dunarii, pe care liderii de la Kiev au stabilit ca tot astazi sa inaugureze cu pompa darea in functiune a primului tronson navigabil finalizat. Manifestatii similare vor avea loc maine in fata Ambasadelor Ucrainei din mai multe capitale europene, ca si in Statele Unite.

Militanti pentru prezervarea Deltei Dunarii, printre care se numara sindicalisti, profesori, studenti, ziaristi, activisti ecologisti, politicieni, muncitori etc. participa astazi in Bucuresti la mitingul pentru salvarea Deltei Dunarii organizat de ziarul ZIUA, Asociatia Civic Media si de Initiativa Civica Romana - Comitetul pentru Delta Dunarii. Organizatorii au initiat acest protest in urma refuzului autoritatilor ucrainene de a opri constructia canalului ucrainean Bastroe din Delta Dunarii, proiect care pune in pericol intregul ecosistem al Deltei Dunarii. Marsul se doreste a fi un avertisment privind dezastrul ecologic ordonat de Ucraina in Delta. De la inceputul constructiei canalului, flora si fauna Deltei Dunarii se afla in pericol de disparitie. Supravietuirea a sute de specii de pesti si mai ales de pasari migratoare e pusa in pericol de canalul navigabil pe care Ucraina il construieste pe bratul Bastroe din Delta Dunarii. Organizatii internationale de prestigiu de protectie a mediului - World Wild Fund, BirdLife International, s.a. - au cerut de mai multe ori Ucrainei sa opreasca construirea acestui canal care pune in pericol supravietuirea Deltei Dunarii, cea mai mare rezervatie naturala din Sud-Estul Europei, dar eforturile lor au ramas fara nici un raspuns din partea ucraineana. Romania, Consiliul Europei, Comisia Europeana, Uniunea Europeana, Statele Unite si alte state si organisme internationale au cerut in mod repetat Ucrainei sa opreasca aceasta constructie care afecteaza grav ecosistemul Deltei Dunarii. "Daca planul Ucrainei va fi pus in aplicare, Delta Dunarii va ajunge o mlastina fetida", se mentioneaza in comunicatul transmis ieri redactiei de Blocul National Sindical. "BNS considera ca Romania trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a impiedica Ucraina sa distruga Rezervatia Biosferei Delta Dunarii prin constructia acestui canal. Daca planul Ucrainei va fi pus in aplicare vom asista la un adevarat atentat ecologic cu efecte devastatoare si de lunga durata, atat asupra ecosistemului, cat si asupra locuitorilor Deltei Dunarii", se precizeaza in comunicatul Blocului National Sindical. "BNS va face toate demersurile posibile pentru a impiedica transformarea Deltei intr-o mlastina fetida, imposibil de locuit, o zona parjolita de ambitiile politice ale unui stat care sfideaza fatis legislatia si conventiile internationale. Pe langa participarea la marsul de protest, Blocul National Sindical va sesiza structurile sindicale europene si internationale si le va cere acestora sa faca presiuni asupra Guvernelor astfel incat demersurile diplomatice concertate sa impiedice construirea canalului Bastroe. Speram ca structurile internationale vor reusi sa faca ceea ce Guvernul Romaniei nu a fost in stare pana acum - sa opreasca un demers care va distruge cea mai mare rezervatie naturala din Sud-Estul Europei si care constituie chiar o incercare de rapt teritorial la adresa unui stat membru al NATO", se mentioneaza in comunicatul semnat de vicepresedintele BNS Bucuresti, Ovidiu Jurca.

La acest protest si-au anuntat deja participarea numeroase si influente organizatii, printre care Blocul National Sindical, CNS Cartel ALFA, CNSLR Fratia, CSDR, Federatia Educatiei Nationale, Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania. Acestea s-au alaturat unui numar de circa 140 de organizatii romanesti si internationale, reunite in aceasta actiune comuna a societatii civile romanesti si ucrainene, cat si celor peste 19.000 de semnatari ai unei petitii online (http://www.petitiononline.com/RomDelta/; http://www.ziua.ro/delta.html) initiata de Romanians Worldwide Group.

Romanian Global News s-a alaturat acestei initiative sustinand mediatic atat campania de strangere de semnaturi, cat si mediatizarea actiunilor de protest.

 
Agentia Fitch acorda un rateing valutar pozitiv RomanieiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/ Romanian Global News
Accesari :525
Tuesday, 24 August 2004
Agentia Fitch a imbunatatit din nou rateing-ul valutar al Romaniei pe termen lung de la BB la BB-plus  adica de la stabil catre pozitiv. In termeni de specialitate nivelul rating-ului pe termen scurt este la B si rating-ul plafon al tarii este la BB.Fitch a capatat mai multa incredere in potetialul Romaniei dupa semnarea unui nou Acord Stand-by cu FMI in luna iulie pentru o perioada de 2 ani si mai ales dupa incheierea privatizarii SNP Petrom. Prin aceste doua realizari increderea in programul de reforma economica a Romaniei inainte de alegerile parlamentare si prezidentiale devine mai insemnata. De asemenea Fitch se arata multumita si de consolidarea fiscala care este in crestere si este de parere ca anul acesta cresterea serioasa a PIB-ului, prevazut la 5,5% sustine veniturile bugetare si scaderea deficitului fiscal. In fine, Agentia considera ca privatizarea Petrom ar putea mari sansele ca reprezentantii UE sa acorde la viitorul raport de tara pentru Romania statutul de economie de piata.
 
Rusia s-ar dori un stat unitar impreuna cu Uniunea Europeana, sustine Academia de Stiinte a RusieiPDF Print E-mail
Rusia /Romanian Global News
Accesari :322
Tuesday, 24 August 2004
Includerea Republicii Moldova, Belorusiei, a tarilor transcaucaziene  in Uniunea Europeana ar fi foarte favorabila pentru Rusia, in pofida faptului ca ar crea unele probleme temporare in sfera comertului si a securitatii vamale, sustine presedintele Consiliului pentru politica externa si de securitate, adjunctul directorului Institutului European al Academiei de Stiinte a Rusiei, Serghei Karaganov.

El a declarat pentru publicatia germana Frankfuter Rundschau ca daca va fi asa, Rusia nu ar avea probleme legate de instabilitatea de la hotarele sale. Este mai bine sa ai vecini bogati, decat saraci. Este trist faptul ca UE si Rusia nu vor fi in viitorul apropiat un stat unitar, deoarece si Rusia, si Uniunea Europeana, luate aparte, au toate sansele sa fie doar eroi secundari pe arena mondiala, conchide Karaganov.

 
Aur pentru Romania si in competitiile cu melci ale copiilorPDF Print E-mail
La Rioja, Spania/Romanian Global News
Accesari :485
Tuesday, 24 August 2004
Hercules, melcul unui copil roman, a devenit castigatorul Raliului Melcilor, editia cu numarul XVIII, desfasurata la Tricio. Din statie se auzeau  numele participantilor la cursa, cei mici impreuna cu parintii strigau numele celor care doreau sa castige, la fel si antrenorii.

Multi copiii care s-au ocupat sa ii antreneze pe micii melcisori, au trait momentul cu multa pasiune: dau instructiuni, se nerveaza, din cand in cand... Altii le dadeau curaj melcilor participanti, dar au foat si unii care au preferat sa inchida ochii si sa-i deschida repede la loc, in speranta ca melcul lor sa fie primul pe pista. Melcul antrenat de copilul roman, Sarcina Alexando, care traieste in Trisio de mai bine de sapte luni, a reusit sa obtina un avantaj de 159 de milinmetri in fata celorlalti neobisnuiti alergatori de curse.

 
Fanfest mars si concert de protest in cadrul actiunii Salvati Rosia MontanaPDF Print E-mail
Rosia Montana, Romania/Romanian Global News
Accesari :350
Tuesday, 24 August 2004
Unii dintre cei mai importanti cantareti din Romania s-au alaturat Concertului de Sprijinire si marsului de solidaritate cu Rosia Montana. Alburnus Maior in parteneriat cu MTV Romania, casa de discuri Rebel Music, organizatia Greenpeace CEE, Mindbomb si Institutul roman pentru actiune, cercetare si instruire in domeniul pacii (PATRIR) anunta lansarea Proiectului Rosia Montana FanFest, in perioada 23 august-29 august 2004. Proiectul FanFest (Hay Party) este o miscare de protest ce consta intr-o prima parte de concerte  si o a doua parte, marsul de Solidaritate Rosia Montana.Pentru ambele evenimente participarea este libera. Concertul de protest FanFest se va desfasura la Rosia Montana in noaptea de 28/29 august si va cuprinde reprezentatii oferite de Ombladon, Luna Amara, Freakadadisk, Zob, Bitza, Zale, DJ Dox, Romano/G-Force Sound, Unu, Shekinah, Spike, LBC KRU, Travka, Guerillas and Klan. Marsul de solidaritate (cea de-a doua sa editie), va preceda mega concertul amintit mai sus. Inceput luni, 23 august, marsul a pornit din Cluj Napoca si va continua pe o distanta de 137 de km, de-alungul Vaii Ariesului pana la Rosia Montana, unde este programat sa ajunga sambata, 28 august. Sunt asteptate sa se alature marsului sute de demonstranti, pentru a-si exprima solidaritatea cu oponentii proiectului initiat de compania straina Gabriel Resources. Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), detinuta in proportie de 80% de compania canadiana. Gabriel Resources intentioneaza sa realizeze la Rosia Montana cel mai mare proiect din domeniul exploatarii aurifere. Aceasta initiativa implica, printre altele, si mutarea din locurile lor a peste 2000 de oameni. Inca de la demarare, actiunea a intampinat probleme si dicsutii de tot felul, incluzand opozitia locala, nationala si internationala atat a societatii civile, cat si a institutiilor experte in domeniu. Marsul de protest si concertul FanFest fac parte din incercarea de a se promova frumusetea unica si potentialul zonei. Campnaia Salvati Rosia Montana a devenit cea mai ampla miscare sociala si de mediu din Romania, ea incepand in anul 2000, ca reactie locala la proiectul demarat de RMGC.
 
Spania are din nou o oferta de locuri de munca pentru romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :543
Tuesday, 24 August 2004
In perioada 26-27 august Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va prelua dosarele solicitantilor de locuri de munca in strainatate, cu precadere in Spania si Germania. Dosarele se vor putea depune la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj in fiecare zi, incepand cu ora 9.00.Spania pune la dipozitia muncitorilor romani locuri de munca in domeniul constructiilor, ca tamplari, dulgheri, zidari, fierari betonsti, dar si ca ingrijitori de animale sau lucratori in agricultura. De asmenea, mai exista locuri si in domeniul comercial sau alimentatie publica, pentru vanzatori comerciali sau macelari. Pentru toate domeniile mentionate, experienta minima trebuia sa fie de trei ani, mai putin pentru macelari si vanzatori comerciali, unde se cer doar doi ani de experienta, iar varsta maxima se plaseza undeva intre 40-45 de ani, in functie tot de meseriile pentru care se depune o cerere. Angajatorii din strainatate sunt cei care vor da verdictul final angajat/neangajat, dupa studierea dosarelor depuse de solicitantii romani. Actele necesare la dosar sunt cartea de identitate in original sau copie, valabila minimum sase luni, copie dupa pasaport, copie legalizata dupa cartea de munca, copie legalizata dupa diploma de studii si calificare, carnet de conducere acolo unde este cazul, original si copie dupa cazierul judiciar, fara antecedente penale (valabil pentru o perioada de trei luni), adeverinta de la medicul de familie care sa ateste sanatatea solicitantului, trei fotografii tip pasaport, certificatul de producator sau dovada din care sa rezulte experienta in domeniul agricol, declaratie la notar ca nu beneficiaza de pensie de boala, dovada experientei in agricultura pentru persoanele care doresc sa lucreze in domeniu, un curriculum vitae si fisa personala.
 
Doi romani morti in Austria intr-un grav accidentPDF Print E-mail
Salzburg, Austria/Romanian Global News
Accesari :412
Tuesday, 24 August 2004
Doi romani au murit stupid in Austria. Soferul masinii in care acestia se aflau a adormit pur si simplu la volanul masinii, iar accidentul s-a produs in urma ciocnirii masinii de un pod. Impactul a fost atat de violent, incat masina, un microbuz, a fost proiectata in barele de protectie de pe pod.

Masina a iesit de pe autostrada si a parcurs mai bine de 50 de metri, lovindu-se apoi de un chiosc din apropiere. Romanii decedati in urma accidentului, o tanara in varsta de 19 ani, care nu era asigurata cu centura de siguranta, si un barbat de 64 de ani, au murit pe loc in urma impactului. Soferul care se afla la volanul masinii a supravietuit ciocnirii, acesta alegandu-se doar cu niste rani usoare. Accidentul a necesitat interventia echipelor de la descarcerare pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate ale masinii. Traficul pe autostrada a fost blocat timp de 40 de minute, cat au durat interventiile.

 
Din nou tensiune pe linia Chisinau-TiraspolPDF Print E-mail
Tighina, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :312
Tuesday, 24 August 2004
Ultimatul fixat din nou de autoritatile separatiste de la Tiraspol scolilor cu predare in limba romana de pe teritoriul asa-numitei republici Transnistria expira in mai putin de 48 de ore. Dupa ce luni, 23 august, liderul de la Chisinau, Vladimir Voronin a calificat regimul de la Tiraspol drept unul de origine fascista si a pus conditia ca negocierile cu acesta nu se vor relua decat atunci cand zona transnitreana va fi democratizata si cand poporul va fi eliberat de hunta care a uzurpat dreptul de a vorbi in numele intregii regiuni, tensiunile s-au declansat din nou intre cele doua capitale.

Desi la finele saptamanii trecute seful Departamentului pentru Educaţie de la Tiraspol, Elena Bomesko, spunea ca liceul cu predare in limba romana Alexandru cel Bun din Tighina a obtinut inregistrarea de la autoritatile de la Tiraspol, ministrul moldovean al Reintegrarii, Vasili Sova, avertizeaza ca Tiraspolul a incercat sa dezinformeze comuntatea internationala si opinia publica din Republica Moldova in privinta autorizarii scolilor romanesti.

 
Inca cinci medalii pentru gimnastica romaneasca la AtenaPDF Print E-mail
Atena, Grecia/Romanian Global News
Accesari :485
Tuesday, 24 August 2004
Echipa de gimnastica a Romaniei a uimit aseara spectatorii si telespectatorii  la finale pe aparate. Dupa evolutiile remarcabile, sportivii romani au reusit sa mai aduca Romaniei doua medalii de aur, una de argint si doua de bronz. Catalina Ponor, vedeta incontestabila atat a echipei Romaniei, cat si a intregii finale pe aparate de la Atena, a obtinut aur la barna si la sol.Micuta Daniela Sofronie a luat si ea medalia de argint la sol, iar Alexandra Eremia bronzul la barna. La randul ei, echipa masculina a obtinut un bronz in finala la sarituri, prin Marian Dragulescu, care desi a avut o prima saritura notata cu 9.900, care ar fi putut sa ii aduca aurul olimpic la sarituri, nu a mai reusit si o a doua evolutie la fel de buna. Catalina Ponor, cea care a adus echipei feminine de gimnastica a  Romaniei cele mai multe medalii, tripla campioana si la Europenele din 2004, a reusit si acum, la Atena, aceeasi performanta. Dupa un exercitiu extrem de corect executat la barna, pentru care a luata nota cea mai mare din concurs, Catalina Ponor a reusit sa mobilizeze intreaga sala de concurs in finala de la sol. In tot timpul cat s-a aflat pe covorul de concurs, Catalina a avut alaturi de ea nu numai delegatia Romaniei sau suporterii romani, ci o sala intreaga, care batea din palme si scanda, urmand acordurile melodiei pe care a evoluat romanca noastra. Intr-o finala la sol extrem de slaba, in care cele mai multe dintre note au fost in jur de 9.400, Catalina a aratat valoarea adevarata, obtinand o nota care i-a asigurat imediat aurul olimpic: 9.750. La sfarsitul concursului, gimnasta romanca declara presei ca se simte minunat si ca spera ca la Campionatul Mondial de anul viitor sa poata obtine mai multe medalii. In urma succeselor repurtate ieri de delegatia Romaniei, tara nostra se afla pe locul al optulea la numarul de medalii de aur obtinute.
 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions