Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Iunie 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Cautare
O romanca - eroina unui album de desene fantasticePDF Print E-mail
Paris, Franta/ Romanian Global News
Accesari :551
Sunday, 13 June 2004

Ana Anslea, o mica romanca de zece ani, pare sa fi vazut "miza suprema" a celui de-al doilea razboi mondial. Acesta este concluzia unui album de desene fantastice care fac referire la cel de-al doilea razboi mondial. "Fauna dansanta", prima editare a lucrarii "Eu sunt legiunea", un titlu de serie care trimite la versetul biblic "Atunci Domnul s-a apropiat de el si l-a intrebat care ii este numele. Legion, a spus acesta pentru ca suntem mai multi".

Realizata de catre Fabien Nury si ilustrata de texanul John Cassaday, aceasta poveste incepe in decembrie 1942. Capitularea celei de-a VI -a armate naziste comandata de maresalul Paulus, la Stalingrad urma sa aiba loc in cateva saptamani, marcand inceputul sfarsitului. In iarna acelui an un demnitar SS, Rudolf Heyzig, se vede insarcinat cu un proiect (avand ca nume de cod "legiunea") care se bazeaza pe experimentarea "unui set de teste inspaimantatoare" pe o fetita. Prin transfuzie sanguina Ana Anslea pare capabila sa isi transplanteze spiritul dintr-un corp in altul: capacitatile supranaturale pe care fata si le-a exploatat complet le vor da nazistilor "o putere inimaginabila". Aceasta este materia prima pentru un thriller fantastic, cu ceva accente dintr-o povestire de spionaj.

 
Muzica romanesca rasuna astazi la TorinoPDF Print E-mail
Torino, Italia/ Romanian Global News
Accesari :511
Sunday, 13 June 2004

Paula Seling, The 7-th Heaven, Narcisa Suciu, Atac, Gasca de Acasa si victor Socaciu sustin dumnica, 13 mai, la Torino, un concert organizat de fundatia culturala Phoenix, informeaza organizatia Romanii in Italia. Evenimentul la care sunt invitati toti romanii din Italia se va desfasura la sala"Ches Nous" din Torino, sub denumirea "Romani in Europa".

Organizatorii serii muzicale romanesti au inceput distribuirea invitatiilor inca de la sfarsitul lunii trecute, in trei duminici consecutiv in curtea Bisericii Ortodoxe Romane din Milano. Transportul participantilor la concert va fi asigurat tot de catre "Romanii in Italia".

 
Lectii de afaceri romanestiPDF Print E-mail
Canada/ Romanian Global News
Accesari :571
Sunday, 13 June 2004

Organizatia AREC organizeaza luni, 14 mai, o alta intalnire in care isi propune continuarea seriei de intalniri cu personalitati importante din Romania sau care traiesc in Canada. Intalnirea urmeaza sa aiba loc la Fairview Mall Library, unde cei interesati de subiect se vot putea intalni cu George Oprea, manager la Kelk Corporation, unul dintre cele mai importante nume de pe piata de afaceri canadiana.

Oprea are o experienta de 10 de ani de inginerie in Romania, plus inca 16 ani in Canada, iar in prezent este insarcinat cu vanzarile pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa are companiei KELK. Aceasta produce pentru export senzori electro-mecanici necesari in procesul de automatizare al laminoarelor pentru otel, aluminiu si metale neferoase.

 
Dezbateri religioase la romanii din KolnPDF Print E-mail
Koln, Germania/Romanian Global News
Accesari :521
Sunday, 13 June 2004

Cercul cultural romano-german Dialog din Koln (Deutsch-Rumanischer Kulturkreis Dialog Koln) organizeaza duminica, 13 iunie, o imtalnire cu parintele protopop Radu Constatntin Miron pe tema "Are ortodoxia un viitor in Germania?".

Intalnirea, care va avea ca limba de discutii limba germana, este programata sa se desfasoare cu incepere de la ora 16.00 la "Melanchthon-Akademie" din Koln, in sala E1.

 
Romanii nonfrancofoni preferati africanilor francofoniPDF Print E-mail
Montreal, Canada/ Romanian Global News
Accesari :524
Sunday, 13 June 2004

Organizatia Acces Canada citata de cotidianul "Le Point" denunta graba cu care Ministerul Imigratiei doreste aprobarea proiectului de lege referitor la acordarea dreptului de imigrare in Canada si critica discriminarea sistematica care se practica la Ministerul Imigratiei.

Intr-un material publicat saptamana acesta de cotidianul canadian Le Point, Asociatia canadiana Acces se intreaba unde este diversitatea culturala atunci cand guvernul canadian prefera sa accepte dosare ale romanilor mult mai repede decat cele provenite de la africani. In anul 2004, Ministerul Imigratiei a decis sa selectioneze mii de romani nonfrancofoni care se adauga altor mii selectionati anterior, in defavoarea a numai 330 de africani provenind din 18 tari ale Africii de Vest. Romanii sunt selectionati doar in cateva saptamani, in timp ce africanii asteapta ani intregi. Proiectul de lege al Ministerului Imigratiei incalca principiul diversitatii culturale si tinde mai degraba sa legalizeze si nu sa legitimeze "practici rusinoase, odioase si discriminatorii", apeciaza Acces Canada.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions