Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2004 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2004
<<
Mai 2004
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
Romania poate avea, in sfarsit, o administratie publica descentralizataPDF Print E-mail
Bucuresti / Romanian Global News
Accesari :987
Friday, 14 May 2004
Vineri, 14 mai, Executivul de la Bucuresti a aprobat proiectul de lege privind descentarlizarea administratiei publice. Conform prevederilor acestui proiect, politia comunitara va intra n subordinea primarilor, cetatenii vor participa la luarea deciziilor de interes major pentru comunitate, iar administratia Capitalei va functiona dupa o lege proprie.De asemenea, sunt stabilite regulile si cadrul institutional n care se va desfasura descentralizarea, dar si principiile care guverneaza coordonata financiara a acestui proces la nivelul unitatilor administrativ teritoriale. Nici Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale de sector nu scapa "netaxate", atributiile acestora urmand a fi revizuite prin Legea Capitalei si a marilor aglomerari urbane. Proiectul este o premiera pemntru administratia publica romaneasca prin reglementarea "dreptului la experiment" al autoritatilor administratiei publice locale, care au astfel posibilitatea sa organizeze centre pilot pentru implementarea deciziilor cu privire la descentralizarea anumitor competente de la nivel central la nivel local. Dispozitiile financiare prevazute n document vizeaza transferul de competente de la nivel central la nivel local, nsotit de transferul resurselor financiare echivalente.
 
BBC Prime a fost lansat oficial in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti / Romanian Global News
Accesari :952
Friday, 14 May 2004
La Bucuresti a fost lansat oficial postul de televiziune BBC Prime, programele postului britanic fiind subtitrate n romneste si receptate pe reteaua obisnuita de cablu TV.Astfel, cele mai bune programe britanice de divertisment, cu subtitrare n limba romna, vor fi difuzate 24 de ore zilnic. Lansarea a fost facuta de Wayne Dunsford, director de programe al BBC pentru Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa. Dunsford a descris BBC Prime ca fiind o combinatie unica de programe de calitate, de la filme si talk-show-uri, pna la jocuri, concursuri si celebrul top muzical "Top of the pops". "Publicul nostru tinta este, n principal, familia, ntreaga familie, pentru ca putem oferi o gama completa de programe pentru copii si pentru parinti. Transmitnd 24 de ore pe zi, postul Prime ofera cele mai bune programe britanice de divertisment, de la comedii, drame, muzica, pna la emisiuni pentru copii si programe de nvatare a limbii engleze
 
Coordonatorul PHARE in Romania crede ca strategia Guvernului pentru rromi este bunaPDF Print E-mail
Bucuresti / Romanian Global News
Accesari :923
Friday, 14 May 2004
Anne de Ligne, coordonatorul PHARE n cadrul Delegatiei Comisiei Europene n Romnia, a declratat, vineri, ca strategia Guvernului pentru mbunatatirea situatiei rromilor este buna, dar are nevoie de sprijin pentru a fi implementata si mai ales trebuie schimbate mentalitatile.Delegatia Comisiei Europene si Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului au lansat apelul pentru propuneri de proiecte n cadrul Programului PHARE "Sprijin pentru Strategia Nationala de mbunatatire a Situatiei Rromilor". Programul, n valoare de 4.452.000 euro, urmareste ntarirea participarii comunitatilor de rromi la viata economica, sociala, educationala si politica a societatii romnesti si mbunatatirea accesului la serviciile de sanatate. "Schema de finantare pe care o lansam pune accentul pe trei prioritati, care vizeaza accesul la piata muncii, la serviciile de sanatate, la locuinte si infrastructura locala", a spus Anne de Ligne. Anne de Ligne a mai aratat ca "incluziunea minoritatilor este o problema europeana, de accea UE acorda din ce n ce mai multa importanta acestui aspect". Fondurile nerambursabile alocate n cadrul acestui proiect sunt mpartite ntre sanatate (652.000 euro), pregatirea profesionala si activitati generatoare de venituri(1.800.000 euro), mica infrastructura si locuinte sociale (2.000.000 euro). La randul sau, directorul de proiect de la Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Rromi, Florin Moise, a aratat ca termenul limita de depune a proiectelor pentru domeniile de sanatate si pregatire profesionala este 15 iulie, iar pentru cele viznd infrastructura si locuintele sociale - 17 august.
 
Ambasadorul Frantei la Bucuresti pariaza pe Romania in cursa aderarii la UEPDF Print E-mail
Piatra Neamt / Romania Global News
Accesari :860
Friday, 14 May 2004
Aflat, vineri, la Piatra Neamt, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Etienne, declara ca Romnia are toate sansele, cu sprijinul total al Frantei, sa devina membru cu drepturi depline al UE n ianuarie 2007.Etienne mizeaza pe spiritul de concurenta, care a avut un rol major si pentru alte state candidate, desi capitolele negociate sunt destul de dificile, iar timpul foarte scurt. n acelasi context, autoritatile statului romn trebuie sa acorde o atentie deosebita justitiei si reformei din acest domeniu, unde expertiza franceza acordata se resimte din plin. Cu toate acestea, ambsadorul Frantei s-a artat ingrijorat de problemele legate de coruptie si de controlul frontierelor.
 
Sanda Ladosi si-a dres vocea pentru finala EurovisionPDF Print E-mail
Romanian Global News
Accesari :1003
Friday, 14 May 2004
Eforturile Sandei Ladosi, reprezentanta Romaniei la Eurovision, de a-si proteja vocea, au dat rezultate, aflam de pe site-ul TVR, la sectiunea stirilor dedicate acestui eveniment.Sanda se simte foarte bine (a terminat deja rezerva de miere pe care si-o adusese de-acasa si cel putin o cutie mare de ceai), aseara dand un mic recital impreuna cu fetele din backing vocals si dansatorii in holul de la etajul 6 al hotelului unde este cazata delegatia Romaniei. Repetitia a inclus si exercitiul pentru machiajul de scena si coafura, pe care Sanda le-a pregatit pentru seara finalei. In patru ore, Sanda si trupa ei, si-au improvizat propria repetietie in holul de la etajul 6 al hotelului Crowne Plaza. Au folosit unul dintre lifturi pe post de loc de intrare in scena, motiv pentru care, cate unul dintre dansatori mai facea cate o escala la alte etaje, inante de a urca pe scena de la etajul 6. Oaspetii hotelului cazati la acelasi etaj cu noi au iesit pe coridor si au aplaudat repetitia improvizata a reperezentantei noastre. Inainte de prima repetitie cu public, Sanda a declarat: "Pentru mine conteaza foarte mult ca noi sa ne simtim foarte bine pe scena. Aste este cel mai important. Deocamdata nu am emotii, iar in finala sper sa am doar atatea cat sa-mi dea o stare excelenta pentru concurs. Vreau ca romanii sa se simta mandri in momentul care ma voi intoarce in tara", declara interpresta. Sanda are incredere in imaginea pe care o va promova pe scena. Rochia semnata Razvan Ciobanu este una foarte sexi (neagra, foarte scurta si terminadu-se cu siruri de margele de 20 de cm), imagine pe care o vor completa coafura si machiajul realizate de cei doi specialisti adusi de Sanda din Romania (Geta Voinea si Alexandru Abagiu). In schimb, Sanda nu este prea multumita de filmarea folosita de organizatori pentru postul de televiziune cu circuit inchis pe care se trasmit imagini de la repetitiile concurentilor. "La mine au folosit chiar prima inregistrare, cand de abia ajunsesem pe scena si nu ne acomodasem ... Am avut repetitii mult mai bune ... In rest chiar nu am ce sa reprosez organizatorilor." (Sanda Ladosi). Dupa semifinala de miercuri seara, raportul furnizat de compania Digame (cea care se ocupa anul acesta de televoting la Eurovision) a aratat ca au existat cateva erori tehnice in timpul inregistrarii voturilor din Monaco si Croatia, dar ca acestea nu au afectat rezultatul semifinalei si nici nu au produs vreun fel de schimbare in ceea ce priveste calificarea celor 10 tari in finala de pe 15. Conform raportului Digame, aceste erori nu au afectat punctajele obtinute de tarile calificate, ci doar de catre cele necalificate, fara insa a schimba rezultatul final.
 
"Zilele culturii romnesti", la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti / Romanian Global News
Accesari :883
Friday, 14 May 2004
In perioada 17-21 mai, Institutul Cultural Romn, n colaborare cu Circulo de Bellas Artes din Madrid, organizeaza "Zilele culturii romnesti".n cadrul programului va fi prezentat un festival de film "Refugiu si splendoare - 7 ecranizari dupa 7 capodopere ale literaturii romne", care se va deschide cu "Patul lui Procust", n regia Vioricai Mesina si a lui Sergiu Prodan, avnd-o ca protagonista pe Maia Morgenstern. De asmenea, programul mai prevede un spectacol de dansuri traditionale romnesti al ansamblului folcloric Somesul Napoca, un recital alrapsodului Grigore Lese si un spectacol de dans contemporan al trupei Inter Art, n coregrafia Lilianei Iorgulescu. Manifestarile mai cuprind si lansarea primei editii n limba spaniola a revistei "Plural", editata de Institutul Cultural Romn.Lansarea va fi urmata de o masa rotunda cu tema "Viitorul Europei si culturile nationale", la care vor participa ambasadorul Romniei la Madrid Stelian Oancea, presedintele Uniunii Scriitorilor Eugen Uricaru, Basarab Nicolescu, Emil Hurezeanu, Cornel Ungureanu si Mircea Anghelescu.
 
Festivalul de Film European ajunge la SibiuPDF Print E-mail
Sibiu, Romania/Romanian Global News
Accesari :939
Friday, 14 May 2004
Astazi, 14 mai, incepe editia de Sibiu a Festivalului Filmului European, eveniment ce marcheaza Ziua Europei in Romania. Festivalul, aflat la cea de-a opta editie, este organizat de Delegatia Comisiei Europene in Romania si Uniunea Cineastilor din Romania.In eveniment s-au implicat si ambasadele si centrele culturale ale unor state membre si candidate ale Uniunii Europene. Evenimentul de la Sibiu, aflat la prima sa editie, va incepe la 14 mai, iar proiectiile cinematografice se vor desfasura la Cinema Arta. Sibiul se alatura incepand cu acest an celorlalte orase din Romania in care se desfasoara festivalul de film Bucuresti, Timisoara si Iasi. Ultima zi pentru festivalul sibian este 20 mai. Festivalul European de Film a inceput la 6 mai la Bucuresti, la Sala Palatului si se va incheia la 31 mai, cu editia locala de Timisoara.
 
Olimpiada de limbă romnă din SerbiaPDF Print E-mail
Nicolint, Serbia/Romanian Global News
Accesari :982
Friday, 14 May 2004
Copiii romani din Serbia se vor intrece, sambata, 15 mai, intr-o olimpiada de limba romana. Scoala cu predare in limba romana din localitatea Nicolint, comuna Alibunar, va gazdui sambata cea de-a doua editie oficiala a Olimpiadei de limba romana, din cadrul scolilor romanesti din Voivodina. Concursul se desfasoara la nivel de scoala generala si ii va reuni pe cei mai romani dintre copiii din Banatul Sarbesc. Concursul de limba romana este organizat de Ministerul Educatiei din Serbia si de Scoala Generala din Nicolint.  Proiect initiat de Comunitatea Romanilor din Serbia inca din 1999, Olimpiada de limba romana nu a beneficiat de recunoastere din partea Ministerului Educatiei din Serbia decat dupa trei ani de la prima sa editie si dupa numeroase demersuri efectuate de comunitatea romana din Serbia.
 
Emotiile bacalaureatului incep la romanii din UngariaPDF Print E-mail
Giula, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :971
Friday, 14 May 2004
Tinerii romani din Giula au avut de ales la bacalaureat intre Miorita, Caragiale si Blaga. Absolventii romani de la Liceul Nicolae Balcescu din Giula, singurul liceu romanesc din Ungaria, sunt in pline emotii legate de bacalaureat. Primul examen s-a desfasurat zilele trecute si a reprezentat proba scisa de limba si literatura romana. Un procent mare din totalul de 52 de elevi din clasa a XIIa au abordat subiectul legat de balada populara romaneasca Miorita. Probele orale ale examenului de bacalaureat se vor desfasura intre 14 si 18 iunie.
 
Romania adanceste depresia germanilorPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :1002
Friday, 14 May 2004
Presedintele Germaniei, Johannes Rau a ajuns la concluzia ca cetatenii germani sufera de o depresie colectiva, dupa cum relateaza site-ul Scotsman.com. Pe cat se pare cetatenii germani nu mai au incredere nici in guvern, nici in partidele de opozitie nici in ei insisi, dupa cum marturiseste seful statului Johannes Rau. Site-ul amintit enumera apoi o serie de motivatii pentru greaua depresie prin care trece societatea germana. Printre mai multe argumente de ordin economic mentionate si de presedintele Germaniei se numara si surpriza! -  umilinta suferita de echipa nationala a Germaniei in meciul de fotbal de la Bucuresti, pierdut in fata nationalei Romaniei cu incredibilul scor 5-1. Echipa sa de fotbal, obisnuita cu gloria dupa ce a castigat Cupa Mondiala de tei ori, a decazut incepand cu anii 90 si a ajus o bataie de joc dupa ce a pierdut in fata Romaniei cu cinci la unu luna trecuta. Stagnarea economica incepand cu anul 2001, pierderea marcii, care era desigur un simbol national, pierderea contractelor pentru WorldCup de catre celebrele firme germane producatoare de bere, carnati si masini, in defavoarea altora din alte tari sunt alte cateva elemente enumerate de Scotsman.com care duc la depresarea germanilor.
 
Elevi romani discuta cu colegii lor canadieni despre globalizarePDF Print E-mail
Moncton, Canada/Romanian Global News
Accesari :936
Friday, 14 May 2004

Aproximativ 100 de elevi de liceu de pe intreg teritoriul Canadei impreuna cu un grup de elevi din Romania vor petrece o saptamana la Universitatea din Moncton, a anuntat Fundatia Historica.

Copiii sunt inscrisi in progamul on-line Historica Youth Links care reuneste elevi pasionati de evenimente istorice. Reuniunea din aceasta saptamana va prilejui dezbateri despre istoria canadiana, despre globalizare si despre conflicte si reconciliere. Progamul YouthLinks ii aduce pe tineri impreuna. El trebuie sa faca sa renasca si sa triumfe spiritul uman deasupra plagilor de pe glob cum ar fi tortura sau alte lucuri ingrozitoare pe care oamenii si le fac unii altora a declarat directorul Fundatiei Historica Tom Axworthy. Acesta spera sa poata organiza anual astfel de reuniuni.
 
O romanca va primi o diploma postuma pentru sotul sau cazut in IrakPDF Print E-mail
Portland, SUA/Romanian Global News
Accesari :1074
Friday, 14 May 2004

Site-ul televiziunii WLBZ Bangor relateaza ca vaduva de origine romana a unui militar din Garda Nationala a statului Maine, ucis in Irak luna trecuta, va primi o diploma de absolvire postuma pentru sotul sau din partea Universitatii Southern Maine din Portland.

Christopher Gelineau a crescut in localitatea Starksboro si s-a mutat in Portland, Maine, pentru a urma un colegiu. Mai avea un semestru pina sa absolve Universitatea Southern Maine, insa unitatea sa de Garda Nationala, Batalionul 133 Geniu, a fost chemat la datorie in Irak in luna noiembrie, iar el a cazut la datorie intr-o ambuscada din apropierea localitatii Mosul. Lavinia Gelineau a venit  din Romania la USM cu o bursa unde la cunoscut pe Christopher si s-au casatorit in urma cu doi ani. Ea va primi doua diplome, atat pentru ea cat si pentu sotul ei decedat pentru absolvirea studiilor de engleza si administrarea afacerilor. Poza vaduvei Lavinia Gelineau framantand in brate de durere un ursulet de plus a facut inconjurul lumii mai ales dupa ce aceasta a sustinut o conferinta de presa in care a pus la indoiala politica presedintelui Bush in ceea ce priveste Irakul. De altfel ea a facut recent un apel catre toti americanii cerandu-le acestora sa se intrebe daca lucrurile pe care armata americana le face in Irak sunt cu adevarat juste. Ei i s-a alaturat si socrul sau, John Gelineau din Eden Vermont care si-a aratat intentia de a  protesta public impotriva politicii promovate de Unchiul Sam in Irak, politica ce a adus moartea a sute de militari americani. Presedintele i-a ordonat sotului meu si altor soti sa mearga acolo. Au gasit ceva ?() Daca SUA vor mai sta acolo inca 20 de ani? Irakul este ca Iugoslavia. Nu se va sfirsi niciodata marturisea Lavinia cu ocazia unei conferinte de presa organizate la locuinta socrului sau din Eden in urma cu cateva zile. Pana in acest moment Lavinia nu a precizat daca va accepta diploma post mortem acordata de USM.

 
Medicul bulgar condamnat in Libia este de etnie romanaPDF Print E-mail
Silistra, Bulgaria/Romanian Global News
Accesari :950
Friday, 14 May 2004
In orasul bulgar Silistra au fost stranse peste 8 mii de semnaturi prin care locuitorii acestei localitati de pe Dunare cer eliberarea neconditionata a celor sase bulgari detinuti in Libia. Aceasta manifestare de sprijin fara precedent in aceasta parte a Bulgariei este urmarea unui apel facut de catre familia unuia dintre condamnati. Doctorul Zdravko Georgiev a fost directorul spitalului pediatric din Silistra, iar intre anii 80 a condus o misiune umanitara medicala bulgara in Mozambic. El a mai lucrat ca medic in Benghazi intre 1991 si 1995, fiind chiar decorat de statul libian pentru muca depusa. Fiind la origine roman/vlach Zdravko Georgiev a vizitat de multe ori Romania, desfasurand chiar activitati comerciale aici, in domeniul tehnicii medicale, el fiind angajat al unei firme sud-coreene de profil. La indemnul autoritatilor locale din Silistra a fost deschis un cont in care firmele si persoane fizice au depus peste 20 de mii de dolari, bani ce vor fi folositi pentru familie si pentru plata avocatilor ce ii apara pe cei sase in timpul recursului.
 
Romanii pot participa la Targul Tehnologiei Viitorului, la Sao PauloPDF Print E-mail
Sao Paulo, Brazilia/Romanian Global News
Accesari :893
Friday, 14 May 2004

In perioada 14-18 iunie 2004 va avea loc la Sao Paulo, in Brazilia, evenimentul Targul Tehnologiei Viitorului, informeaza Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

UNIDO Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industriala si UNCTAD Conferinta ONU pentru Comert si Dezvoltare sunt organizatorii acestui eveniment. Targul Tehnologiei Viitorului se va desfasura la Centrul de Expozitii din Sao Paulo, cel mai mare centru expozitional din America Latina. Sectoarele tehnologice de varf se vor afla in centrul atentiei: energie, biotehnologie, nano-tehnologii, tehnologia informatiei si comunicatii, materiale, industria aerospatiala precum si pe tehnologii importante pentru tarile in curs de dezvoltare ca industria alimentara, materiale medicale si de constructii.Evenimentul se adreseaza intreprinderilor inovative, parcurilor tehnologice, institute de cercetare, din tarile in curs de dezvoltare sau cu economii in tranzitie, oferind posibilitatea prezentarii de noi idei, proiecte, concepte, in scopul specializarii pe categorii de produse si piete prin parteneriate, aliante strategice si asocieri.
 
Expozitii despre romanii de altadata, in FinlandaPDF Print E-mail
Finlanda/Romanian Global News
Accesari :903
Friday, 14 May 2004
La centrul Cultural romanesc STOA din Finlanda, va avea loc marti, 18 mai, deschiderea a doua expozitii importante venite din tara cu exponate si fotografii de etnografie si folclor romanesc. Prima expozitie, Strămoşii n călătorie, este organizata in colaborare cu Muzeul Ţăranului Romn din Bucureşti si reprezinta o expozitie de foto-documente. Cea de a doua expozitie este realizată mpreună cu Academia de Arte şi Meserii Tradiţionale din Baia Mare si prezinta obiecte de arta populara si artizanat.
 
Inaugurarea Clubului de Jazz la Casa Romana din CaliforniaPDF Print E-mail
California, SUA/Romanian Global News
Accesari :1139
Friday, 14 May 2004
Duminica, 16 mai, va avea loc deschiderea Clubului de Jazz, din cadrul Casei Romane din California. Director si organizatorul acestei initiative este dl Jon Gherga. Clubul va fi deschis in fiecare a doua duminica a lunii. "Casa Romana si Capela" a fost infiintata in 1978, in California. Este un centru cultural si religios pentru California de nord, deschis oricarei persoane care se identifica cu cultura romaneasca, indiferent de religie sau origine etnica. Aceasta institutie ofera facilitati pentru actiunile culturale, servicii sociale si spirituale ale romanilor din California. Servicii religioase vor avea loc oricand se va crede de cuviinta, si la asemenea ocazii "Casa Romana si Capela" va functiona in calitate de capela si va fi accesibila oricarei persoane pentru rugaciuni. "Casa Romana si Capela" va fi de asemenea punctul focal pentru sprijinirea noilor veniti. Doreste sa mentina si sa difuzeze mostenirea culturala romaneasca in armonie cu valorile socio-culturale si credintele americane.  
 
Fotbalul ii uneste si pe romanii din Noua ZeelandaPDF Print E-mail
Noua Zeelanda/Romanian Global News
Accesari :887
Friday, 14 May 2004
Echipa de amatori  Azurri, formata din romani stabiliti atat de departe de casa, tocmai in Noua Zeelanda, reuseste sa-i adune pe romanii din aceasta parte de lume. Nu mai departe de duminica, Azurri au realizat un spectacol la MacFarlane Park, unde au jucat impotriva echipei Mediterraneo. A rezultat in final un meci de fotbal egal, 2-2 (1-1), care putea fi castigat de fiecare dintre parti, dar ar fi fost nemeritat, gandind prin prisma efortului depus si a prestatiilor celor din teren. La final, un rezultat de egalitate in deplasare, impotriva unei contracandidate la titlu, este si nu este un semi-esec. Echipa este in crestere de la meci la meci, atmosfera este excelenta atat in interiorul echipei cat si in relatia cu fanii, perspectivele sunt imbucuratoare. Saptamana viitoare echipa Azurri va intalni pe teren propriu, in frumosul Ferrier Park, ocupanta locului 7, echipa Lincoln A.
 
Afaceri Fara Frontiere - un pas spre Uniunea EuropeanaPDF Print E-mail
Salonic, Grecia/Romanian Global News
Accesari :1005
Friday, 14 May 2004
In perioada 17-18 mai a.c., la Salonic, Grecia, se va desfasura parteneriatul de afaceri “Doing Business without Borders” Afaceri fara frontiere, organizat de FING – Federatia Industriasilor din Grecia de Nord, Unioncamere Veneto si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB).Evenimentul face parte din proiectul BO.R.D.E.R., cofinantat de Uniunea Europeana in cadrul initiativei de sprijin pentru dezvoltarea si consolidarea schimburilor economice dintre regiunile de frontiera ale Uniunii Europene, celelalte State Membre si tarile candidate. La Salonic, se vor reuni peste 500 de firme: 150 de firme-gazda din regiunile Macedonia Centrala - Grecia si Veneto – Italia si peste 350 de firme vizitatoare din Italia, Grecia, Germania, Luxemburg, Spania, Romania, Bulgaria si Slovacia. CCIRB anunta faptul ca evenimentul de la Salonic este deschis tuturor IMM (firme producatoare, cu activitate de comert, prestatoare de servicii etc) din urmatoarele sectoare de activitate: textile/confectii, incaltaminte, produse agroalimentare (numai produse lactate, alimente conservate, carne procesata, sucuri naturale, apa si bauturi racoritoare, orez si paste, echipamente pentru procesarea alimentelor, ambalaje si etichete), tehnologia informatiei si comunicatii, mobila si design interior.
 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions