Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iulie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Cautare
Romtelecom isi imbunatateste serviciilePDF Print E-mail
Londra, Marea Britanie/Romanian Global News
Accesari :575
Thursday, 15 July 2004
Corporatia britanica Convergys a declarat astazi ca a semnat un contract de acordare de licenta catre Romtelecom, pentru softul sau, Infinys. Romtelecom, compania romana ce detine monopolul pe piata de telefonie si furnizare de servicii Internet din Romania

, avand in prezent peste 4,3 milioane de abonati, va folosi Infinys pentru evaluari si facturari. Romtelecom ofera o varietate foarte mare de servicii de comunicatii avansate, incluzand telefonie fixa si mobila, transmisii de date si Internet. Romtelecom este hotarata sa isi consolideze pozitia pe care o detine in prezent, de principal provider de produse si servicii de telecomunicatii, prin modernizarea sistemelor sale de facturare, pentru a fi in continuare in top intr-o piata deschisa concurentei, a declarat Jim Hubley, director general al Romtelecom. Infinys ne ajuta sa atingem acest tel, pentru ca ne furnizeaza capacitatea de a introduce noi produse si servicii pe piata, mult mai repede si mai eficient, decat o facem astazi, a mai adaugat Hubley. Romtelecom se alatura prin semnarea acestui contract, unei largi liste de clienti internationali care au ales Infinys pentru a rezolva diferite aspecte din operatiile de facturare, a aratat Steve Robertson, presedintele Convergys. Contractul cu Romtelecom marcheaza cel de-al cincilea contract Infinys pe care Convergys l-a semnat in cursul anului 2004 cu clienti internationali.

 
Tinerii ortodocsi romani in tabara din MacedoniaPDF Print E-mail
Skopje, Macedonia/Romanian Global News
Accesari :890
Thursday, 15 July 2004
Tinerii crestin ortodocsi din Romania se afla zilele acestea intr-o tabara internationala de vara a tinerilor ortodocsi, care se desfasoara la Skopje, in Macedonia.

Evenimentul, organizat de The Movement for Culture of Living se desfasoara in parcul national Matka cu incepere de miercuri, 14 iulie si este programat sa se incheie la 24 iulie. Tabara reuneste peste 30 de tineri din Romania, Macedonia si Bulgaria, sositi in capitala Macedoniei pentru a asista la mai multe servicii religioase, la seri de lectura, ateliere de lucru, dar si la programe speciale incluzand calatorii in vestul si estul tarii. Scopul acestei manifestari de crestinatate in Europa de Est este sa stabileasca o apropiere mutuala intre tinerii crestin-ortodocsi din tarile participante la eveniment, dar si introducerea religiei ortodoxe, vietii spirituale si a modului de viata cultural in Macedonia, tara gazda a taberei.

 
Camioanele Roman vor utila trupele americane de pompieriPDF Print E-mail
Brasov, Romania/Romanian Global News
Accesari :581
Thursday, 15 July 2004
Guvernul American si uzina brasoveana Roman au incheiat un contract prin care constructorul roman de autocamioane urmeaza sa isi exporte produsul muncii in Statele Unite.

Contractul incheiat este in valoare de peste 10 milioane de lei, urmand ca Roman Brasov sa exporte peste ocean in jur de 300 de camioane pe an, masini ce urmeaza sa fie folosite de catre serviciul american de pompieri, de unele societati de salubritate si de anumite sectoare de transport de stat. Licitatia initiata de Guvernul american si castigata de catre fabrica brasoveana de camioane a fost una electronica internationala, la care, dupa cum declara principalul actionar de la Roman S.A, au participat si mari nume din industria constructoare de masini de mare tonaj din SUA si Europa. Fabrica de la Brasov a reangajat pentru acest proiect cu Statele Unite muncitorii disponibilizati, contractele pentru acestia fiind deja semnate, dupa cum a aratat Ioan Nicolae.

 
Contacte bilaterale romano-japonezePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/ Romanian Global News
Accesari :507
Thursday, 15 July 2004
Joi, 15 iulie, la Palatul Cotroceni, presedintele Ion Iliescu a avut o scurta intrevedere cu dl Seki Sadahiko, membru al Consiliului orasului Yokohama.

Cu acest prilej, a fost organizata o ceremonie in cadrul careia  Ion Iliescu i-a acordat domnului Seki Sadahiko Ordinul National Pentru Merit, in grad de Ofiter, in semn de apreciere pentru activitatea deosebita in slujba consolidarii si dezvoltarii relatiilor culturale si economice existente intre Romania si Japonia. Presedintele Romaniei a evocat in context cei 100 de ani de relatii diplomatice intre cele doua tari, precum si buna colaborare in plan politic, economic si cultural.

 
Discutii despre reforma organismului militar la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :497
Thursday, 15 July 2004
Seful Statului Major General al Armatei Romaniei Mihail Popescu se afla zilele acestea la Chisinau, intr-o vizita de lucru. Acesta a facut miercuri, impreuna cu omologul sau moldovean, Ion Coropcean, declaratii pentru presa, accentul fiind pus pe planurile de colaborare intre armatele de pe ambele maluri ale Prutului.

Popescu a declarat ca la Chisinau a avut multe discutii privind reforma celor doua armate, modul in care militarii isi indeplinesc sarcinile politice precum si intarirea securitatii si colaborarii in aceasta parte a Europei. Avem un plan de colaborare pe termen mediu si presupunem inca unul pe termen lung, privind procesul de cooperare militara bilaterala intre doua state, avand in vedere instruirea cadrelor militare din Republica Moldova in institutiile de invatamant din Romania. El a subliniat discutia cu ministrul Apararii, Victor Gaiciuc, in cadrul careia a fost luata decizia de a face un schimb de experienta cu ofiterii. Sunt unele probleme pentru a implementa un plan de colaborare pe termen lung, de asistenta tehnica, de schimb de opinii, de studenti, de experienta in domeniul pregatirii fortelor armate, a spus Popescu. Intrebat de AP FLUX ce crede despre afirmatiile unor politicieni de la Chisinau, care considera ca fortele armate de pe ambele maluri ale Nistrului ar trebui, daca nu lichidate, atunci macar reduse din efectiv, Popescu a raspuns: In cadrul reformelor pe care le sustinem in fortele armate, toti trecem la o reducere a acestor efective. Sunt multe riscuri, pericole si amenintari asimetrice care intra tot mai mult in sfera de actiuni a armatei. Din acest punct de vedere, munca politicienilor, dar si a cadrelor oficiale militare, este pentru reducerea efectivelor armatelor, iar cele care raman, sa fie pregatite in asa fel, pentru ca sa poata sa indeplineasca misiunile pentru care sunt platite de tarile respective.

 
Fascinanta pictura a micutei Picasso de origine romana incanta AmericaPDF Print E-mail
Boston, SUA/ Romanian Global News
Accesari :532
Thursday, 15 July 2004
Alexandra Nechita, sau mica Picasso cum este numita fetita de origine romana care traieste in  Statele Unite, va deschide mai multe expozitii de pictura, intre 15 17 iulie, la Newbury Street, Boston, la Chestnut Hill si in Burlongton.

Viata Alexandrei Nechita nu este una tipica, o data ce a fost decoperit talentul ei remarcabil de matur, la numai 9 ani, la o expozitie cu un singur autor. La varsta de doi ani, din cauza faptului ca petrecea prea mult timp cu cartile de colorat, mama ei a incetat sa le mai cumpere, in speranta ca se va juca mai mult cu papusile. Ba chiar, la 5 ani, i-a luat orice instrument de colorat.  Petrecand foarte mult timp cu cartile de specialitate, in vreme ce copiii de varsta ei aveau de-a face cu jocuri si povesti, la inceput i-a ingrijorat pe parinti, insa afisarea ulterioara a talentului i-a adus renumele de mica Picasso. Picturile ei, bogate in stilul cubist, au avut cumparatori de notorietate publica: Bill Clinton, Oprah Winfrey, si chiar Vaticanul. Postul de televiziune CBS a numit-o cea mai fascinanta femeie a anului.

 
Oportunitati de afaceri in RomaniaPDF Print E-mail
Monte Carlo, Monaco/Romanian Global News
Accesari :510
Thursday, 15 July 2004
Zilele trecute a avut loc la Monte Carlo prima reuniune a Clubului New Europe consacrata Romaniei.

In cadrul intalnirilor au fost luate in discutie in primul rand oportunitatile economice in tara noastra. Din partea Romaniei au fost prezenti la evenimetul organizat de catre Forum Invest, ministrul delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, Ionel Blanculescu, Vice-guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mihai Bogza, Anca Opris, ministrul consilier la Ambasada Romaniei in Franta, Bogdan Popovici, presedintele Forum Invest si Liviu Ion, presedintele New Europe Club. Clubul este o initiativa a unui grup de societati europene si americane care isi propun sa favorizeze accelerarea ritmului schimburilor economice in cadrul Uniunii Europene. Institutia reprezinta de asemenea un cadru de discutii asupra prioritatilor economice ale investitorilor majori in tarile Uniunii Europene, mai ales dupa extinderea acesteia.

 
Tenisul de camp un hobby organizat de romanii din CanadaPDF Print E-mail
British Columbia, Canada/Romanian Global News
Accesari :499
Thursday, 15 July 2004
La sfarsitul acestei saptamani, Centrul Comunitar Romanesc din British Columbia, Canada va organiza un turneu de tenis de camp. Evenimentul va avea loc pe terenurile din Queens Park, New Westminster (McBride Street) incepand de sambata dimineata. Programul va cuprinde jocuri de simplu masculin si feminin precum si jocuri de dublu. Organizatorii au promis ca vor asigura mingile de joc. Inainte de inceperea competitiei propriu-zise, se va trage la sorti ordinea meciurilor.

 
Ministrul de externe rus confirma ca Rusia nu-si retrage trupele din BasarabiaPDF Print E-mail
Moscova, Federatia Rusa/Romanian Global News
Accesari :542
Thursday, 15 July 2004
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Stratan, si omologul sau rus, Serghei Lavrov, au semnat miercuri, 14 iulie, la Moscova, planul de consultatii interministeriale pe perioada anilor 2004-2005. 

Potrivit presei moscovite, Lavrov a declarat ulterior jurnalistilor ca a examinat cu Stratan toate directiile de interactiune, inclusiv cele de ordin economic. Consideram ca semnarea acestui plan, care cuprinde toate directiile de interactiune, va dezvolta cooperarea in interesul ambelor parti, a spus Lavrov. Referindu-se la problema transnistreana, Lavrov a precizat ca Republica Moldova si Rusia pledeaza pentru urgentarea reglementarii acestei probleme. Noi am examinat problema, evidentiind necesitatea solutionarii acesteia tinand cont de integritatea teritoriala si suveranitatea Republicii Moldova, dar si de garantarea statutului Transnistriei in contextul continuarii sau, mai bine zis, a activizarii formatului pentagonal de negocieri (...) Rusia apreciaza initiativa presedintelui Vladimir Voronin privind pactul de stabilitate si securitate a Republicii Moldova, care se incadreaza in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, a spus Lavrov. Solicitat sa precizeze care este situatia fortelor de pacificare, rusesti, in Transnistria, el a declarat ca aceasta problema nu a fost abordata in cadrul intrevederii cu Stratan. Credem ca mandatul fortelor de pacificare este valabil si acest fapt ce nu poate fi pus la indoiala. Mai mult, consideram ca fortele de pacificare comune in aceasta regiune constituie un mecanism important, care asigura si sustine procesul de negocieri, a conchis Lavrov.

 
Ajutor pentru pastrarea traditiilor romanesti in UngariaPDF Print E-mail
Batania, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :511
Thursday, 15 July 2004
Patrimoniul Scolii romanesti din Batania s-a imbogatit cu 16 costume populare noi pentru formatia de dansuri populare. Inspectorul general al  Inspectoratului Şcolar General din Arad şi Fundaţiei Publice pentru Minorităţi, Zoea Rotaru, a donat copiilor din ansamblul folcloric al scolii 16 costume de dans, 8 pentru baieti si 8 pentru fete, reusind astfel sa aduca zambetul pe fetele micutilor dansatori ale caror costume devenisera de nepurtat.

In ultima perioada solicitarile primite pentru sustinerea de spectacole de catre trupa de dans de la scoala din Batania au fost tot mai dese, iar necesitatea innoirii costumelor de scena era tot mai imperioasa. Directoarea scolii romanesti din localitate, Iulia Olteanu, a declarat pentru corespondentul Romanian Global News ca scoala sa a inaintat o cerere la un concurs al Fundaţiei Publice Pentru Minorităţile Naţionale şi Etnice din Ungaria, de la care a obţinut 150.000 de forinţi, suma ce nu ajungea nici pentru doua costume noi, avand in vedere ca pretul pentru un singur costum este de 100.000 de forinti (15 milioane de lei). Aflata intamplator in vizita in localitate, Zoea Rotaru a promis ajutor scolii, afland de problemele cu care se confrunta. Dragostea sa pentru traditiile specifice zonei Aradului, a condus la efortul de a crea cele 16 costume specifice zonei Aradului, cu ajutorul sponsorilor si prietenilor care au constientizat valoarea traditiilor.

 
Istoricul Ion Varta condamna revenirea istoriografiei staliniste sub noua forma aistoriei integratePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia /Romanian Global News
Accesari :881
Thursday, 15 July 2004
Prin implementarea cursului de istorie integrata nu se urmareste altceva decat revenirea la vechile abordari ale istoriografiei staliniste sub aureola unei metode novatoare in domeniul invatamantului istoric, a declarat miercuri  istoricul Ion Varta.

Reamintim ca marti, la Holercani, a inceput masa rotunda Educarea cetateniei prin invatarea istoriei, la care participa experti ai Consiliului Europei si profesori incadrati in experimentul de predare a cursului de Istorie Integrata. La lucrarile acesteia a participat si presedintele Voronin, care a declarat ca implementarea obiectului Istoria Integrata in sistemul de invatamant al Republicii Moldova completeaza eforturile de integrare europeana ale conducerii Republicii Moldova, iar profesorii care participa la implementarea cursului contribuie la afirmarea standardelor europene in domeniul instruirii si la educarea tinerei generatii in spiritul responsabilitatii civice si al patriotismului. Solicitat sa comenteze aceasta masa rotunda, Ion Varta a spus ca actualii guvernanti profaneaza o metoda moderna, profaneaza chiar si intentiile bune ale unor experti ai Consiliului Europei si realizeaza niste scopuri cu o conotatie politica. Promisiunile electorale facute in campania electorala din februarie 2001 nu au fost realizate, iar mandatul comunistilor expira. Ei nu au performante in domeniul social-economic, iata de ce incearca sa scoata la iveala unele laturi care le-ar putea justifica prezenta la conducerea Republicii Moldova timp de 4 ani si care le-ar permite sa pretinda la un nou mandat, a declarat Varta. In opinia lui, experimentul cu Istoria Integrata este o diversiune, o antireforma, care nu are sorti de izbanda. Ea da dovada de starea de agonie in care se afla actuala guvernare si care pana la urma va duce la o tensionare in societate si va redeclansa protestele stradale. Este ignorata opinia majoritatii covarsitoare a istoricilor din Republica Moldova, care sunt impotriva unei asemenea abordari, in spirit comunist, a reformarii invatamantului istoric - sunt luate in consideratie doar opiniile unor persoane care realizeaza o comanda politica. Mai mult, Varta sustine ca experimentul respectiv constituie o profanare a memoriei a sutelor de mii de victime ale regimului sovietic si tarist de ocupatie. Prin viitoarele manuale de Istorie Integrata, guvernantii vor incerca sa elogieze regimul comunist si sa-i dea o nota exclusiv pozitiva, iar lucrurile cu adevarat valoroase vor fi denaturate si prezentate in culori sumbre, a conchis Varta.

 
Quebecul face eforturi pentru sporirea numarului de imigrantiPDF Print E-mail
Canada/ Romanian Global News
Accesari :627
Thursday, 15 July 2004
Primaria orasului Qubec a semnat un parteneriat cu Fonds Jeunesse Qubec si cu Guvernul Qubecului, in speta cu Ministerul Imigratiei si cu Emploi Qubec

, pentru lansarea unui program de stagii remunerate, destinate exclusiv persoanelor imigrante mai tinere de 30 de ani, in efortul de a-i atrage pe cat mai multi dintre acestia. Desigur, este vorba si despre romanii care doresc sa emigreze in Canada, zona Qebec. Programul a fost lansat oficial in luna mai de catre ministrul al Imigratiei, Michelle Courchesne si cuprinde 100 de stagii care vor permite tinerilor imigranti sa dobandeasca celebra experienta canadiana in domeniul lor de competenta. Stagiile sunt platite, au o durata de de trei luni si urmareste, de asemenea, integrarea in societatea de adoptie. Subventia fiecarui stagiu se va ridica la 5460 $. Candidatii trebuie sa aiba  maxim 30 de ani,  domiciliul in orasul Qubec de mai putin de 5 ani si cel mult 2 ani de experienta de munca in domeniul sau de pregatire.

 
Romanii expun si ei la Targul de Caricatura de la RionegroPDF Print E-mail
Rionegro, Columbia/Romanian Global News
Accesari :515
Thursday, 15 July 2004
Expozitia care se desfasoara zilele acestea la Rionegro este una dintre manifestarile din cadrul Festivalului International de caricatura Ricardo Rendon, care se realizeaza in fiecare an in aceste locuri.

Expozitia celei de-a zecea editii a Festivalului s-a desfasurat deja in Bogota, Cali si Armenia, iar acum se afla la cel de-al doilea etaj al Bibliotecii Publice Piloto. Programul este intr-o faza promotionala, cu perspective pentru a unsprezecea editie care se va desfasura la finele lunii noiembrie acest an. In cadrul expozitiei, alaturi de nume mari, vor expune si artisti romani aflati la inceput de drum, pentru care participarea la astfel de evenimente reprezinta un pas important in cariera. Expozitia va cuprinde nume mari din domeniu si lucrari de caricatura foarte ample, castigatoare a mai multor premii internationale. Printre participanti se vor numara italianul  Roberto Mangosi, Bogdan Shykh din Ucraina, castigator printre altele al salonului de caricatura Zemun, din Iugoslavia, Valeriu Kurtu, germanul castigator al Concursului International de caricatura, Taiwan, ca si alte nume mari ale caricaturii mondiale. Concursul da ocazia, dincolo de constientizarea faptului ca umorul face parte din cultura, observarii diferitelor maniere de realizare si a diferitelor tehnci de lucru. Exista in acest sens o similitudine in tehnica de lucru folosita de artistii europeni, care utilizeaza culori opace si contrastul clar-obscur, ca si deformarea personajelor, pana la limita monstruozitatii.  Acesta este diferenta fata de maniera de lucru americana, ce foloseste culorile intense si personaje animate.

 

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions