Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
Tot mai multi romani in Spania si ItaliaPDF Print E-mail
Madrid, Spania/ Romanian Global News
Accesari :951
Sunday, 20 June 2004

Dupa ce Italia si-a numarat imigrantii intr-un raport dat recent publicitatii, este acum randul Spaniei sa publice rezultatele recensamantului efectuat. Romanii sunt a treia comunitate ca numar din Spania, se arata in raport, precedata de ecuatorieni pe primul loc (25 %) si de columbieni (10,54%).

Romanii reprezinta 9,76% din totalul strainilor aflati in Spania, fiind o comunitate care a crescut cel mai mult in ultimul an, comparativ cu sondajul precedent. La 1 ianuarie 2004, in Madrid se aflau inregistrati 735.298 de straini, ceea ce inseamna 12,33% din numarul total de locuitori ai zonei, iar din aceasta populatie un procent de 58,82 traieste in capitala. Prezenta straina in zona se distribuie in mod egal intre barbati si femei, in timp ce segmentul de varsta majoritar (71%) este cel cuprins intre 20 si 49 ani. Directorul general al Oficiului pentru Imigrare, Carlos Clemente, a cerut guvernului sa ia masuri pentru a oferi asistenta necesara populatiei emigrante din zona, tinand cont ca Madridul gazduieste aproximativ un sfert din numarul total de straini din Spania. El a anuntat ca deja se elaboreaza un al doilea Plan Regional al Imigratiei care se va intinde din 2005 in 2008. Clemente a explicat ca in acest nou plan vor fi prioritare "atentia acordata femeilor care cad victime violentei domestice, o intermediere mai buna in materie de convietuire, marirea procentului de straini scolarizati, de la actualul 85% la100%, dar numai pentru cei care vor sa studieze". Clemente a vorbit si despre impulsionarea formarii profesionale pentru imigrantii care prefera aceasta optiune. In prezentarea raportului s-a vorbit si despre noul ghid al imigrantului, editat de catre Biroul Regional pentru Imigrare (OFRIM). In opinia directorului general este vorba despre "un intrument tehnic, agil si eficace pentru profesionistii care lucreaza in acest mediu de la asociatii ale imigrantilor, ONG-uri, agenti sociali si administratii publice".

 
Grupul elvetian Edipresse castiga puncte pe piata din RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/ Romanian Global News
Accesari :577
Sunday, 20 June 2004

Grupul elvetian Edipresse, prezent in noua tari a devenit parte majoritara in doua companii romanesti din domeniul editarii si imprimarii. Edipresse a cumparat partea pe care o detinea asociatul sau grec Antonio Liberis, in firmele surori Romanian Publishing Group (RPG) si Libedi Printing.

Gratie acestei operatiuni, al carei cost nu a fost facut public, Edipresse a preluat controlul a 60% din capitalul primei si 100% din a doua. Restul de 40% din prima companie apartine grupului german Axel Springer. RPG este lider pe piata romanesca a revistelor pentru publicul larg, cu titluri precum "Elle sau "Viva!", in timp de Libedi Printing imprima aceste reviste. Noile achizitii vor ajuta Edipresse sa realizeze in Romania o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro. Edipresse este prezenta pe piata de reviste din Spania, Mexic, Portugalia, Polonia, Ucraina, Grecia, Rusia si Elvetia.

 
Dracula la un nou sezon in ItaliaPDF Print E-mail
Milano, Italia/ Romanian Global News
Accesari :556
Sunday, 20 June 2004

Discoteca romaneasca din Milano, "Dracula" si-a redeschis portile sambata, 19 mai pentru inca o vara fierbinte de petreceri romanesti, anunta "Romanii in Italia". Pentru ca daca e week-end, romanii italieni petrec, Dracula este locul pe care ei il aleg pentru cheful de deschidere al sezonului de petreceri de vara.

Clubul "Dracula" poate primi peste 500 de petrecareti in doua sali. Petrecerea de re-lansare s-a desfasurat cu incepere de la ora 23.00, la fel ca si toate serile romanesti care vor urma. Organizatorii petrecerii au impanzit orasul de fluturasi care sa-i cheme la "Dracula" pe toti romanii dornici de chef. Muzica a fost aceeasi in ambele sali, abordand toate stilurile, dar in urmatoarele week-enduri salile vor avea specificuri distincte.

 
Doina romaneasca cu instrumentisti britaniciPDF Print E-mail
Londra, Marea Britanie/ Romnian Global News
Accesari :550
Sunday, 20 June 2004

Trupa britanica Mukka sustine duminica, 20 iunie, alaturi de artista romanca Dana Codorean Berciu un concert de muzica romanesca, la Royal Festival Hall, in Londra, informeaza Centrul Cultural Roman din Londra. Concertul cuprinde piese de pe recent lansatul album "Life Life" al celor de la Mukka. Izvorat din dragostea lor pentru muzica de dans balcanica si arabeasca "Life Life" este cea mai buna mostra a stilului original si personal al celor cinci instrumentisti britanici.

Pe acest al doilea album Mukka reinventeaza doina, cantec traditional romanesc de jale, aducand o interpretare proprie celebrei piese "Cine iubeste". Intalnirea lor cu Dana Codorean Berciu, artista nascuta la Cluj, in Romania care traieste la Londra din 1991, a dat nastere unui amestec compus din esentele tuturor culturilor, reinterpretate intr-o maniera proprie. Concerte ale Danei Codorean Berciu interpretand muzica populara romanesca alaturi de Mukka au fost organizate peste tot in Marea Britanie si in Irlanda, la diverse festivaluri sau chiar la Buckingham Palace la Jubileul reginei.

 
Eminescu omagiat in CanadaPDF Print E-mail
Hamilton, Canada/ Romanian Global News
Accesari :575
Sunday, 20 June 2004

La 115 ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu, acesta este omagiat de romanii din Canada. Cenaclul Observatorul si Alianta Romanilor Canadienii au organizat o sezatoare romaneasca la Campul Romanesc din Hamilton, sambata, 19 iunie. Evenimentul a omagiat opera marelui poet prin muzica si poezie.

Maestrul Nicapetre a executat singura sculptura din America de Nord a lui Eminescu si care este amplasata la Campul Romanesc din Hamilton. Va fi organizat un concurs de poezie, in limba romana si engleza din opera lui Mihai Eminescu. Copiii sunt invitati sa participe la jocuri si un concurs de desen ai carui castigatori vor fi nominalizati de maestrul Nicapetre. Nu vor lipsi gratarul, berea, fotbalul, inotul, sahul si tablele.

 
Picnic romanesc in GermaniaPDF Print E-mail
Germania/ Romanian Global News
Accesari :547
Sunday, 20 June 2004

Asociatia romanilor din Germania, Agero Stuttgart, organizeaza duminica, 20 iunie un picnic la care sunt invitati toti romanii. Evenimentul va avea loc langa Bblingen pe B 464. Nu vor lipsi traditionalele preparate romanesti, mititei etc. Magazinul Transilvania asigura bautura.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions