Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iulie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Cautare
Vizita oficiala a ministrului roman de externePDF Print E-mail
Serbia si Muntenegru /Romanian Global News
Accesari :499
Monday, 19 July 2004
La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul afacerilor externe, Mircea Geoana, a efectuat o vizita oficiala in Serbia si Muntenegru, care a prevazut deplasari si intalniri la Belgrad, Podgorita si Pristina, informeaza MAE din Romania.

La Belgrad, seful diplomatiei romane s-a intalnit cu Voislav Kostunita, presedintele Guvernului Republicii Serbia, cu Vuk Draskovici, ministrul afacerilor externe al Serbiei si Muntenegru si cu Prvoslav Davinici, ministrul apararii al Serbiei si Muntenegru. In cadrul convorbirilor cu ministrul de externe al Serbiei si Muntenegru, s-a convenit asupra constituirii unei Comisii mixte care sa actioneze pentru punerea in aplicare a deciziilor adoptate la nivel politic intre cele doua state. Au fost abordate, de asemenea, aspecte privind situatia din regiune cu accent pe problematica provinciei Kosovo.  In cadrul convorbirilor asupra evolutiilor regionale, ministrul roman al afacerilor externe a evidentiatiat angajarea ferma a Romaniei in sustinerea eforturilor de integrare in structurile europene si euro - atlantice a statelor din Europa de Sud - Est.  La Belgrad, ministrul afacerilor externe, Mircea Geoana, a mai avut intalniri cu Giuliano Amato, fost prim - ministru al Italiei, si cu Bruce Jackson, presedintele organizatiei Proiectul pentru Democratiile in Tranzitie, cu membri marcanti ai Comisiei Internationale pentru Balcani, structura de reflectie la care participa si seful diplomatiei romane. Ministrul roman al afacerilor externe a inaugurat oficial, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Podgorita, Consulatul General al Romaniei. La eveniment au fost prezenti Milo Djukanovici, presedintele Guvernului Republicii Muntenegru, precum si alti membri ai executivului de la Podgorita. In continuarea vizitei, seful diplomatiei romane a avut o intalnire bilaterala cu premierul muntenegrean, Milo Djukanovici. Ultima parte a vizitei s-a desfasurat la Pristina, unde, in cadrul unei ceremonii, ministrul roman al afacerilor externe a inaugurat Biroul de Legatura al Romaniei in Kosovo. La ceremonie, au fost prezenti Bajram Redjepi, premierul provinciei Kosovo si

reprezentati ai autoritatilor provizorii, ai organizatiilor internationale care indeplinesc misiuni de administrare si mentinere a pacii in Kosovo: UNMIK, KFOR, OSCE, precum si sefii altor birouri de legatura. Au participat, de asemenea, numerosi militari si civili romani, care isi desfasoara activitatea in Kosovo, in cadrul misiunilor internationale. Cu prilejul prezentei la Pristina, ministrul afacerilor externe a avut convorbiri cu conducatorii UNMIK, KFOR, OSCE si cu reprezentantii Grupului de Contact. De asemenea, au avut loc, convorbiri cu Ibrahim Rugova, presedintele Kosovo, Bajram Rexhepi, premierul provincial, si cu un grup de reprezentanti ai comunitatii sarbe POVRATA.

 
Cooperare romano-americana in domeniul contracararii fraudelor bancarePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :523
Monday, 19 July 2004
Oficiali ai Bancii America (Bank of America) vor vizita zilele acestea Romania pentru a multumi pentru sprijinul oferit Politiei romane si serviciilor secrete americane si pentru cooperarea internationala in arestarea celor responsabili de actiunea de phishing la scara larga si fraudare a bancomatelor din Constanta, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

In acest caz, cuvantul phishing se refera la clonarea de catre anumiti indivizi a paginii de web a bancii americane, pentru a afla care sunt clientii bancii si a le afla informatii privind contul de card personal si special, folosite ulterior la falsificarea de carti de credit sau pentru achizitionarea abuziva de bunuri. Suspectii au utilizat, de asemenea, carti de credit false re-codate pentru a retrage numerar de la bancomate din zona Constanta. In cadrul investigatiei, au fost descoperite, investigate si inchise aproximativ 126 de site-uri copiate, cu sprijinul politiei. Pierderile financiare sunt estimate la sute de mii de dolari si sute de carti de credit falsificate au fost utilizate, iar unele dintre acestea nu au fost declarate inca la politie ca pierdute de alte banci.

 
O noua intalnire a romanilor de pretutindeniPDF Print E-mail
Izvoru Muresului, Romania/Romanian Global News
Accesari :516
Monday, 19 July 2004
La Izvoru Muresului s-au deschis luni, 19 iulie, lucrarile celei de-a VII-a editii a Universitatii de Vara Izvoru Muresului a Romanilor de Pretutindeni. Debutul evenimentului a fost marcat de oficierea unui Te Deum de catre P.S. Calinic, Epsicop al Argesului si P.S. Ioan, Episcop al Covasnei si Harghitei, desfasurat in incinta manastirii cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Participantii au vizitat sfanta manastire, dupa care s-au deplasat la Complexul National Sportiv pentru Tineret, unde au inceput lucrarile propriu-zise prin cuvantul organizatorilor si prin mesajul adresat organizatorilor si participantilor de catre Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, citit de protosinghel Antim David si mesajul primului ministru al Romaniei, Adrian Nastase, prezentat de presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu. Tema zilei, Comunitatile romanesti de pretutindeni in programele partidelor politice din Romania a fost deschisa de Theodor Stolojan, presedintele PNL si reprezentantul PSD, Valer Dorneanu, care au creionat succint preocuparile partidelor politice privind problema complexa a romanilor de langa noi si a celor de pretutindeni. Au fost evidentiate in acest sens modificarile aduse Constitutiei, care permit romanilor cu dubla cetatenie sa ocupe functii publice si accentuarea rolului statului roman in sprijinirea comunitatilor romanesti de pretutindeni. P.S. Calinic si P.S Ioan au adus in atentia celor prezenti paradoxurile unor comunitati romanesti de peste hotare, care sunt nevoite sa asculte slujba religioasa intr-o limba straina. Dna Mona Musca, deputat PNL, a evidentiat rolul tinerilor romani, fie ca sunt cei din tara care studiaza in afara tarii si se intorc cu experienta, fie ca este vorba despre cei care traiesc departe de tara mama, care se straduiesc sa isi pastreze identitatea etnica si care prin activitatea lor slujesc la unitatea romanilor de pretutindeni. Vorbitorii au apreciat perseverenta acestor manifestari, ajunse la a VII-a editie, subliniind rolul acestora in concretizarea idealului de comuniune a tuturor romanilor si in atingerea obiectivului esential: integrarea europeana, prin afirmarea identitatii de neam, cultura si limba.  

 
Predare de stafeta pentru trupele romanesti din KandaharPDF Print E-mail
Kandahar, Afganistan/Romanian Global News
Accesari :553
Monday, 19 July 2004
Finalul saptamani trecute pentru tabara romaneasca de la Khandahar a fost marcat de ceremonialul de rotire a contingentelor, intre Batalionul 280 Infanterie Focsani şi Batalionul 281 Infanterie Bold Eagles, Ramnicu Sarat.

Ceremonialul s-a desfasurat in prezenta colonelului Richard Pedersen, comandantul Brigazii 3 americane Bronco, cel in subordinea caruia se afla militarii romani detasati la Khandahar. Din partea romana au participat la eveniment general-maiorul Cornel Paraniac, comandantul Comandamentului 2 Operaţional Intrunit si Dan Ghica Radu, comandantul Brigazii 282 Mecanizate Unirea Principatelor, din care fac parte cele doua batalioane ce au executat ceremonialul de rotire. Richard Pedersen a tinut sa aprecieze evolutia militarilor romani mobilizati in Khandar, mai ales a focsanenilor din Batalionul 280 Infanterie, care au dat dovada de foarte mult profesionalism. De cnd militarii romani asigura paza aeroportului din Kandahar ne putem odihni si noi linistiti, a asigurat  colonelul american. Batalionul roman de Infanterie, Bold Eagles, va avea ca principale misiuni in perioada urmatoare securizarea aeroportului din Kandahar, misiuni Village Team, verificari in punctele de control trafic si controlul vehiculelor care transporta ajutoare si combustibil.

 
Patru medalii internationale pentru olimpicii romani la informaticaPDF Print E-mail
Rzeszow, Polonia/Romanian Global News
Accesari :523
Monday, 19 July 2004

 

Echipa Romaniei a obtinut doua medalii de argint si doua de bronz la Olimpiada de Informatica  a Europei Centrale, desfasurata in perioada 12-17 iulie in Polonia.

Olimpiada, aflata deja la cea XI-a editie a adus laolalta 40 de participanti din opt tari, printre care si Romania. Elevii care au reusit sa ia cele patru medalii sunt toti de la licee bucurestene, renumite pentru clasele lor de informatica. Dan-Constantin Spatatrel de la Colegiul national Grigore Moisil si Alexandru Mosoi de la Liceul International de Informatica au reusit sa obtina cele doua medalii de argint, in timp ce medaliile de bronz s-au intors in tara prin Mircea Adrian Digulescu, elev la Colegiul National Tudor Vianu si Sorin Stancu-Mara, de la Liceul International de Informatica. Specialistii apreciaza ca aceasta olimpiada a statelor din Europa Centrala este una mult mai grea decat Olimpiada Internationala de Informatica. Chiar si in aceste conditii Romania a reusit sa se claseze pe locul trei in clasamentul pe tari, reusind ca fiecare dintre cei patru elevi pe care i-a inscris in concurs (numarul maxim) sa se intoarca in tara cu cate o medalie. Editia inaugurala a aceste Olimpiade a fost organizata de catre Romania, tara noastra fiind cea careia i-a apartinut de altfel initiativa lansarii acestei competitii, in 1994.

 
Bricul Mircea aduce succese Romaniei pe coastele Statelor UnitePDF Print E-mail
Newport, SUA/Romanian Global News
Accesari :600
Monday, 19 July 2004
Bricul Mircea, celebrul velier roman, s-a clasat pe locul al doilea al etapei intermediare Charleston-Delaware Bay, din cadrul competitiei nautice Tall Ships Challenge 2004 care se desfasoara in prezent in Statele Unite.

Aflati in perioada 15-19 iulie intr-o escala in portul american Newport, mebrii echipajului navei-scoala Mircea, contraamiralul de flotila Petrica Stoica si comandantul navei, comandor Dinu Pamparau s-au intalnit cu presedintele Colegiului Naval al SUA si cu guvernatorul statului Road Island si autoritatile locale din Newport. Prezenta Bricului Mircea in Newport a atras interesul locuitorilor, care au venit in numar mare (4000 de vizitatori) sa vada incinta navei. Interesul le-a fost sporit si de parada la care au participat viitorii marinari romani, studenti la Academia Navala Mircea cel Batran, sau elevi la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale. Luni, 19 iulie, velierul roman va porni intr-o noua etapa a Tall Ships Challenge 2004, urmand sa participe la o parada navala in apropiere de Newport. Constructie finalizata in 1939 la santierele navale Blohm & Voss din Germania, Bricul Mircea a devenit nava simbol a Marinei Romane. Dupa reparatii intervenite de-a lungul anilor, Bricul Mircea a fost din anul 1966, pana in 1994 locul de instructie practica pentru toate promotiile de ofiteri si maistri de marina. Nava  a fost ultima data modernizata incepand cu anul 1994, la Santierul Naval Braila.

 
Imaginea Romaniei la Jocurile OlimpicePDF Print E-mail
Atena, Grecia / Romanian Global News
Accesari :499
Monday, 19 July 2004
In ziua de 12 august, la Atena se va deschide oficial Casa Romaneasca.

Comitetul Executiv al forului olimpic roman a ales ca amplasarea cladirii sa se realizeze intr-un cartier select din nordul Atenei, Ekali, pentru a se usura accesul catre satul olimpic si spre bazele sportive unde se vor desfasura intrecerile sportive. La Casa Romaneasca, alaturi de prezentarea de expozitii, vor avea loc intalniri ale diasporei cu presa si diferite oficialitati, fapt ce va avea un efect benefic pentru promovarea imaginii si traditiei romanesti.

 
TVR International va emite si pentru romanii din CanadaPDF Print E-mail
Ottawa, Canada /Romanian Global News
Accesari :488
Monday, 19 July 2004
Comisia de Telecomunicatii din Ottawa a aprobat, la 15 iulie a.c., emiterea in Canada a postului national roman de televiziune TVRi.

Aceste emisiuni in limba romana, vor fi subtitrate, in procent de 3%, in limba engleza, direct de catre TVR-International. Initiativa face parte din proiectul Balkan Express al Comisiei de Telecomunicatii canadiene. Programele TVR-International sunt apreciate de Comisia de Telecomunicatii Canadiane ca unele de interes general care nu vor intra in competitie cu celelalte programe ale televiziunilor canadiene. Balcan Express este un serviciu care ofera programe in limbi balcanice, incluzand sarbo-croata, bulgara, romana, macedoneana, slovena, albaneza si turca.

 
Teatrul National la Tel-AvivPDF Print E-mail
Tel Aviv, Israel/ Romanian Global News
Accesari :530
Monday, 19 July 2004
Trupa Teatrului National I. L. Caragiale din Bucuresti va efectua un turneu in Israel, in perioada 29 septembrie 3 octombrie. Piesele de teatru interpretate de actorii romani vor fi Take, Ianke si Cadar de V. I. Popa si Ultima ora de Mihail Sebastian.

Din acest motiv, noua stagiune a teatrului national va incepe la 6 octombrie cu Apus de soare, in regia lui Dan Pita si va cuprinde o suita de patru premiere: Coada de Paul Everac, in regia autorului, premiera absoluta; Egoistul de Jean Anouilh, in regia lui Radu Beligan, premiera pe tara; Iubire de Barta Lajos, in regia lui Grigore Gonta; Lucrezia Borgia de Victor Hugo, in regia lui Cristian Ioan, premiera pe tara.

 
O romanca a castigat concursul de pian din CincinnatiPDF Print E-mail
Cincinnati, SUA/ Romanian Global News
Accesari :552
Monday, 19 July 2004
Alina Bercu, la numai 14 ani, a castigat cel mai mare premiu la concursul international de pian din Cincinnati, SUA, transmite site-ul actualitatea-romaneasca.ro. Ceilalti laureati au venit din SUA si Polonia. Toti castigatorii, care au varste cuprinse intre 9 si 17 ani, au fost invitati sa concerteze in celebra sala Carnegie Hall din New York. Alina Bercu este cunoscuta publicului din tara, in urma performatelor sale pe scene de concert inca de la varsta de 8 ani. S-a nascut pe 9 februarie 1990, la Brasov si a inceput sa studieze pianul abia in 1998, la Campina, cu profesoara Magdalena Toma. S-a facut remarcata, in scurt timp, datorita talentului sau neobisnuit, fiind preluata in clasa profesorului universitar dr. Stela Dragulin. La numai 11 ani, Alina a sustinut un concert de pian la Sala Radio din Bucuresti, interpretand Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra de Beethoven, in compania Orchestrei de Camera Radio, dirijata de Ludovic Bacs. La acesta s-au adaugat recitaluri in tara si in strainatate, in India si Singapore, turnee in Germania, in cadrul carora tanara pianista a concertat si in celebra sala Tonhalle din Dusseldorf.
 
Spania sprijina insertia sociala a imigrantilorPDF Print E-mail
Logrono, Spania/Romanian Global News
Accesari :568
Monday, 19 July 2004
Trei parohii din Logrono au demarat un proiect de insertie sociala a imigrantilor, pentru care Fundatia La Caixa a alocat suma de 15.000 de euro.

Acesta initiativa s-a dezvoltat in cadrul Programului Imigrare 2004, program ce ascunde de-a lungul timpului multe istorii dure. Acesta este si motivul pentru care cele trei parohii riojane, San Ignacio, San Francisco Javier si Valvanera au intreprins aceste masuri, menite sa vina in sprijinul imgrantilor, fie ca acestia sunt romani, bulgari, columbieni sau de alte nationalitati. Aceste parohii din zona de est din Logrono au inceput sa lucreze cu imigrantii la finele anilor 90, desi numai de trei ani se deruleaza proiecte organizate, pana acum ei ocupandu-se de cazuri punctuale ale unor imigranti care veneau personal sa ceara ajutor si consiliere pentru rezolvarea diverselor probleme. Acum parohiile actioneaza in cadrul unor programe comune, alaturi de Fundatia La Caixa si in colaborare cu organizatii gen Caritas, dar si cu multe alte ONG-uri. In cadrul programului Api pentru insertia sociala a imigrantilor actioneaza un numar de peste 100 de voluntari, care isi canalizeaza eforturile pe patru directii principale: ajutorul pentru copii, sprijinirea femeilor, consilierea legala si promovarea punctelor de intalnire. Pentru copii au fost organizate, dincolo de orele obisnuite de scoala, ore speciala de limba spaniola, personalizate pentru capacitatea fiecaruia de invatare. Pentru femeile care doresc o viata noua ca imigrant in Spania, parohiile din Logrono organizeaza ateliere de gatit, de cusut, si de maniere in societate, toate pentru a le pregati pe femei pentru un potential loc de munca in cadrul unei familii spaniole. Programul Api are si locuri de intalnire in aer liber unde voluntarii si imigrantii organizeaza competitii sportive, jocuri pentru copii sau recitaluri muzicale. Aceste intalniri se desfasoara odata pe luna si aduna imigranti din toate zonele, romani, bulgari, etc, reprezentand o buna ocazie pentru toate nationalitatile care se intalnesc in Spania sa partcipe la schimburi interculturale.

 
Adrian Neaga nu mai pleaca in campionatul rus de fotbalPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :509
Monday, 19 July 2004
Clubul rus Alania Vladikavkaz nu a cazut de acord asupra termenilor financiari din transferul atacantului roman Adrian Neaga. Romanul care era pe punctul de a fi transferat la clubul rus de fotbal s-a aratat foarte dezamagit de faptul ca nu va mai evolua in campionatul rus, mai ales ca era vorba de un salariu de 500.000 de dolari pe an. Atacantul lui Steaua petrecuse deja o saptamana in Rusia si a declarat presei ca ii pare rau pentru esecul transferului si ca se pare ca nici unul dintre cluburi nu a reusit sa se puna de acord in privinta sumei finale de transfer. Suma pe care gruparea din Ghencea  a cerut-o pentru Neaga a fost de 800.000 de dolari, in timp ce Alania Vladikavkaz nu a oferit decat 600.000 de dolari.
 
Colectare de fonduri pentru proprietati comunitare in AngliaPDF Print E-mail
Surrey, Marea Britanie/Romanian Global News
Accesari :503
Monday, 19 July 2004
Sambata, 17 iulie, pe proprietatea bisericii din Surrey,  Anglia, a avut loc a 7-a editie a Picnicului de Vara, care are drept scop colectarea de fonduri pentru sustinerea proprietatilor comunitare, printre care si cea romaneasca.

Evenimentul a fost un prilej de voie buna, distractie, jocuri pentru toate varstele, dar si nelipsitele bucate ale bucatariei romanesti (mici, paine de casa, gogosi, clatite etc.).

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions